2018. október 21., vasárnap, Orsolya, Zsolt napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:22 Fúrtkút-ügy: haladékot adhat a kormány21:44 Aki mindig Babba Mária nevének említésével áldotta meg híveit: Désen elhunyt Daczó Árpád - P. Lukács ferences szerzetes és néprajzkutató21:30 Így hazudik Sneider a még megmaradt tagságnak e kiszivárgott körlevelében20:40 Ugyanannyi feladatra kevesebben: háromezer embert küldenek el a központi közigazgatásból20:05 A Facebook részvényesei lapátra tennék Zuckerberget, de az alapító diktatúrája miatt ez szinte lehetetlen19:41 Már nyugatról is érkeznek a menekültek, de velük is meg fogja szívni Németország - egyszer már megtörtént18:58 Heti rettegnivaló: pisztoly a szakállas kezében, horogkereszt az egyetemen, mocskos zsidók a városházán18:10 Washington felmondja a közepes hatótávolságú nukleáris rakétákról kötött szerződést18:02 Csak az a "nép voksa", amely a bentmaradásra szavazna: százezres Brexit-ellenes tüntetést tartottak Londonban17:33 Tucatnyi robbantás színesíti a parlamenti választásokat Afganisztánban - egyelőre egyik támadást sem vállalta magára senki16:51 "Állítsuk meg a szeparatistákat! - óriásplakátokkal szítják tovább a magyargyűlöletet Kárpátalján a hoholok16:10 Apáról fiúra száll az alkoholizmus15:33 A pártba csak harmadjára engedték be, ma mégis az LMP főkvótanője lett Demeter Márta - azt mondja, nem hibázott15:19 Szálló por: ezeken a településeken a legmagasabb a légszennyezettség14:53 Újabb '56-os bosszúálló komcsi ítéletek semmisségét igazolta a Kúria
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Videók :: :: Hozzászólások

Szexuális frusztráció, "kényszerű cölibátus" miatt gyilkolhatott a torontói gázoló

Reklám

Vádat emelt tíz rendbeli gyilkosság és 13 rendbeli emberölési kísérlet miatt kedden egy torontói bíró Alek Minassian gyanúsított ellen, aki az előző nap bérelt kisteherautójával járókelők közé hajtott Torontóban – jelentette a kanadai sajtó. A gyanúsított 25 embert gázolt el, akik közül tíz meghalt.
A 25 éves kopaszra borotvált fejű gyanúsított fehér rabruhában, bilincsbe vert kézzel hallgatta végig a vádakat rövid meghallgatásán. A beszámolók szerint nem sok érzelmet mutatott. A férfit egy kirendelt védő képviselte. Következő meghallgatását május 10-re időzítették, addig előzetes letartóztatásban marad.
A kanadai rendőrség közlése szerint a gyanúsított hétfőn az ebédszünet idejében hajtott fel a járókelőkkel teli járdára, és ott több mint egy kilométert haladt, elgázolva mindenkit, aki az útjába került. A 15 sebesült közül öt ember állapota életveszélyes. Mark Saunders, a kanadai nagyváros rendőrfőnöke korábban azt mondta, hogy szándékosnak tűnik Minassian tette, de hozzátette, hogy továbbra sem ismert a sofőr indítéka.
Időközben felmerült egy lehetséges nyom Minassian tettét illetően. A vádlott állítólag rejtélyes üzenetet tett közzé a Facebookon percekkel a gázolást megelőzően – mondta Graham Gibson, a torontói rendőrség egyik nyomozója sajtókonferenciáján. Gibson szerint az áldozatok többsége különböző életkorú nő volt. A rendőrnyomozó ugyanakkor elutasította a válaszadást arra a kérdésre, hogy nők ellen irányuló indulatok válthatták-e ki a támadást.
A Facebook megerősítette, hogy Minassian az incidens előtt a mikroblogján szexuális frusztrációra utaló bejegyzést tett. Az általa használt angol "incel" kifejezés a BBC szerint a "kényszerű cölibátus" rövidítése, és olyan, a közösségi hálókon tevékeny férfiak csoportjára vonatkozik, akik úgy érzik, hogy nehézségeik vannak a szexuális kapcsolatok létesítése terén. Minassian "incel forradalomról" írt a Facebookon, miközben dicsőítette Elliot Rodger kaliforniai ámokfutót, aki 2014-ben megölt hat egyetemistát, mielőtt végzett volna saját magával is, mert erősen frusztrálta, hogy a nők sohasem vonzódtak hozzá.
A Facebook időközben törölte Minassian felhasználói fiókját.
Justin Trudeau kanadai miniszterelnök "tragikus és értelmetlen támadásnak" nevezte közleményében a torontói Yonge utcában hétfőn történteket. "Mindnyájunknak biztonságban kellene éreznünk magunkat városainkban és közösségeinkben sétálva" – fűzte hozzá.
Korábban írtuk: Tíz halottja van a torontói gázolásnak, de még "nem tudják", hogy terrorcselekmény volt, vagy valami más
Ralph Goodale közbiztonsági miniszter sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a tett nem veszélyezteti Kanada nemzetbiztonságát, utalva arra, hogy elszigetelt esetről van szó. Keddre virradóra Mark Saunders, a kanadai nagyváros rendőrfőnöke hozzátette: továbbra sem ismert a gázolás gyanúsítottjának indítéka, egyben megerősítette a CBC kanadai hírtelevízió korábbi közlését, miszerint az őrizetbe vett gyanúsított a 25 éves Alek Minassian.
Zoom
Minassian a LinkedIn-profilja szerint a Seneca College diákja
Mint azt Saunders kiemelte, a torontói külváros, Richmond Hill lakója nem szerepelt a rendőrség nyilvántartásában. A rendőrfőnök elmondta azt is: időközben a sérültek egyike belehalt sebeibe, így tízre növekedett a halottak száma az incidensben, amelynek során egy bérelt kisteherautó járókelők közé hajtott a kanadai nagyváros Yonge utcáján. Hozzáfűzte, hogy a sérültek száma tizenöt. Korábbi közlések kilenc halottról és tizenhat sérültről szóltak.
Justin Trudeau kanadai miniszterelnök „tragikus és értelmetlen támadásnak” nevezte közleményében a Torontóban történteket. „Mindannyiunknak biztonságban kellene éreznünk magunkat városainkban és közösségeinkben sétálva” – fűzte hozzá.
A rendőrfőnök kiemelte: „az incidens határozottan szándékosnak tűnik”.
Zoom
Időközben a CBC News hírtelevízió birtokába került egy videofelvétel a gyanúsított őrizetbe vételéről. A videón látható, ahogy az utca közepén álló gyanúsított ismételten előrántott egy fegyvernek látszó tárgyat, amivel a feléje közelítő rendőrök felé mutatott és azt kiáltotta, hogy „öljetek meg”. Hírügynökségi beszámolókban nagyra értékelték azt a rendőrtisztet, aki önmérsékletet tanúsítva élve vette őrizetbe Alek Minassiant. Szakértők véleménye szerint a gyanúsított azt akarta, hogy a rendőrök végezzenek vele.
Goodale korábban elmondta: túl korai még, hogy a gázolásról meg lehessen állapítani, terrorcselekmény volt-e. Hozzátette: a kanadai kormány egyelőre nem emelte meg a terrorkészültséget. A tárcavezető szót ejtett arról is, hogy egyelőre nem tudni, az incidensnek van-e köze a világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő G7 csoport külügyminisztereinek Torontóban rendezett találkozójához.
A nyomozók terrorizmust feltételeznek a kilenc ember életét követelő torontói gázolás valószínűsíthető indítékaként – jelentette ki hétfőn egy amerikai biztonsági tisztségviselő. A névtelenül nyilatkozó amerikai illetékes szerint nincs ok azt feltételezni, hogy az incidens, amelynek során egy bérelt kisteherautó járókelők közé hajtott a kanadai nagyváros Yonge utcáján, baleset lett volna – a CBC kormányzati tisztségviselőkre hivatkozva úgy tudja, a gyanúsított nem köthető egy terrorista csoporthoz sem.
(MTI - CBS News nyomán)
Korábban írtuk: Gyalogosok közé hajtott egy kisbusz Torontóban
Gyalogosok közé hajtott egy fehér színű kisbusz Torontóban - írja a kanadai sajtó. Az incidens helyi idő szerint délután fél 2 körül történt Kanada legnagyobb városának North York nevű városrészében.
A rendőrség első közlése szerint nyolc-tíz járókelő megsérülhetett. A torontói Sunnybrook kórház később bejelentette, hogy hozzájuk hét sérültet szállítottak. Azt nem tudni, hogy más kórházakba is vittek-e a mentők sérülteket.
Hivatalosan nem tudni arról, hogy halálos áldozatok is vannak-e, de szemtanúk szerint letakart testek is voltak a helyszínen.
Zoom

Zoom
A CBC szerint a kisbusz elhajtott a helyszínről, de nem sokkal később a sofőrt sikerült elfogniuk a rendőröknek. A CNN-nek egy szemtanú azt mondta, hogy két autó megpróbálta megállítani a kisbuszt.
A CNN-nek nyilatkozó rendőrségi forrás szerint a sofőr szándékosan hajtott a járdán a gyalogosok közé. Szemtanúk szerint egy bérelt kisbuszról lehet szó.
Zoom
Justin Trudeau kanadai miniszterelnök együttérzését fejezte ki a sérülteknek, és azt mondta, hogy a következő órákban majd sajtótájékoztatót tart.
(Index; képek: CTV News - Twitter) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready