Interjút adott egy homokos, aki állítja, két hónapig volt az orlandói tömeggyilkos, Omar Mateen szeretője. Cuki fiúként jellemezte Omart, aki szeretetre vágyott, és szépnek tartotta a muszlim vallást. Elmondása szerint Omar felesége tudott férje ferde hajlamairól és "kalandjairól", a későbbi tömeggyilkos pedig csak apja unszolására nősült meg. (Videó itt.)
Zoom
A férfi szerint Omar bosszúból ölt. Imádta a barna bőrű latinókat, de úgy érezte, a rajongás egyoldalú, sőt, még ki is használják.
Attól is félt, hogy HIV-fertőzött lett. Egyik Puerto Ricó-i köcsögéről ugyanis kiderült, hogy kivonja forgalomból a természet. Omar megrémült, s bár a tesztje negatív lett, nem lehetett biztos abban, hogy megússza, mert csak 4,5 hónap múlva lehetett volna biztosan megállapítani.
Zoom
"Amikor megkérdeztem, mit szándékozik most tenni, azt mondta, <meg fognak fizetni azért, amit tettek velem>" - nyilatkozta Omar "barátnője".
Azt is elmondta, Mateen apja gyűlölte a buzikat, az volt a véleménye, hogy minden fartúró maga az ördög, és meg kell halnia, ez pedig nagyon frusztrálta a fiát.
(Kuruc.info - Origó nyomán)