Portálunk is beszámolt arról, hogy veri agyon a jámbor, táblával a fehért megverő nigériait  a rasszista olasz. Nemcsak a fajgyűlölő gyilkos lett közellenség, de a koronatanú is, aki nem úgy emlékszik a történtekre, hogy azt az antirasszisták tolerálni tudják.
Pisana Bacchetti volt az egyik szemtanúja a vitának, mely Emmanuel Chidi Nnamdi halálához vezetett Fermóban, azóta a tanúvallomása miatt fenyegetéseket kap - derül ki az Il Giornale cikkéből.
Tájékoztatta a rendőrséget és a sajtót, hogyan zajlottak az események, miután Amadeo Mancini inzultálta (afrikai majomnak nevezte) a nigériai feleségét, Chinyeryt. Mint elmondta, látta, amint a nigériai pár „szó szerint lerohanta” a Fermana ultráját: „négy-öt percen át bántalmazták, és egy közlekedési tábla tartórúdjával is ütlegelték”.
Törölték az igazságot a polkorrektség elé helyező szemtanú Zuckerberg-profilját is
Most pedig elmondása szerint fenyegetések érik a tanúvallomás miatt. A Resto del Carlino című lapnak adott interjúban így nyilatkozik: „Az életem pokollá változott, pusztán azért, mert azt tettem, amit ilyen helyzetben mindenkinek tennie kellene: értesíteni a rendőrséget, ha garázda jelenetet lát”. Majd hozzáteszi: „Hívásokat kapok egész Olaszországból. Alig tíz perce kaptam az utolsó üzenetet, melyben nácinak neveznek. És ez csak egy a sok közül. Most már hagyjanak békén. Mindenki. Nem akarom, hogy továbbra is zavarjanak, elég volt, hagyjanak békén, nem akarok többet mondani, nem akarok beszélni senkivel. A címlapokon hozzák a nevem a feltételezett elkövetőé előtt, csak mert az igazságot mondtam.” Zaklatói rasszizmussal és idegengyűlölettel vádolják. „Ez egy rémálom. Egyszerű fermói polgár vagyok, sosem voltam rasszista, de balszerencsémre tanúja lettem a perpatvarnak, ami a szegény fiú halálához vezetett. Csak eleget tettem állampolgári kötelességemnek, és most pokollá változott az életem. Nem tudok mit tenni, meg kell várnom, hogy ez a rémálom véget érjen. Törölték a Facebook-profilomat, nincs semmi, törölték a barátaim listáját, az összes fényképemet, minden emlékemet. Most már elég volt, hagyjanak békén.”
Zoom
Pisana Bacchetti nem lenne jó politikus, ilyen helyzetben nem szabad igazat mondani
Pisana Bachetti mindazonáltal megerősítette az ügyészségen tett vallomását: „Láttam, hogy az áldozat és a felesége szó szerint lerohanta a fermói fiatalembert, mielőtt az bevitte az ütést. Négy-öt percen át bántalmazták, és a közelben talált közlekedési táblával is ütlegelték. Amikor láttam, mi történik, felhívtam a rendőrséget, mert aggódtam a 39 éves fermói férfi testi épsége miatt, aki egy ütéssel válaszolt, mely az áldozat szempontjából sajnálatos módon jól volt elhelyezve. Valaki megpróbált közbelépni, de a színesbőrű fiatalember felesége rugdosni kezdte az illetőt.”
A boncolás és az elvégzett orvosszakértői vizsgálat is az olaszok igazát támasztja alá
Emmanuel halálát a jelek szerint a szurkoló által bevitt „egyetlen ütés” miatti eséskor bekövetkezett koponyatörés okozta. A feltételezett elkövető mellkasában kiterjedt vérömleny keletkezett - írja szintén az Il Giornale.
Befejeződött a kedd este Fermóban elhunyt nigériai férfi boncolása és a letartóztatott szurkoló, Amadeo Mancini orvosszakértői vizsgálata. Az eredmények azt mutatják, hogy Emmanuel halálát koponyatörés okozta, miután a szurkoló, aki majomnak nevezte a feleségét, bevitt neki egy ütést, amitől elesett.
Zoom
Amadeo Mancini, aki az antirasszizmus bajnokai szerint a szegény ártatlan nigériai elvetemült gyilkosa
Kezdjük az Alessia Romanelli igazságügyi orvosszakértő által elvégzett boncolással, melyen a két fél, vagyis a védelem és a két nigériai "menekültnek" szállást adó Fondazione Caritas in Veritate szakértői is részt vettek. A nyilvánosságra hozott első információk szerint Emmanuel testén egyetlen ökölcsapás nyomaira bukkantak, mely az állkapocs és az alsó ajak között érte. Határozott, „de nem nagyon erős” ütésről van szó, a fogazat sértetlen maradt. Az orvosszakértő megállapítása szerint a halált vérömlennyel járó koponyatörés okozta, amit valószínűleg az okozott, hogy a nigériai hanyatt esett, és beütötte fejét a járdába.
A megállapítás lényegében megegyezik az Amadeo Mancini és a szemtanúk által elmondottakkal.
A Repubblica beszámolójából az is kiderül, hogy az áldozat testén nincsenek súlyos bántalmazásra utaló nyomok (az áldozat feleségének, Chinyerynek az állításával ellentétben), a test „szinte teljesen ép”. Az orvosszakértő mindössze egy vérömlenyt talált a vádlin, horzsolásokat a csuklón és néhány karmolást. Mindez egy sor különféle tényállást valósíthat meg, a jogos védelemtől a praeterintencionális (szándékon túli) emberölésig (jelen állás szerint a szurkolónak ez utóbbival kell számolnia).
A boncolás során felmerült másik kérdés a történet legellentmondásosabb részéhez kapcsolódik, ahol az áldozat feleségének és a védelemnek a verziója a leginkább eltér: a közlekedési tábla használatához. A jövevénynek vérömleny keletkezett a vádliján (az esés következménye, vagy a közlekedési tábla tartórúdja okozta?), a szurkolónak viszont „nagyon súlyos vérömleny” van a mellkasában (a közlekedési tábla okozta?). Az ügyészségen tett tanúvallomások szerint Emmanuel ütötte vele Mancinit.
Zoom
Kimondani is bűn, hogy a bőrszínétől fogva ártatlanok is erőszakosak lehetnek
A tegnap délután a fogdán elvégzett orvosi vizsgálat megállapításai egybevágnak a tanúvallomásokkal és az áldozaton elvégzett boncolás eredményeivel. A legfontosabb: Amadeo Mancininek vérömleny van a mellüregében és az egyik karján. Ügyvédje, Francesco De Minicis szerint ez azt bizonyítja, hogy védence szenvedő alanya volt a támadásnak. Az elmúlt napokban a koronatanú is ugyanezt nyilatkozta a sajtónak (illetve ilyen értelmű vallomást tett a rendőrségen). „Négy-öt percen át bántalmazták – mondta Pisana Bachetti –, és egy közlekedési táblával is ütlegelték”. Tanúvallomását három másik, a nyomozók által szavahihetőnek tartott szemtanú vallomásai is alátámasztják. „Védencem orvosi vizsgálata azt az eredményt hozta, amit vártam – nyilatkozta Francesco De Minicis ügyvéd a Cronache Maceratesi című lapnak. – A testén egyértelműen látszanak egy fémrúd nyomai, vérömlenyek tompa tárgytól származó ütések a mellkason, a karon és más helyeken. Fájdalmat okozó, feltűnő vérömleny van a mellkasüregben, melyről ultrahang–vizsgálatot is kérünk majd. A karján is található vérömleny, emellett kisebb sérülések vannak a háton és a nyakon. Hogyan keletkeztek? Nem tudjuk, ennek kiderítése a szakértők feladata.” Ami bizonyos: Mancini „afrikai majomnak” nevezve inzultálta az áldozat feleségét, ami dulakodáshoz vezetett a két nigériaival.
A vád még kapaszkodik az "erőszakos rasszista" verziójába
A vád és a védelem verziója a történtekről jelenleg két lényeges pontban különbözik. Az első: a fajgyűlölet, mint súlyosbító körülmény, amit Amadeo Mancini jogi képviselője ejtetni akar. „Nem jobboldali – jelentette ki többször is –, korábban észak-afrikai barátai is voltak, akiket az otthonában is megvendégelt”. A vád szerint viszont a szurkoló „erőszakos és agresszív természete miatt különösen veszélyes”. (Mit lehet elmondani a négerekről, akik percekig ütlegelték az őslakost? - a szerk.) Hétfőn ezen állítások alapján kell a bírónak eldöntenie, őrizetben marad-e az elkövető. A másik fő kérdés, hogy Mancini védekezett-e, vagy sem. A vád szerint akkor vitte be az ütést, amikor „a menekült és a társa már távolodtak”, a védelem szerint viszont jogos védelmi helyzetben volt.
(Kuruc.info)