Az első jelentésekkel ellentétben Dallasban nem két, hanem tizenegy rendőrt lőttek meg, és négyen közülük meghaltak. Hárman válságos állapotban vannak. Két rendőrt megműtöttek. A rendőrség szerint két "férfi" nyitott tüzet a rendőrökre. A Fox televízió helyszíni tudósítása szerint Dallas belvárosában kaotikussá vált a helyzet. A belváros felett helikopterek köröznek.
Zoom
Zoom
Zoom
Chicagóban, New Yorkban a minnesotai St.Paulban és a louisianai Baton Rouge-ban is tömegtüntetések kezdődtek a rendőri intézkedések miatt. Barack Obama elnök amerikai újságíróknak Varsóban – a NATO-csúcsértekezlet helyszínén – nyilatkozva azt mondta: minden amerikainak van oka aggódni, mert "nem elszigetelt incidensekről van szó, ezek a bűnügyi igazságszolgáltatás rendszerében meglévő faji egyenlőtlenségek jelei".
Zoom
Zoom
Zoom
Tüntetést kezdtek csütörtök este Washingtonban is, a négerek az amerikai elnöki hivatalnak otthont adó Fehér Ház előtt gyülekeztek, majd átvonultak a törvényhozási épületegyüttes, a Capitolium elé. A törvényhozás épülete előtt rendőrök sorfala áll, miután az eleinte "békésen" tüntetők egy része be is akart hatolni oda.
Zoom
Zoom
Zoom
A szövetségi fővárosban Menjünk a Fehér Házhoz, hogy véget vessünk a rendőri brutalitásnak! címmel hirdették meg a tiltakozó akciót. Több százan gyűltek össze, elénekelték A fekete életek is számítanak nevű civil mozgalom közismertté vált dalát, sokan plakátokat vittek, amelyekre a rendőri brutalitás elleni jelszavakat írtak, vagy az elkövető rendőrök felelősségre vonását követelték. Néhányan Fegyverezzék le a rendőröket! feliratú táblákat emeltek a magasba.
(MTI nyomán)
Frissítés: így lövi le az egyik rendőrt a nigger:
2. frissítés: 11 sebesült, 5 halott, 3 válságos állapotú
A dallasi rendőrség letartóztatta azt a két orvlövészt, aki a gyanú szerint a rendőrökre lőtt az esti békés tüntetésen. Összesen tizenegy rendőr sebesült meg, közülük öten meghaltak, három állapota pedig válságos.
Az egyik orvlövész feladta magát, a másikat a rendőrök fogták el, akik egy gyanús csomagot is találtak az egyik férfi tartózkodási helyének közelében. Ezt tűzszerészek vizsgálják.
Az amerikai rendőrökre támadó egyik dallasi orvlövészt még nem sikerült kézre keríteni, bevette magát egy mélygarázsba, és tárgyalások folynak vele arról, hogy adja meg magát, de az alkudozás alatt is többször rálőtt a rendőrökre – jelentette be a dallasi rendőrfőnök péntek hajnalban az MTI szerint. Közlése szerint a gyanúsított azt is állította, hogy “a városban mindenütt” robbanószerkezeteket helyeztek el.
További videók:
3. frissítés: meghalt a negyedik lövöldöző
Lelőtte magát a dallasi lövöldözés során elbújt negyedik lövöldöző a FOX hírcsatorna dallasi jelentései szerint. Az M1 híradás szerint azonban a rendőrök végeztek az utolsó támadóval.
A FOX hírcsatorna dallasi tudósítása szerint a garázsban elbarikádozott túszejtő lövöldöző nem bírta tovább, és végzett magával.
Ő a negyedik, és minden valószínűleg utolsó támadó, így a dallasi patthelyzet nem sokára megszűnhet.
(Híradó)