Christopher Biggins angol színészt vasárnap kirúgták a Channel 5 sugározta Nagy Testvér című „valóságshow” stábjából. A 67 esztendős Biggins azzal tett rossz fát a tűzre, hogy a biszexuálisokat „a világ legrosszabb embereinek és az AIDS vírus terjesztőinek” merészelte nevezni. De leginkább azzal haragította magára a Channel 5 vezetőségét, hogy a zuhanyozó előtt várakozó Katie Waissel zsidó énekesnőnek állítólag a holokauszton való tréfálkozásként is értelmezhető megjegyzést tett. A bűnbánó Biggins több nyilvános fórumon is esdekelve kért bocsánatot, ám gyors eljárás eredményeként máris lapátra tették – írja a londoni Mirror, a The Sun és az izraeli Má'árív című lap.
Zoom
Christopher Biggins
A londoni Mirror című lap is óvatosan fogalmazott szombaton: „A tegnapi hírekből még úgy tudtuk, hogy a sztár hirtelen távozására a náci koncentrációs táborokról elejtett morbid vicce miatt került sor”. Az angol lapok eredeti nyelven idézik Bigginsnek az említett ízléstelen, alantas ösztönöket kiszolgáló szennyshowban, tehát a műsor keretében a zuhanyozó előtt elhangzott szavait: „You better be careful or they'll be putting you in a shower and taking you to a room.” (Jobban teszed, ha vigyázol, mert zuhanyozóba tesznek és/majd szobába visznek.) A Nagy Testvér ominózus jelenete végül nem került adásba, így aztán a sajtó csak egyes szereplők elmondásaiból értesült róla. Mindenesetre a Bigginsnek tulajdonított mondás shower (zuhanyozó) szava még úgy ahogy beleillik a képbe, ám a „room” (szoba) már semmiképpen, mert a „gázkamrát” angolul „gas chamber”-nek mondják és írják.
Zoom
Katie Waisser
Az egykor komoly művészi tehetséget megkövetelő szerepeket is játszott Christopher Biggins (például az Én, Claudius című BBC-film Néró császárát, vagy a Jézus Krisztus szupersztár Heródes királyát – H. J.) azonban nem csak a holokauszttal való állítólagos viccelődéssel haragította magára a hatalmasokat, hanem a biszexuálisokról alkotott véleményével is. „A biszexuálisok a legrosszabb emberek a világon, mert ők terjesztik az AIDS vírusát”, vélekedett nem is olyan régen. Persze, amíg a Katie Waissel zsidó énekesnőnek a szennyműsor keretében, a zuhanyzó előtt várakozva nem mondta azt, amit állítólag mondott, addig csak a biszexuálisokra vonatkozó megjegyzése miatt nem került lapátra.
Zoom
Christopher Biggins, még mielőtt a Channel 5 vezetősége lapátra tette volna, minden lehetséges fórumon könnyezve kért bocsánatot azért, amit mondott, meg azért is, amit nem mondott. A The Sun című lapban így nyilatkozott: „Megmondtam Katienek (Katie Waisser zsidó énekesnőnek – H. J.), hogy soha nem tennék olyasmit, amivel elszomorítanálak, mert szeretlek, nagyon sajnálom. Szeretem a zsidókat, s köztük a jó szövegíróimat”, nyilatkozta a zsidók bocsánatáért esdeklő Biggins, de még aznap, vasárnap kirúgták. De mindez semmi, mert Katie Waissel zsidó énekesnő szülei a sajtónak közben azt nyilatkozták, hogy gyűlöletbeszéd miatt a bíróságon beperlik az antiszemita színészt.
Hering J. - Kuruc.info