Bezár!
2021. július 24., szombat, Kinga, Kincső, Csenge napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:51 "Énekeljük együtt jó hangosan a Himnuszt" - Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok15:23 Kormányrendelet: mostantól név szerint jelentenek a 60 év feletti oltatlanokról Magyarországon15:11 Kiszorította az LMBTQP-felvonulást az Andrássy útról a Mi Hazánk - jövőre már a betiltás a cél14:21 Országos éjszakai kijárási tilalom Afganisztánban14:06 Az Egyesült Államok légi ereje besegített egy kicsit a szomáliai kormánynak13:38 A gyógykezelésen átesett daganatos betegek is olthatók Szputnyik V-vel12:55 Verrasztó Dávid döntős 400 méter vegyesen12:30 "Nem piszkolom be a kezeimet" - eltiltották az algériai dzsúdóst, mert nem állt ki zsidó ellenfele ellen12:03 Gyülekezési no-go zóna: lehet tüntetni a cigánybűnözés ellen Jászapátiban, de csak statikusan11:56 Tokió 2020: tizenhét új koronavírusos eset11:44 Ne állj be a sorba! - Homeland And Family-ajánló (x)11:36 Szóváltás esetén alkalmazható taktikák11:17 Repülővel szállítják a pórul járt utasokat Csitába11:02 A kormány teljes ellenőrzése miatt aggódnak az ausztrálok10:42 Földrengés rázta meg Manilát
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Holokamu :: :: Hozzászólások

Tovább erősítenék az Anne Frank-kultuszt a németek - de Auschwitz után nem mindenki szerint jó ötlet vonatot elnevezni róla

Reklám

Nagyot tévedett az, aki azt hitte, hogy az Anne Frank-szappanopera legutóbbi hulláma az olaszországi, majd a németországi eseményekkel szép lassan lecseng. Nem így történt, mert Németországban a Német Vasút állami társaság pénteken úgy döntött, hogy az egyik IC-expresszvonatot Anne Frankról nevezik el. Több ezer német most azért dühöng, mert szerintük kegyeletsértés és tiszteletlenség vonatot elnevezni arról az Anne Frankról, akit éppen a Német Vasút elődje, a Birodalmi Vasút vitt előbb Auschwitzba, majd Bergen-Belsenbe – írja a tag24.de német hírportál.
Zoom
A Német Vasút (Deutsche Bahn - DB) nevű állami vasúttársaság igazgatósága az elmúlt pénteken bejelentette, hogy az ICE 4 (Intercity Express)-járatok egyik most forgalomba állítandó vonatát Anne Frankról nevezik el. A hivatkozott német hírportál szerint a DB vasúttársaságnak a vonatok elnevezésére vonatkozó kérdésre a DB vasúttársaság a világhálón összesen 19 400 választ kapott, s ebből végül a zsűri 25 nevet javasolt, köztük Anne Frankét. (Ha ez így történt, tehát nem a legtöbb szavazatot kapó huszonötöt választották ki, akkor kár volt demokráciát játszani – H. J.) A megkérdezett olvasók válaszainak „messzemenő” figyelembe vétele eredményeként vonatot neveznek el a szintén németországi zsidóról, Albert Einsteinről, illetve Konrad Adenauerről, a második világháború utáni első német kancellárról is.
Zoom
A Német Vasút egyik ICE-vonata Majna-Frankfurtban (fotó: DB)
Az agymosott németek a vonatok elnevezéséről érkező hírek hallatán máris egymás haját tépik. De nem ám azért, mert kifogásolják, hogy miért nem neveznek el vonatot, például a Königsberg (ma Kalinyingrád) város közeli Nemmersdorf, valamikor német lakosú faluban a Vörös Hadsereg állatemberei által halomra erőszakolt, majd meggyilkolt egyik fiatal lányok egyikéről, vagy más, hasonló módon, a „felszabadítók” által meggyilkolt németországi német vagy dunai sváb polgári áldozatról. Az eszementek a közösségi oldalakon most azért dühöngnek, mert a Német Vasút elnevez egy vonatot Anne Frankról, akit az előd, a Birodalmi Vasút (Reichsbahn) vitt előbb Auschwitzba, majd Bergen-Belsenbe.
A névadást kifogásolók azt állítják, hogy a vasúttársaság ezzel kegyeletsértést követ el, sőt nem csak Anne Frank, hanem a többi zsidó holokausztáldozat emlékét is meggyalázza. Mások viszont úgy vélik, hogy DB ezzel a névadással tisztelettel megörökíti Anne Frank emlékét. Iris Eberl, a még az Angela Merkel CDU-jánál is jobban sáskasimogató szociáldemokrata CSU politikusa így nyilatkozott az ügyben: „A Deutsche Bahn döntése, hogy Anne Frankról vonatot nevez el, egyenesen tiszteletlenség.”
Megszólalt az Anne Frank-vonat ügyében Meron Mendel is, aki nem más, mint a Majna-Frankfurtban több százezer euró ráfordítással létrehozott Anne Frank Képzési Központ (tantermekkel, múzeummal és könyvtárral fölszerelt agymosoda – H. J.) izraeli igazgatója is. (Az igazgató a Negev sivatagban levő Másábéj-Száde nevű kibbucban született, ám már ifjú korában ráunt az ottani életre, s elköltözött Németországba, hogy ott toleranciára, más vallások, népek elfogadására nevelje a németeket – H. J.)
Zoom
Meron Mendel (jobbról) a szabadság és a sokféleség (Freiheit und Vielfalt) tiszteletére inti a németeket a legutóbbi Frankfurti Könyvvásáron (fotó: hessenschau.de)
„Nem problémamentes ez az Anne Frankról történő névadás. Az általam vezetett Képzési Központ már régóta követeli (sic!) a frankfurti születésű Anne Frank Németországhoz való kötődésének erőteljesebb bemutatását. Egyrészt az, hogy vonatot neveznek el róla, alapvetően pozitív fejlemény. Ám, másrészt azt sem szabad elfelejtenünk, hogy Anne Frankot, akárcsak több millió más európai zsidót, a német Birodalmi Vasút deportálta” - idézte a Majna-frankfurti Anne Frank Képzési Központ izraeli igazgatóját a tag24.de hírportál.
A frankfurti agymosoda izraeli igazgatója (aki jobban tenné, ha a mára amúgy is agymosott németek okítása helyett a szülőkibbuca, Másábéj-Száde környékéről 1948-49-ben a toleráns zsidók által elűzött Negev sivatagi beduinok sanyarú sorsát kutatná – H. J.) kijelentette: a történelmi események ismeretében a német vasúttársaságnak meg kellene gondolni, hogy valóban elnevez-e egy vonatot Anne Frankról. Közben eszement németek ezrei azt csiripelik a Twitteren, írják az Fb-oldalukon: a holokauszt ismeretében elfogadhatatlan az, hogy Anne Frankról elnevezett vonat közlekedjen Németországban. Sokan a Német Vasút bojkottját javasolják az elnevezés miatt.
Hering J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready