Azonosították az amerikai Louisiana állam fővárosában, Baton Rouge-ban három rendőrt megölő fegyveres támadót - jelentette az amerikai média helyi idő szerint vasárnap. A CBS News hírtelevízió közlése szerint a fegyveres támadó a 29 éves Gavin Eugene Long volt. Értesülések szerint a néger korábban az amerikai tengerészgyalogságban szolgált.

Gavin Eugene Long
Long Missouri állam legnagyobb városának, Kansas Citynek a lakosa volt. A CBS szerint vasárnap töltötte be 29. évét.
A fegyvereshez csalogatták a rendőröket
A fegyveres támadó helyi idő szerint vasárnap reggel tüzet nyitott rendőrtisztekre, hármat megölt, másik hármat pedig megsebesített. A sebesültek közül az egyiknek súlyos az állapota.
A CNN amerikai hírcsatorna szerint a rendőrséget arról értesítették, hogy egy gyanús személy sétál az Airline Highway-en fegyverrel a vállán. Amikor a rendőrök kiérkeztek a megadott helyszínre, a fegyveres tüzet nyitott rájuk. Egy kormányzati forrás szerint a bejelentést azzal a céllal tehették, hogy a támadás helyszínére csalogassák a rendfenntartó erőket.

Az áldozatok között is volt fajti
Fehérgyűlölő néger volt a gyilkos
Long 2010-ig volt tengerészgyalogos, őrmesterként szerelt le. Két évet élt Afrikában, "spirituális hazájában". A közösségi médiumokban Cosmo Setepenra néven szerepelt, egy weboldalt is készített, a convoswithcosmo.com-ot.
A dallasi rendőrgyilkosságok után azt mondta, hogy a fekete forradalom csak ellentámadással és vérontással lehet sikeres, a tiltakozás nem elég.
Feketefajvédő nézetei mellett az összeesküvés-elméletek híve is volt. Tagja volt egy Molnár F.-féle csoportnak, akik segítették az "agytávirányított kísérleteket" elszenvedő és "idegi megfigyelés alatt álló" embereket.

A közösségi médiában Cosmo Setepenra néven lázított

Forradalom, ellentámadás, vérontás - vallotta
Zoom
Obamaki szerint "nincs szükség az indulatok szítására"
Barack Obama amerikai elnök a támadással kapcsolatban mondott beszédében az egységre szólított fel. “Megvannak az ellentéteink, és nem újak. Éppen ezért fontos most az, hogy mindenki azokra a szavakra és tettekre összpontosítson, amelyek egyesíteni tudják ezt az országot” – mondta. Hozzátette: “Nincs szükségünk indulatokat szító retorikára”.
Clintonné terel
Hillary Clinton, a demokrata párt elnökjelöltségének várományosa a történtekkel kapcsolatban közölte: “Nem lehet igazolni az erőszakot, a gyűlöletet, a családjaink és közösségeink szolgálatában az életüket kockáztató nők és férfiak elleni támadásokat”. Hangsúlyozta, hogy a vasárnapi támadás “mindannyiunk elleni támadás” volt.
A másik cionista szerint ez csak rosszabb lesz
Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns a Twitteren reagált a történtekre. Kijelentette, az Egyesült Államok “totálisan megosztott”, és úgy fogalmazott, hogy az ország ellenségei figyelnek, miközben az Egyesült Államok nem tűnik “okosnak” és “keménynek”. Barack Obama beszédét bírálva közölte: az amerikai elnöknek “fogalma sincs” arról, hogy “az országunk megosztott, bűnügyi helyszínné vált, és ez csak rosszabb lesz”.
Frissítés: Hős niggerjogi harcosunk is mohamedán volt
Tudatosan rendőröket vett célba az a fegyveres néger, aki három egyenruhással végzett az amerikai Louisiana állam székhelyén, Baton Rouge-ban - közölték a helyi hatóságok hétfőn.
Minden cselekedete a rendőrökre irányult – mondta Mike Edmonson Baton Rouge-i rendőrfőnök a helyi sajtónak.
Gavin Eugene Long tavaly Cosmo Setepenrára akarta változtatni nevét. Ezen a néven a közösségi médián július 10-én megjelent videón a férfi figyelmeztetett: a tüntetések önmagukban hasztalanok, az embereknek vissza kell vágniuk, miután "afroamerikaiak haltak meg a rendőrök keze által".
A felvételen Long továbbá elmondja, hogy Dallasból beszél, ahol két fekete férfi halála miatt két hete eleinte békés tüntetést tartottak a rendőri túlkapások ellen, az eseményen ugyanakkor elszabadult az erőszak, amikor is a szintén fekete Micah Johnson rendőrökre nyitott tüzet, öt ember életét oltva ki.
Egy korábbi videón Long azt is elmondta, hogy bármi történjék is vele, nem akarja, hogy bármely csoporttal összefüggésbe hozzák. Egyszer viszont megjegyezte: a Nation of Islam nevű fekete muzulmán vallási mozgalomhoz kötődik.
Korábban írtuk: Ismét rendőröket lőttek le az Egyesült Államokban - három halott, az egyik támadót is kilőtték
Több rendőrt lőttek meg vasárnap a lousianai Baton Rouge-ban. A támadók két rendőrt megöltek, egyet megsebesítettek - jelentették be a helyi médiumok. A helyi rendőrség szerint a lövöldöző még szökésben van.
Zoom
12 napja ugyanebben a városban lőtték le a néger Alton Sterlinget, akinek halála újabb erőszakhullámot váltott ki az Egyesült Államokban.
A helyi rendőrség közlése szerint a lövöldözőt jelenleg is üldözik, figyelmeztették a lakosságot, hogy maradjanak otthon. Az első hírek szerint egy élelmiszerboltboltból lépett ki a feketébe öltözött elkövető, mielőtt tüzelni kezdett volna. A híradások szerint két kórház vesztegzár alatt van a városban.
A merényletek részleteiről egyelőre nem közöltek egyebet, ám a közelmúltban több amerikai városban is négerek támadtak rendőrökre. A legsúlyosabb incidens a texasi Dallasban volt, ahol egy feka öt rendőrt lőtt agyon.
A merényletek az után kezdődtek, hogy fehér rendőrök néhány nap alatt több fekete bűnözővel végeztek, a négerek szerint vitatható körülmények között.
Frissítés: Három halott
Több rendőrre rálőttek a Louisiana szövetségi állambeli Baton Rouge-ban vasárnap reggel, hárman életüket vesztették - mondta a város polgármestere az NBC televíziónak nyilatkozva. A tetteseket a rendőrség még üldözi.
Don Coppola helyi rendőrségi szóvivő a CBS amerikai kereskedelmi televízió riportereinek elmondta, hogy a sebesülteket kórházba szállították. Úgy tudni, hogy a város rendőrkapitány-helyetteseire is rálőttek.
Még nem sikerült a lövöldözőket ártalmatlanítani. Autópálya-kijáratokat zártak le. Az első hírek szerint egy élelmiszerboltboltból lépett ki a feketébe és maszkba öltözött elkövető, mielőtt tüzelni kezdett volna.
A támadás okáról még mindig nem tudni semmit. A rendőrök egy bejelentés miatt mentek ki a bolthoz.
2. frissítés: Egy támadót kilőttek
A CNN amerikai hírcsatorna honlapján azt írta: a rendőrséget értesítették, hogy egy gyanús személy sétál az Airline Highway-en gépkarabéllyal a vállán. Amikor a rendőrök kiérkeztek a megadott helyszínre, tüzet nyitott rájuk. A rendőrség jelenleg különleges robotok segítségével fésüli át a lelőtt támadó holttestének környékét robbanóanyag után kutatva – mondta el McKneely.
Zoom
Baton Rouge-i támadás rendőrök ellen (Reuters Fotó)
A lövöldözés a rendőrőrstől nagyjából egy kilométerre fekvő bevásárlóközpont közelében zajlott. A biztonsági erők figyelmeztették a lakosokat, hogy tartsák távol magukat a tetthelytől. Holden nyugalomra intette a helyieket. “Ne hagyjuk, hogy bárki miatt az abszurd erőszakcselekményekről ismerjék meg közösségünket” – mondta.
Barack Obama amerikai elnököt értesítették a történtekről, és a nap folyamán tájékoztatják a fejleményekről. A Fehér Ház kapcsolatban van a helyi tisztségviselőkkel, és felajánlotta segítségét.
Támadásra utaló jelek
A múlt héten a Baton Rouge-i rendőrség három embert tartóztatott le, miután kiderült, hogy helyi rendőrök meggyilkolására készültek. A rendőrség keddi közleménye szerint az egyik gyanúsított a 17 éves Antonio Thomas volt, aki kihallgatása során elmondta, hogy ő és három társa fegyvereket lopott a cél érdekében.
Egy héttel korábban pedig hatalmas tüntetések zajlottak Baton Rouge-ban és több más helyszínen a négerek által vélt rendőri túlkapások miatt.
Egy dallasi tüntetésen egy néger orvlövész, Micah Johnson végzett öt, a demonstrációt biztosító fehér bőrű rendőrtiszttel.
(Kuruc.info - Híradó - MTI - Heavy.com nyomán)