Bíróságra viszik a Burger Kinget, miután az étteremlánc munkatársai a dachaui tábor múzeumánál osztogattak szórólapokat. A múzeum igazgatósága állítólag már többször is figyelmeztette őket, de hiába.
Zoom
A múzeum igazgatósága elmesélte a Die Weltnek, hogy szerintük meglehetősen morbid lépés a Burger Kingtől a szórólapozás, de tulajdonost nem nagyon érdekli a helyszín "tragikus múltja".

Illusztráció
Állítólag már több éve szórólapoznak, de a múzeum vezetőségénél akkor telt be a pohár, mikor a frissen visszaállított kapunál, az Arbeit macht frei (A munka szabaddá tesz) felirat mellett kapták el a szórólapokat dugdosó munkatársakat.
Zoom
A többszöri sikertelen próbálkozás után múzeum a Burger King németországi képviseletét is megkereste, és azt az információt kapta, hogy már megpróbálták jobb belátásra bírni az étteremvezetőt, de kudarcot vallottak, így az ügyet szerdán újrakezdték.
A Burger King nem az egyetlen gyorsétteremlánc, amelynek problémái akadtak a dachaui tábor múzeumának vezetőségével. A McDonald’s munkatársai előszeretettel pakolták tele az ott parkoló autók szélvédőit szórólapjaikkal még ’96-ban . Ők azonban azonnal engedelmeskedtek, mikor a múzeum vezetősége megkérte őket, hogy tanúsítsanak egy kicsit több tiszteletet.
(The Local - Híradó nyomán)