Hamburgi szemtanúk Iszlám Állam és „saríarendőrség” feliratot véltek felfedezni járműveken. A Die Welt riportja szerint a németek attól félnek, hogy visszatértek az úgynevezett saríajárőrök, az önjelölt mohamedán vallásrendőrök, akik két éve már zaklatták egy német város, Wuppertal lakosait. Rendőrségi vizsgálatról egyelőre nem tudni.
2014-ben a németországi Wuppertalban egy férfiakból álló csoport magát saríarendőrségnek, azaz iszlám vallásrendőrségnek nevezve járőrözött, és helyieket szólított fel a muszlim vallási előírások tiszteletben tartására. A férfiakat akkor bíróság elé állították egyenruhával való visszaélés miatt, vezetőjük, egy német iszlamista ellen pedig vádat emeltek, mert kapcsolatban állt az Iszlám Állammal.
A "német" bíróság döntése értelmében azonban a "járőrök" nem sértették meg sem az egyenruha-viseléssel, sem pedig a gyülekezéssel kapcsolatos törvényeket, így nem vonták őket felelősségre.
Zoom
Wuppertalban már bemutatkoztak két éve
Azóta hasonló jelenségről nem érkezett hír – mostanáig.
A Die Welt a napokban megjelent regionális mellékletében arról írt, hogy Hamburgban egy szemtanú saríarendőrség feliratú autót látott, egy másik pedig Iszlám Állam feliratot látott egy buszon.
Az M1 berlini tudósítója szerint a helyi törvényhozás írásbeli kérdést nyújtott be a városvezetésnek, azt tudakolva, hogy tudnak-e Hamburgban saríarendőrség létezéséről. A városvezetés tudatta, nincsenek ilyen információik, de felhívták a lakosság figyelmét, hogy jelezzék a hatóságnak, ha ilyesmit észlelnek.
A hatóságok szerint a német állam intézményei az ország teljes területén, minden településén képesek érvényesíteni a hatályos jogszabályokat. Ennek ellenére elő-előkerül a közbeszédben párhuzamos társadalmak létezésének ügye.
A legutóbb néhány napja, Berlinben történt egy eset, amikor egy főleg bevándorlók lakta negyedben összetűzésbe került egy család a rendőrséggel.
Az esetről videofelvétel is készült, amelyet sokan az úgynevezett a „no-go” övezetek (bevándorlók-uralta zónák, ahol a saría jog rendelkezései érvényesülnek – a szerk.) létezésének bizonyítékaként értelmeznek. Mások ugyanakkor arra hívták föl a figyelmet, hogy a felvételen látható rendőrök igen erélyesen megbilincselik és elvezetik a rendbontókat – vagyis érvényt szereznek a német törvényeknek.
Zoom
Londonban is praktizálnak
A hamburgi feliratokkal kapcsolatban egyelőre csak a városvezetés és az esetre a figyelmet felhívó helyi képviselő állásfoglalása ismert, aki azt hangoztatta: résen kell lenni, meg kell tudni, hogy ismétlődő vagy elszigetelt jelenségről van-e szó.
Rendőrségi vizsgálatról az ügyben egyelőre nem tudni.
(Kuruc.info - Híradó nyomán)
Kapcsolódó: