Bosszúból gyilkolt az egyik dallasi lövöldöző, semmilyen szervezethez nem tartozott, csupán fehéreket, legfőképpen fehér rendőröket szeretett volna gyilkolni. Ezt telefonon keresztül mondta, mikor a túszejtés feltételeit tárgyalta meg a rendőrséggel.
A dallasi gyanúsítottak egyikét nagyon megviselték a közelmúltban történt rendőri túlkapások, és a héten lelőtt fekete áldozatok halála is – derült ki a férfi telefonbeszélgetéséből, melyet a rendőrséggel folytatott a lövöldözés végső óráiban. A részletekről a dallasi rendőrfőkapitány számolt be.
Legfőképp a fehér bőrű rendőrökre volt dühös – mondta David Brown dallasi rendőrfőkapitány, aki hangsúlyozta: a férfi egyedül cselekedett, nem tartozott semmilyen szervezethez. A férfi állítólag nagyon zaklatott volt, a Black Lives Matter tüntetése előtt már a louisianai és a minnesotai gyilkosságok is nagyon megviselték – tette hozzá.
Így végeztek vele
A rendőrök kisebb bombákat dobtak be a kollégiumi garázshoz, ahova a férfi behúzódott. Miután nem tudták “kicsalogatni”, drasztikusabb megoldást választottak.
Úgy döntöttek, nem húzhatják tovább az időt, és mikor kissé lecsillapodott a tűzharc, egy bombával felszerelt robotot küldtek a férfira, aki végül felrobbant. A rendőrfőkapitány elmondása szerint nem volt más lehetőségük a férfi likvidálására.
(Híradó)