2021. szeptember 18., szombat, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:53 Szerelmi bánat Borsodban: magát vagdosó cigányhoz siettek ki a rendőrök23:35 Közös védekezést kíván a közös veszély - az EU mediterrán országainak vezetői az éghajlati válságról tanácskoztak23:18 A magasabbegységek hadrendje és állománya a keleti fronton, 1941-4522:57 Nem tudják a franciák, hogyan bízhatnának meg ezentúl az ausztrálokban22:41 Amerikai harci egységek és eszközök számának csökkentéséről kötött megállapodást Irak és az Egyesült Államok22:19 Október elejétől a "teljes" oltottság a tesztelés megúszását jelentheti az Angliába érkezők számára22:02 Dr. Ilkei Csaba: Willy Brandt kérésére a magyar politikai vezetés szabadon engedte a kémkedésért börtönbüntetésre ítélt Kerényi Máriát - Viharos évek a magyar-NSZK kulturális kapcsolatok történetéből21:07 Morawiecki: hosszú távú konfliktusra kell felkészülni a fehérorosz határon20:52 László Attila: az egyik legkártékonyabb fegyver az emberi tudatot megtámadó LMBTQ-propaganda20:34 150 korszerű busz forgalomba állítását ígéri 2023 tavaszára a BKK20:16 Még fél évig legalább marad az ENSZ támogató missziója Afganisztánban20:01 Örményország beperelte Azerbajdzsánt a hágai Nemzetközi Bíróságon - Baku is hasonló lépést tervez19:36 Orosz külügy: már 1939-ben ünnepléssel fogadták a felszabadító Vörös Hadsereget18:52 Nemafgán késelt nemafgánt Balassagyarmaton18:40 Egy magyar és egy zsidó budapesti temető is "jelentős európai" lett
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Demokrata kalandok Amerikában: a néger pártelnök bocsánatot kért Sanderstől egy másik zsidó áskálódása miatt

A Demokrata Párt Országos Bizottsága hivatalosan is bocsánatot kért hétfőn, az elnökjelölt-állító konvenció megnyitásakor Bernie Sanders vermonti szenátortól azokért az elektronikus levelekért, amelyekből kiderül, hogy a pártvezetés az előválasztási kampányban az ő kárára, Hillary Clinton javára manipulálta a választási folyamatot.
Zoom
Még a végén kiderítik, hogy "azért, mert zsidó" - de hát a pártelnök is az volt
A bocsánatkérő hivatalos levelet nem Debbie Wasserman Schultz, a párt vasárnap lemondásra kényszerített elnöke írta alá, hanem az új pártelnök, Donna Brazile, aki egyelőre ideiglenes pártelnök, és a konvenció után veszi át ténylegesen is a párt irányítását.
Zoom
Debbie Wasserman Schultz - Sanders fajtársa a korábbi pártelnök, de Clintonné valószínűleg többet ígért
“A Demokrata Országos Bizottság egészének nevében mély és komoly bocsánatkérésünket fejezzük ki Sanders szenátornak, támogatóinak és az egész Demokrata Pártnak az elektronikus levelekben szereplő megbocsáthatatlan megjegyzésekért” – olvasható a levélben. Az új pártvezetés fontosnak tartotta leszögezni azt is, hogy a vitatott e-mailekben szereplő megállapítások nem tükrözik a párt által képviselt értékrendet, s azt a határozott elkötelezettséget sem, hogy a párt vezető szerve semleges maradjon bármilyen jelölési folyamatban.
Zoom
A levélben Donna Brazile hangsúlyozza, hogy a vitatott leveleket megfogalmazó pártaktivisták már bocsánatot kértek, és a Demokrata Párt meghozza a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy ilyesmi többé ne fordulhasson elő.
Zoom
Donna Brazile - zsidógyanú kizárva
A WikiLeaks által a hétvégén nyilvánosságra hozott levelekből az derült ki, hogy Wasserman Schultz többször lehazugozta Clinton vetélytársát, munkatársaival különféle, Sanders szenátort negatívan beállító történeteket talált ki, s egyes államokban még azt is fel akarták, használni, hogy Sanders zsidó.
Zoom
Tele van a világháló efféle karikatúrákkal, Lauder mégsem veri az asztalt, hogy tombol az antiszemitizmus Amerikában
Sanders támogatói hétfőn a floridai delegátusok reggelijén kipfujolták Wasserman Schultzot,a kaliforniai delegátusok pedig azt énekelték róla, amit a republikánusok a clevelandi konvenciójukon Hillary Clintonról: “zárjátok börtönbe!”.
Zoom
Ez csak egy bónusz a végére
A konvenciót végül délután nem is Debbie Wasserman Schultz nyitotta meg. A politikai “nagyágyúk” – így például Elizabeth Warren massachusettsi szenátor, Cory Booker szenátor, a demokraták feltörekvő csillaga New Jerseyben, a first lady, Michelle Obama vagy Bernie Sanders vermonti politikus – beszédei csak helyi idő szerint este kilenckor kezdődnek. Addig a Demokrata Párt helyi politikusai szónokolnak, például Baltimore város polgármester-asszonya, vagy Connecticut állam kormányzója. Sanders hívei leragasztott szájjal, táblákkal a kezükben hallgatták a beszédeket.
A konvenciót a Wells Fargo bankról elnevezett csarnokban tartják, Philadelphia belvárosától viszonylag távol.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready