Lipcsében kedden délután paprikagázzal támadt a polgármesti hivatal szociális ügyekkel, magyarán megélhetési segélyosztással foglalkozó osztályának alkalmazottjára egy 29 éves marokkói „menekült”. A sáska olyan bőkezűen adagolta a gázt, hogy a hivatalnok hölgy környezetében a támadás következtében további öt személy is komoly légzési nehézséggel küzdött. A betolakodó azért fújta le a segélyosztót, mert kevesellte a neki kifizetett összeget. A lipcsei rendőrségnek eddig nem sikerült kézre keríteni a hálás betolakodót – írja a tag24.de hírportál.
Zoom
„Isten hozta” - több nyelven is
Lipcse Grünau nevű, panelháztömbökből épült városnegyede az NDK egyik hagyatéka, ahová az utóbbi hónapokban egyre több betolakodót helyeznek el az agymosott németek. A városrész polgármesteri hivatalának szociális ügyekkel foglalkozó osztályán kedden délután előre megbeszélt időpontban megjelent egy ’Ábdulláh Á. nevű 29 éves marokkói férfi, hogy felvegye a neki járó megélhetési juttatást (amelyet Magyarországon „segílykének” is szokás mondani – S. S.). A sáska azonban túl kevésnek találta a megélhetési támogatás összegét, ezért érzelmes és indulatos vitába kezdett a 21 éves német ügyintézőnővel. Amikor a marokkói látta, hogy nem képes meggyőzni a hölgyet a segély összegének megemeléséről, a kabátja alól hirtelen mozdulattal előrántott egy paprikagázt tartalmazó flakont, és lefújta az alkalmazottat. Ezt követően futva elmenekült az épületből.
Zoom
A hivatal segélyosztó részlege Lipcsében
Uwe Voigt, a lipcsei rendőrség szóvivője a tag24.de hírportálnak elmondta: a marokkói sáska olyan nagy mennyiségű paprikagázt fújt a 21 éves német városházi alkalmazottra, hogy nem csak ő, hanem a környezetében levő további öt személy, köztük egy kisgyermek is légzési károsodást szenvedett. A paprikagázt belélegző személyek légzési zavarokra panaszkodtak, s mindnyájukat ambuláns ellátásban részesítették. A bűncselekmény elkövetése után a rendőrség keresi a Lipcse egyik menekültotthonában lakó marokkóit (megjegyezzük, hogy Marokkóban sincs háború…), ám mostanáig nem sikerült elfogni.
S. Stuttgarter – Kuruc.info