Donald Trump hétfőn este ismételten tagadta a szexuális zaklatás vádját, amit a tavalyi elnökválasztási kampányban hoztak fel ellene - közli az MTI. "Csak annyit mondhatok, hogy ezek teljességgel hamis és kitalált információk" – használta újra kedvenc fordulatát az amerikai elnök.

"All I can say is it's totally fake news, just fake. It's fake. It's made-up stuff, and it's disgraceful what happens, but that happens in the world of politics."Trump újságírók kérdéseire válaszolt így, miután nyilvánosságra került, hogy az őt tavaly zaklatással megvádoló nők egyike bírósági úton kérte a választási kampányban felmerült vádakról szóló valamennyi dokumentum kiadását. New York állam legfelső bírósága hétfőn büntetés terhe mellett szólította fel Trump munkatársait a kért dokumentumok benyújtására.
A dokumentumokat Summer Zervos kérte, aki 2005-ben Donald Trump NBC televízióban sugárzott valóságshowjának egyik szereplője volt, és tavaly novemberben – napokkal a november 8-án tartott elnökválasztás előtt – összehívott sajtóértekezleten azt állította, hogy Trump még 2007-ben megsimogatta és megpróbálta erőszakosan megölelni őt egy Los Angeles-i szállodában.
Trump már tavaly tagadta a történetet, és hazugsággal vádolta Zervost és más nőket is. Emiatt Zervos márciusban hitelrontásért indított pert ellene New York államban, és ehhez a perhez kérették be a tavalyi választási kampányban elhangzott vádakról szóló valamennyi dokumentumot.
A híres "grab them by the pussy" videó, melyet még a kampány ideje alatt hoztak nyilvánosságra: