A Sputnik Rádióban beszélgettek Roger Waters-szel, a legendás Pink Floyd együttes alapító tagjával az Izraelt emberiség ellenes bűneiért szankcionálni kívánó BDS mozgalomról.
Zoom
Ezt mondta a BDS elleni „antiszemitizmus”-vádra:
Itt van egy erőszakmentes mozgalom, amely mélyen a Martin Luther King, Gandhi és oly sok más által az egész világon mélyen tisztelt mozgalomban gyökerezik. De ha a BDS mozgalom és Izrael nevét összekapcsolják, hirtelen ömlik a vitriol, ami oly ellentétes az erőszakmentes polgári engedetlenséggel.
Hozzátette: az egyre erősödő BDS mozgalom a globális politikai tájkép egyik legmegosztóbb mozgalmaként emelkedik ki.
Ugyanakkor az amerikai szenátusban márciusban beterjesztett törvénytervezet az Izrael elleni bojkott támogatását bűncselekménnyé nyilvánítja.
„A cionizmus oltárán szét akarják tépni az (amerikai) alkotmányt”, mondta Waters, hangsúlyozva az amerikai alkotmány első módosítását, amely garantálja a szólásszabadságot.
Hozzátette azt is, az AIPAC nevű Izraelt támogató lobbi „meg van rémülve”, hogy az emberek túlzottan messze merészkednek azon status quótól, amelyben Izrael kérdés nélküli támogatása a normalitás, és aki támogatni merné szóban vagy írásban a palesztinokat, azokat el akarják hallgattatni.