Jeruzsálemben letartóztattak egy zsidó lányt, aki a Siratófal előtti térségen meztelenre vetkőzve sétálgatott. A 23 éves, egyébként szemre való nő a zsidóság szent helyén a nők számára fenntartott részen előbb levetkőzött, majd meztelenül megindult a férfiak részlege felé, ám néhány másodperc múlva lefogták - írja a Divvuáh Risoni facebookos hírportál.
Zoom
Meztelenül a Siratófal előtt (fotó: Divvuáh Risoni)
A meztelenkedő zsidó lány az egyik Jeruzsálem környéki településről érkezett ma, mintegy másfél órával ezelőtt, a zsidóság egyik legszentebb helyére, a jeruzsálemi Siratófalhoz, ahol külön ki van jelölve, és egymástól gondosan el van választva a nők, illetve a férfiak tartózkodási, imádkozási területe. Az egyébként nem rossz alakú, 23 éves lány a vallási előírásoknak megfelelően megérkezése után a Siratófal előtti térségen bement a nők számára kijelölt területre.
Rövid gondolkodás után - a szemtanúk elmondása szerint - gyors mozdulatokkal teljesen levetkőzött, majd meztelenül a nők részlegéből megindult a férfiak számára fenntartott hely irányába, miközben a térségen eszeveszett ordítozás és jajveszékelés kezdődött. Néhány másodperc múlva azonban a szent helyen szolgálatot teljesítő biztonsági őrök rávetették magukat a lányra, bevonszolták a Siratófal melletti mosdóba, ahol különféle ruhadarabokkal eltakarták a meztelen testét, majd bekísérték a rendőrőrsre. A hivatkozott héber hírportál értesülése szerint a meztelenkedő zsidó lány kihallgatása jelenleg is folyik.
Hering J. - Kuruc.info
Frissítés: Egyik olvasónk kommentként kitette a Siratófal előtti térségen meztelenül sétálgató izraeli lányról készült videót. Amint látjuk, jó időbe telt, amíg a biztonsági őrök lefogták a meztelenkedő lányt, aki végül a videó felső részén befordult jobbra, a férfiak szekciójának irányába, s csak ekkor tették rá kezüket a biztonságiak. Előtte azonban egy nő próbálta valamilyen kabátfélébe bújtatni, ám a leányzó inkább a ruhátlanságot választotta.
H. J. - Kuruc.info