2020. október 31., szombat, Farkas napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Korlátlan magzatgyilkolászásért tüntetnek tízezrek Varsóban22:11 Különleges öngyilkossággal próbálkozott egy tanár Brüsszel terroristakeltetőjében22:02 Továbbra sem könnyű a felvidéki sovinisztáknak: még mindig magyar (eredetű) a tíz leggyakoribb családnév21:53 Lukasenka a hatósági fellépés fokozásával fenyegetőzött21:37 Nyugodtan taposhatja a megszállók bocskora az úzvölgyi temetőt, hiszen ortodoxok21:10 Gréta még próbálkozik, de nagyon visszaesett a slágerlistán21:06 Moszkvában novemberben megkezdődhet a tömeges oltás20:43 Belgium is tovább szigorított20:12 Meghosszabbították a szükségállapotot Csehországban19:57 Elítéltek egy brazil drogfutár nőt Budapesten19:34 Igazán rendes volt ez az egyiptomi: mészárlás helyett ő csak a rómaiak autóit vette kezelésbe19:05 Brahim Ausszaui nem buta ember18:50 Eközben Romániában18:37 Hazaengedték a kórházból a csepeli polgármestert18:25 Tárgyalások kezdődtek az örmények és az azeriek között
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Gyermekházasságok a muszlim országokban - lesznek nemsokára Germanisztánban is

Reklám

Egyiptomban és a többi arab és nem arab muszlim országokban tehát nem ritka, hogy a hivatalos állami törvénnyel ellentétben, ám az iszlám bizonyos áramlatainak az engedélyével, de leginkább a hatóságok és a környezet szemet hunyásával egészen apró gyermekek is kötnek házasságot, pontosabban a szüleik kényszerítik őket házasságra. Pénteken ismét egy ilyen elképesztő esküvőre került sor az egyiptomi Nílus-deltavidék egyik falujában, amikor is egy 12 éves kisfiú felségül vett egy 10 éves kislányt – írják az El-Vátán, El-Jom esz-Szábi' és az El-Miszri el-Jom című egyiptomi hírportálok.
Zoom
Nancy és Fáresz pénteki esküvője (fotó: El-Miszri el-Jom)
Egyiptomban a Nílus-deltában levő Dákáhlijjá kormányzóság El-Má'ászrá nevű falujában pénteken szép számú rokonság és barátok színe előtt örök hűséget fogadott egymásnak a 12 éves vőlegény, Fáresz esz-Szá'ád és a 10 éves menyasszonya, akiről a sajtóhírekből csak annyit tudhatunk meg, hogy Nancynek (sic!) hívják. Az örömapa, a vőlegény őse, az újságíróknak elmondta: azért házasította meg a fiát ilyen fiatalon, mert mindig arra vágyott, hogy minél előbb láthassa őt vőlegényként és örülhessen az unokáinak. Az esküvőről készül fényképekkel is beszámoló El-Miszri el-Jom című egyiptomi újság szerint az említett falu lakosai azzal dicsekednek, hogy náluk került sor az eddig legfiatalabb pár házasságkötésére.

Ifjú pár az egyiptomi Nílus-delta vidékéről
Tévednek El-Má'ászirá Nílus-deltai falu lakosai, mert az El-'Áribijja összarab hírtelevízió (az El-Dzsezírá riválisa – J. K.) mintegy fél évvel ezelőtt arról számolt be, hogy szintén az egyiptomi Dákáhlijjá kormányzóság területén levő 'Izbet el-Gazzár nevű településén, úgynevezett „háfl el-hutúbá”-t (حفل الخطوبة), azaz eljegyzési mulatságot tartottak a láthatóan nem nyomorgó szülők közreműködésével. Az akkori esküvő ifjú vőlegénye, Mahmúd Hászán 'Átijjá kilencéves, míg a még ifjabb menyasszonya, Nábílá 'Ábd esz-Szelám nyolcéves volt az örömteli esemény idején. Annak idején az El-'Árábijjá csatornán a nézők videofelvételt is láthattak erről az eljegyzési vigasságról.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready