Tizenkét éven át visszautasította a bocsánatkérést, így nem csoda, hogy sokkolta a közvéleményt, amikor Tony Blair, Nagy-Britannia egykori miniszterelnöke egy televíziós CNN-interjú során azt mondta: „Sajnálom!”

A meghökkentő interjú során Blair elnézést kért az iraki háborúért és elismerte, hogy ő is hibás az Iszlám Állam elképesztő felemelkedése miatt.
- Sajnálom, hogy rossz döntéseket hoztunk, sajnálom a hibákat, amiket a tervezés során ejtettünk és sajnálom, hogy rosszul mértük fel a következményeket, melyek az iraki rezsim elmozdításával jártak - magyarázta Blair, aki szerint az iraki háború kulcsfontosságú eleme annak, hogy az Iszlám Állam felbukkanhatott.
Zoom
Az egykori miniszterelnököt az interjú során azzal is megvádolták, hogy az iraki háború alatt az akkor amerikai elnök, Bush pulikutyájaként viselkedett. Ez azután derült ki, miután egy diplomáciai dokumentum szerint 2002-ben Blair titokban ígéretet tett, hogy Anglia visszatér az iraki konfliktusba, miközben a nyilvánosság felé azt közvetítette, hogy diplomáciai megoldásokat keres a probléma megoldására.
(CNN - Blikk nyomán)