Bezár!
2020. július 11., szombat, Nóra, Lili napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:59 Ez szinte hihetetlen: a déli katonai bázisok a déli csapatok vezetőinek nevét viselik - de nem tart már soká a "megosztás"22:36 Makákó lives matter: majommunka-mentességet igazoló címkével kell ellátni Thaiföldön a kókuszdiót22:14 Rekordot döntött az újonnan fertőzöttek száma Izraelben21:54 A szultán elrendelte a Hagia Sophia-bazilika mecsetté alakítását21:40 Horvátország és Bulgária belépett az euróövezet előszobájába21:11 Kanalas Kevinkosztnernek lájárt a vellneszbérlete - így várta a kiccsalád a kaposvári börtön előtt20:49 Operatív törzs: a megbetegedések jelentős része külföldi vonatkozású20:19 Hőség, extrém UV-sugárzás, erős szél és zivatar is várható szombaton19:43 A bírót nem hatotta meg az agykárosodásos mese: négy év börtönt kapott Magna Carta-tolvaj19:00 Kínai kamu: a koronavírusnál is halálosabb járvánnyal küzd Kazahsztán18:22 Magyar autonómia helyett genderelmélet kell Iohannisnak17:54 Szennyezés "Románia" felől: a patak vize koromfekete Pocsajon17:37 A szerb elnök szerint lehetséges a megállapodás Koszovóval17:20 Egyiptomi kém dolgozott a német kormány tájékoztatási hivatalánál - nem tartóztatták le, vádat nem emeltek ellene16:44 Ezúttal 200 milliárdot tapsol el az Európai Parlament a jövő agysebészeire
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Bevándorlóbűnözés :: :: Hozzászólások

Marokkói migráns bűnbandák terrorizálják a stockholmi főpályaudvar környékét

Reklám

Az észak-afrikai Marokkóból egészen Svédországig kóborolt fiatalkorúakból összeverődött bűnbandák tartják rettegésben a stockholmi vasúti főpályaudvart és környékét. A legalább kétszáz „fiú” a nők lába közé nyúl, arcon ütik, meglopják őket és más járókelőket. A Marokkóban utcagyerekként felnövő fiúkkal szemben megfelelő jogosítványok hiányában a svéd rendőrség szinte teljesen tehetetlen. A svédek már szeretnék visszaküldeni őket a hazájukba – írja a Berlin Journal című hírportál.
Zoom
A menekültek szíves fogadását követelő svédek tavaly novemberben (fotó: Getty)
Az elmúlt hónapokban mintegy kétszáz főnyi marokkói fiatal fiú – legtöbbjük még gyermekkorú – tartja rettegésben és félelemben a mindig igen forgalmas stockholmi vasúti főpályaudvart és környékét. Természetesen a szeretni való migránsokról van szó, akik az észak-afrikai Marokkóból, tehát egyáltalán nem háború sújtotta országból érkeztek el egészen az északi Svédországig. Nem új keletű jelenség a marokkói „fiatalokból” álló bűnbanda félelemkeltő tevékenysége a svéd fővárosban, mert a sajtóban már tavaly is tudósítottak a hölgyek egészen durva molesztálásáról, meglopásáról, illetve megütéséről abban az esetben, ha nem teljesítik a „fiatalok” kívánságait. Rendőrök a sajtó tudósítóinak azt is elmondták, hogy a bűnbanda tagjai a biztonsági emberekre is többször rátámadtak, s ezért a stockholmi rendőrség most a felsőbb hatóságoktól jogosítványokat kér az erélyesebb föllépés megtételéhez.
Zoom
A stockholmi főpályaudvar (fotó: Bengt Nyman)
A több csoportot is alkotó fiatalkorú bűnbandák szinte éjjel-nappal úton vannak, s elemelnek, ellopnak mindent, ami mozdítható, a nők lába közé benyúlnak, majd amikor azok tiltakoznak, a fiatalok arcul csapják, meglopják őket. A berlini hírportál értesülése szerint a marokkói bűnbandák fiatal tagjai Casablanca és Tanger városok utcáin árva gyermekként nőttek fel. A marokkói hatóságok számításai szerint Marokkó-szerte mintegy 800 ezer hajléktalan utcagyerek van, s ezek közül kerültek ki azok a „menedékkérők” is, akik most bűnbandákba verődve Stockholmban félelmet keltenek a főpályaudvaron és annak környékén. A „fiatalok” Marokkóból a Földközi-tengeren átkelve, a többi között Spanyolországon és Németországon keresztül jutottak el egészen az északi Svédországba, ahol menekültstátuszért folyamodtak.
Zoom
Anders Ygeman – szeretne megszabadulni a marokkói „fiataloktól” (fotó: Reuters)
A Svédországban kikötött marokkói fiatalok több mint 20 százalékát nevelőszülőkhöz adták, ám a legtöbbjük lelépett, s most bandákba verődve terrorizálják Stockholm lakosságát. Csak 2015 első negyedévében 146 kísérő nélküli marokkói fiatalkorú érkezett Svédországba és kért menedéket, de közülük azóta 32 lelépett, s a tartózkodási helyük ismeretlen. A svéd kormány menekültekkel foglalkozó felelőse bejelentette, hogy a fiatalkorú migránsok ügyét Stockholm szeretné megbeszélni a marokkói hatóságokkal, miután a marokkói bűnbandák tevékenysége „mindkét országot érintő probléma”. Anders Ygeman svéd belügyminiszter pedig kijelentette: Stockholm igyekszik visszaküldeni a „gyerekeket” a szülőhazájukba, Marokkóba.
A fenti videó is, melyet néhány napja már leközöltünk, egy Stockholmban történt esetet örökít meg: a gyermekkorból már kinőtt, de láthatóan nem a szomszédos Norvégiából átrándult viking a lépcsőn hátulról megelőz egy idősebb, gyanútlan nőt, ám egy másik, fiatalabb hölgy, két kisgyermekkel, észreveszi, hogy a „viking” zsebtolvajlásra készül, mire figyelmezteti a kiszemelt áldozatot. A tolvajlásban megzavart „viking” erre dühében hasba rúgja az édesanyát, arcul üti, majd néhány másodperc múlva visszatér és az asszonyt a két gyermeke szeme láttára arcon is köpi.
Hering J. - Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready