A Dél-afrikai Köztársaságban is sokan felháborodtak a H&M honlapjának egyik hirdetésén: egy néger kisfiú „coolest monkey in the jungle” (a legmenőbb majom a dzsungelben) feliratú kapucnis pulóvert viselt az ott látható fotón, és ugyebár a polkorrekt kórban szenvedők automatikusan összekapcsolták a majom szót a fekete fiúval. A képet már eltávolították, a cég bocsánatot kért, de a felhergelt négereket ez nem hatotta meg.
Zoom
Vandalizmusba fordult a Dél-afrikai Köztársaságban a H&M elleni felháborodás szombaton: az afrikai országban volt olyan üzlete a ruházati láncnak, amit a helyszínen készített amatőr videók és fotók tanúsága alapján egyszerűen szétvertek a négerek.
Zoom
Zoom
Az egyik videón az látható, hogy az ország új urai borogatták fel a polcokat, állványokat, próbababákat egy plázában, még a biztonsági kapukat is kidöntötték.
Egy másik felvételen énekeltek és táncoltak a South Africa's Economic Frredom Fighters nevű csoport tagjai a ruházati lánc óriási felháborodást kiváltó hirdetése ellen tiltakozva egy másik bevásárlóközpontban.
A brit The Daily Mail azt írta, hogy legalább hat üzletben pusztítottak a "tüntetők". Nem sokkal a szombati nyitás után jelentek meg, a békés vásárlók menekülni voltak kénytelenek. A tüntetést szervező csoport szóvivője annyival kommentálta a pusztítást, hogy a ruházati lánc most kénytelen szembenézni "rasszizmusa" következményeivel.
(HVG nyomán)
Előzmények: