A Lufthansa német légiforgalmi társaság Frankfurt am Mainból induló, és a kanadai Torontóba tartó járatán egy izraeli utas nem sokkal a fölszállás után bezárkózott a mosdóba, ahol elkezdett üvölteni és a berendezést módszeresen széttörni. Az eset még két héttel ezelőtt történt, ám csak tegnap adott hírt róla a Daily Mail című brit lap. A Cáhi Lebhardt nevű, 31 éves, kétgyermekes, az izraeli Tel-Avivban lakó férfi a beszámoló szerint számítástechnikai mérnök, aki az élettársához utazott (volna) Kanadába.
Zoom
Az izraeli Cáhi Lebhardt bezárta magát a mosdóba, ahol üvöltözések közepette ripityára törte a berendezést, majd kirontott az utastérbe, és a széksorok között randalírozva köpködött jobbra-balra. Miután személyzet képtelen volt megnyugtatni a férfit, a pilóta úgy döntött, hogy nem kockáztatja a fedélzeten tartózkodó 360 utas biztonságát, s nem vág bele az Atlanti-óceán fölötti útba, ezért kényszerleszállást hajtott végre az angliai Manchesterben.
A brit rendőrség letartóztatta az őrjöngő izraelit, majd az elmúlt napokban a bíróság az utasok biztonságát veszélyeztető viselkedés miatt három hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, amelynek értelmében már el is hagyhatta Nagy-Britannia területét.
Mellékbüntetésként 250 dollár pénzbírságot is kiróttak rá. A Lufthansa szóvivője viszont elmondta, hogy a német légitársaságnak csak azért, mert a kényszerleszállás következtében az utasok egy része lekéste a torontói csatlakozást, legalább 20 ezer eurós kára keletkezett. Nem beszélve a kényszerleszállás, majd a megismételt felszállás miatti 36 tonna üzemanyagról.
El-Kudszi – Kuruc.info