Izraelben egyesek szeretnék harciasabbá tenni a kormánykoalíció vezető pártját, a Likudot. Véleményük szerint ugyanis a Binjámin Netanjáhu vezette Likudnak megfakult a régi fénye, sokszor visszafogja a zsidótelepítés lendületét, nem sújt le elég gyorsan és keményen a terrorcselekményeket elkövető palesztinokra, nem bosszulja meg azokat. Egy Árnyék művésznevű, a Likudba most belépő izraeli rapper lerántja a leplet Menáhem Begin fiának, de főleg az unokáinak viselt dolgairól.
Zoom
Menáhem Begin buddhista unokája (fotó: Fb)
Az elmúlt hetekben ismét támadt Izraelben egy Likudot megreformálni szándékozó újkori próféta. Joáv Éliászi (művésznevén: az Árnyék), aki foglakozását tekintve rapper, most mindenáron szeretné megtisztítani a Likudot a párt soraiba beszivárgó renegátoktól. A bizonyos primitív szubkultúra híveinek körében népszerűségnek örvendő Árnyék a politikai karrierjét nemrégiben azzal kezdte, hogy hivatalosan is tagfelvételét kérte a Likudba, s ezzel egy időben a sajtóban lejárató, leleplező hadjáratot indított Benny Begin, a Likud parlamenti képviselője, volt minisztere, Menáhem Begin fia ellen.
Zoom
Árnyék: „Bosszú! Bibi, kérem, úgy látom, ezt elfelejtette!!”
Magyarországon manapság már szinte mindenkinek illik tudni, hogy Izrael a Közel-Kelet egyetlen demokratikus állama, s annak vezető kormányzópártja 1977 óta - rövid megszakítással - a Likud, de illik tisztelni a néhai Menáhem Begin emlékét is (Izraelben már régóta utcák és terek viselik a nevét – H. J.). Az Árnyéknak nevezett rapper érveinek bemutatása előtt igen röviden idézzük föl a Likud párt dicsőséges történetét. Az Izraelben jelenleg is hatalmon levő Likud (Egyesülés – ליכוד) 1973-ban, amint arról a neve is árulkodik, kisebb pártok közös választási listájaként jött létre. Később, 1988-ban elsősorban Áriél Sáron kezdeményezésére egyetlen párttá forrt össze. A Likud első elnöke azonban Menáhem Begin lett, az államalapítás előtti Irgun (vagy Écel) nevű, egész muszlim és keresztény arab városrészeket, falvakat leromboló, a lakosságot legyilkoló, elűző zsidó terrorszervezet parancsnoka, később a Hérut (Szabadság) Mozgalom vezetője. Begint a hozzá hasonlóan háborús bűnös Jichák Sámír, Binjámin Netanjáhu, Áriél Sáron, majd ismét Binjámin Netanjáhu követte a Likud élén. (A sopánkodóknak, antiszemitizmust kiáltóknak egy külön írás keretében szívesen felsoroljuk a fentebb említett urak jó néhány „hőstettét”, amelyekért – ha nem születtek volna zsidónak – a nemzetközi törvényszék előtt kellett volna számot adniuk – H. J.)
Zoom
Az illegalitásban magát rabbinak álcázó Menáhem Begin, a neje és a másfél éves Benny Begin 1946-ban
Joáv Éliász, az Árnyék művésznevű, rendkívül megnyerő kinézetű rapper kiteregette az újkori zsidó történelem egyik legismertebb alakítójának, Menáhem Begin fiának, Benny Beginnek a szennyesét. Pontosabban nem is annyira az ifjabb Beginét, hanem a még ifjabbét, a hajdani terroristavezér, Nobel-békedíjas miniszterelnök unokájáét, Ávinádáv Beginét. Magyarországon sokan furcsállották, hogy Horthy Miklós, hajdani kormányzó unokája Sáríf néven muszlimmá lett. Nos, az Árnyék nevű rapper jóvoltából mostantól azt is sokan tudhatják, hogy Menáhem Begin egykori pártvezér, miniszterelnök az unokája, Ávinádáv Begin hithű buddhistaként vezekel nagyapja bűneiért. (Dir Jászin Nobel-békedíjas gyilkosa pedig foroghat az Olajfák hegyi sírjában – H. J.) Ávinádáv Begin, az unoka azért is szálka a zsidó nacionalisták szemében, mert – amint azt Árnyék az apja szemére veti – rendszeres résztvevője az úgynevezett „elválasztó kerítés” elleni tiltakozásnak péntekenként a ciszjordániai Bilinben.
Zoom
Simon Peresz (balról) és Menáhem Begin a régi szép időkben (fotó: Wikipédia)
Menáhem Begin unokája nemrégiben a Jediot Áháronotnak nyilatkozva kijelentette: „Nem vagyok zsidó, nem vagyok cionista, s az izraeli himnusz éneklése alatt sem állok fel, mert mindennek számomra nincs semmi jelentősége.” Mindenesetre elgondolkoztató, hogy Ávinádáv Begin a Facebook-oldalára kitett profilképén buddhista öltözékben látható. A többi fénykép között pedig minden magyarázat nélkül felfedezhetjük az Iszlám Állam lobogóját.
A Likudba belépni szándékozó Árnyék „művész úr” azt is elmondja a nagyközönségnek, hogy Benny Begin leánya, Ávitál Begin, tehát Menáhem Begin leányunokája felvette a muszlim vallást, amikor feleségül ment egy arabhoz a Jeruzsálem melletti Ábu Gos faluba. A rapper Benny Begin két gyermeke sorsának alakulásáról azt is mondta, hogy „a rothadt alma nem esett messze a fájától”.
Hering J. - Kuruc.info