2019. december 10., kedd, Judit napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:33 Összenőnek a demokraták11:07 Aszad elsősorban nem Amerikát vagy Izraelt, hanem "Európát" okolja a szíriai káoszért10:42 Eltemette édesanyját a kertben, majd másfél éven át felvette a nyugdíját10:20 Lövöldözés egy ostravai kórházban, többen meghaltak10:12 Pályák, bérlemények, hely- és időpontfoglalások kezelése gyorsan, egyszerűen, online (x)10:05 Eltiltották Oroszországot a nemzetközi versenyektől09:32 Építési törmelékkel rongált meg 12 autót ez a sukár csávó09:06 Panorámaadót vezet be Siófokon az ellenzéki többségű képviselő-testület08:38 Oroszország ellenség, ezért Amerika az elmúlt 25 év legnagyobb hadgyakorlatára készül Európában08:23 Párizsi csúcs: Putyin "happy", Zelenszkij elégedetlen08:12 Erdogan: Törökország keresztülhúzta Izrael és több más ország számításait07:45 Eltűnt a chilei légierő egyik gépe 38 emberrel a fedélzetén07:32 Teltház lesz karácsonykor a szállodákban06:54 Elárverezik a világ legnagyobb skótwhisky-gyűjteményét22:30 Már kéjgázzal is drogoznak Hollandiában
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Bevándorlóbűnözés :: :: Hozzászólások

Marokkói migráns bűnbandák terrorizálják a stockholmi főpályaudvar környékét

Reklám

Az észak-afrikai Marokkóból egészen Svédországig kóborolt fiatalkorúakból összeverődött bűnbandák tartják rettegésben a stockholmi vasúti főpályaudvart és környékét. A legalább kétszáz „fiú” a nők lába közé nyúl, arcon ütik, meglopják őket és más járókelőket. A Marokkóban utcagyerekként felnövő fiúkkal szemben megfelelő jogosítványok hiányában a svéd rendőrség szinte teljesen tehetetlen. A svédek már szeretnék visszaküldeni őket a hazájukba – írja a Berlin Journal című hírportál.
Zoom
A menekültek szíves fogadását követelő svédek tavaly novemberben (fotó: Getty)
Az elmúlt hónapokban mintegy kétszáz főnyi marokkói fiatal fiú – legtöbbjük még gyermekkorú – tartja rettegésben és félelemben a mindig igen forgalmas stockholmi vasúti főpályaudvart és környékét. Természetesen a szeretni való migránsokról van szó, akik az észak-afrikai Marokkóból, tehát egyáltalán nem háború sújtotta országból érkeztek el egészen az északi Svédországig. Nem új keletű jelenség a marokkói „fiatalokból” álló bűnbanda félelemkeltő tevékenysége a svéd fővárosban, mert a sajtóban már tavaly is tudósítottak a hölgyek egészen durva molesztálásáról, meglopásáról, illetve megütéséről abban az esetben, ha nem teljesítik a „fiatalok” kívánságait. Rendőrök a sajtó tudósítóinak azt is elmondták, hogy a bűnbanda tagjai a biztonsági emberekre is többször rátámadtak, s ezért a stockholmi rendőrség most a felsőbb hatóságoktól jogosítványokat kér az erélyesebb föllépés megtételéhez.
Zoom
A stockholmi főpályaudvar (fotó: Bengt Nyman)
A több csoportot is alkotó fiatalkorú bűnbandák szinte éjjel-nappal úton vannak, s elemelnek, ellopnak mindent, ami mozdítható, a nők lába közé benyúlnak, majd amikor azok tiltakoznak, a fiatalok arcul csapják, meglopják őket. A berlini hírportál értesülése szerint a marokkói bűnbandák fiatal tagjai Casablanca és Tanger városok utcáin árva gyermekként nőttek fel. A marokkói hatóságok számításai szerint Marokkó-szerte mintegy 800 ezer hajléktalan utcagyerek van, s ezek közül kerültek ki azok a „menedékkérők” is, akik most bűnbandákba verődve Stockholmban félelmet keltenek a főpályaudvaron és annak környékén. A „fiatalok” Marokkóból a Földközi-tengeren átkelve, a többi között Spanyolországon és Németországon keresztül jutottak el egészen az északi Svédországba, ahol menekültstátuszért folyamodtak.
Zoom
Anders Ygeman – szeretne megszabadulni a marokkói „fiataloktól” (fotó: Reuters)
A Svédországban kikötött marokkói fiatalok több mint 20 százalékát nevelőszülőkhöz adták, ám a legtöbbjük lelépett, s most bandákba verődve terrorizálják Stockholm lakosságát. Csak 2015 első negyedévében 146 kísérő nélküli marokkói fiatalkorú érkezett Svédországba és kért menedéket, de közülük azóta 32 lelépett, s a tartózkodási helyük ismeretlen. A svéd kormány menekültekkel foglalkozó felelőse bejelentette, hogy a fiatalkorú migránsok ügyét Stockholm szeretné megbeszélni a marokkói hatóságokkal, miután a marokkói bűnbandák tevékenysége „mindkét országot érintő probléma”. Anders Ygeman svéd belügyminiszter pedig kijelentette: Stockholm igyekszik visszaküldeni a „gyerekeket” a szülőhazájukba, Marokkóba.
A fenti videó is, melyet néhány napja már leközöltünk, egy Stockholmban történt esetet örökít meg: a gyermekkorból már kinőtt, de láthatóan nem a szomszédos Norvégiából átrándult viking a lépcsőn hátulról megelőz egy idősebb, gyanútlan nőt, ám egy másik, fiatalabb hölgy, két kisgyermekkel, észreveszi, hogy a „viking” zsebtolvajlásra készül, mire figyelmezteti a kiszemelt áldozatot. A tolvajlásban megzavart „viking” erre dühében hasba rúgja az édesanyát, arcul üti, majd néhány másodperc múlva visszatér és az asszonyt a két gyermeke szeme láttára arcon is köpi.
Hering J. - Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready