A fordító megjegyzése:
Az „ő” névmásra az angol nyelv nemi névmásokat használ: „he” a férfira, „she” a nőre.
Az alábbi kaliforniai törvény benyújtója, Scott Wiener állami szenátor egy homoszexuális zsidó felforgató. Olyan törvényekhez is adta a támogatását, mint a HIV-vel való szándékos megfertőzés átminősítése bűntettből csupán vétségbe, valamint a kormányzati okiratokban egy harmadik nem választásának lehetősége.
Emlékezzünk, hogy a homoszexuális házasság napirendre vételekor a felforgatók azzal hitegettek, hogy az nem fog senki ellen sem irányulni, aztán kiderült, hogy dehogynem, hiszen ha keresztény pékek nem akarnak homoszexuális lakodalmakra tortát sütni, súlyos pénzbírsággal sújtják őket. Éppen ezért ne dőljünk be Wiener hazugságának, hiszen ha senkit nem akarnak büntetőeljárás alá vonni azért, mert szándékosan helytelen nemi névmást használ, akkor a büntetés lehetőségét miért kellett beleírni a törvénybe?
Alább olvasható a Fox News cikke magyarul:
Az új kaliforniai törvény börtönbüntetést enged meg helytelen nemi névmás használatáért - a benyújtó tagadja, hogy sor kerülne rá
Azok a kaliforniai egészségügyi ellátásbeli dolgozók, akik „szándékosan és ismétlődően” elutasítják, hogy egy idős transznemű páciens „előnyben részesített nevét vagy névmásait” használják, egy újonnan aláírt törvény alapján pénzbírságtól börtönbüntetésig terjedő büntetések elé nézhetnek.
Jerry Brown kaliforniai kormányzó a törvényt a múlt héten [a 2017. október 2-8-i héten] írta alá.
A benyújtó, a demokrata Scott Wiener állami szenátor hajthatatlanul azzal érvel, hogy senkit nem fognak büntetőjogi eljárás alá vonni a helytelen névmás használatáért.
Zoom
Bizony, ez maga a szenátor úr...
„Ez csupán újabb rémisztgetési taktika azoktól az emberektől, akik az összes LGBT polgárjogot és védelmet ellenzik”, mondta egy múlt hónapi nyilatkozatában.
Azonban a nyelvezet látszólag megengedi ennek a lehetőségét, még ha ritkán is.
Maga a törvény a kórházakban, nyugdíjasotthonokban és kisegítőkkel bíró lakólétesítményekben lévő transznemű és más LGBT egyének védelmét célozza meg. A törvény biztosítaná, hogy azok a létesítmények alkalmazkodjanak a transznemű emberekhez és szükségleteikhez, beleértve azt, hogy hagyják nekik eldönteni, hogy melyik nemileg specifikus fürdőszoba használatát helyezik előtérbe.
„Törvénytelen egy hosszútávú ellátást biztosító létesítmény vagy létesítménybeli személyzet részére, hogy az alábbi cselekmények bármelyikét egészében vagy részlegesen megtegye egy személy valós vagy vélt nemi irányultsága, nemi önazonossága, nemi kifejeződése, vagy emberi immunhiány-előidéző vírusbeli (HIV) állapota alapján”, mondja ki a törvény.
A törvénytelen cselekmények között van az, ha „szándékosan és ismétlődően” kibújnak egy transznemű személy „előnyben részesített nevének vagy névmásainak” használata alól az után, hogy a férfit vagy a nőt [mármint az adott egészségügyi alkalmazottat] „világosan tájékoztatták az előnyben részesített névről vagy névmásokról”.
A törvény kijelenti, hogy ha a rendelkezéseket megszegik, a megszegőt „ezer dollárt meg nem haladó” pénzbírsággal, vagy „egy évet meg nem haladó idejű, a megyei börtönben letöltendő szabadságvesztéssel”, vagy mindkettővel lehet büntetni.
Zoom
Wiener irodája megjegyezte, hogy a bentlakásos ellátó létesítményekkel kapcsolatos törvényszegések a jelenleg hatályos törvény alapján ritkán eredményeztek büntetőjogi vádakat, különösen apró törvényszegések esetén. Szándék szerint a büntetőjogi büntetések inkább azokra a törvényszegésekre irányulnak, melyek egy pácienst halál vagy súlyos sérülés kockázatának tesznek ki, mondta az irodája.
Wiener irodája megjegyezte, hogy a törvény „nem alkot semmilyen új büntetőjogi rendelkezést”, hanem inkább „egy már létező struktúrában új jogokat” alkot.
A törvény egyik ellenzője, Greg Burt a California Family Counciltól [a Kaliforniai Családi Tanács nevű magánszervezettől] élesen bírálta az intézkedést, amikor a törvény annak kezdeti szakaszában volt.
„Hogyan hihet az ember a szólásszabadságban, közben meg azt gondolja, hogy a kormányzat rákényszerítheti az embereket arra, hogy bizonyos névmásokat használjanak, amikor másokkal beszélnek?”, mondta a kaliforniai törvényhozás igazságügyi bizottságának augusztusban, ahogyan arról a CBN News beszámolt.
(Hidra - Kuruc.info)