2019. április 24., szerda, György, Gyöngyvirág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:44 Litvánia kitiltotta Irvinget, nehogy fény derüljön valami kellemetlenre holomítosz-ügyben21:32 Kilenc pártlistára lehet majd szavazni20:50 Óriási siker volt a jobbikos-vadais fórum Jászberényben20:25 Az új ukrajnai főzsidó ugyanolyan jól tud orosz agresszorozni, mint a korábbi19:55 Mégis beengedik az 5G-kiépítésbe a Huaweit a britek19:33 OECD: hárommillió ember él havi 125 ezer forintnál kevesebből hazánkban19:04 Túlélte a tűzvészt a Notre-Dame orgonája18:45 Vonattal ütközött egy autó Szatymaznál18:38 Néhány agresszív deviáns kiharcolta, az idióták megszavazták - és szinte senki sem "harmadik nemű" Németországban18:07 Itt tekinthető meg a Kuruc.info sajtóklubról készült videóközvetítés18:03 Három perben marasztalta el jogerősen a bíróság Márki-Zay Pétert17:27 Shazam! Tárulj! 17:08 Nyomoz a rendőrség a mozsgói szociális otthonban történt bántalmazás ügyében16:32 A horvátok többsége elutasítja az eurót16:01 Janukovics visszatérne Ukrajnába - "konvojjal és bilinccsel várják"
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Putyin: ha nukleáris fegyverrel támadnak ránk, mi a mennybe kerülünk, ők pedig egyszerűen megdöglenek

Reklám

Moszkva kész bármely pillanatban javítani kapcsolatait Washingtonnal – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök csütörtökön a nemzetközi Valdaj Vitaklub csütörtökön megtartott tanácskozásán.
Putyin szerint Donald Trump „ráhangolódott” a kétoldalú kapcsolatok stabilizálására és rendezésére. Egyet nem értését fejezte ki azzal a vélekedéssel kapcsolatban, hogy az amerikai elnök csak önmagát hajlandó meghallani.
Úgy vélekedett, hogy az oroszellenes retorika mind az Egyesült Államokban, mind Nagy-Britanniában a belpolitikai küzdelem eredménye és sürgette ezen belső válságok rendezését.
Az iráni kivonulás nem Moszkva gondja
Nem Oroszországnak kell rávennie Iránt arra, hogy kivonja csapatait Szíriából – jelentette ki az orosz elnök. Úgy vélekedett, hogy erről a kérdésről Damaszkusznak és Teheránnak kell megállapodnia, és az Irán távozását követelő kormányoknak garanciákat kellene adniuk arra vonatkozólag, hogy nem fognak beavatkozni Szíria belügyeibe.
Szavai szerint Oroszország katonai szerepvállalásával Szíriában „egészében véve elérte céljait”, azt, hogy megelőzze az arab ország teljes „szomalizációját” és államiságának degradálódását, valamint azt, hogy annak területéről Oroszország és a vele vízummentes viszonyban lévő országokba terroristák szivárogjanak be.
Orosz marad Krím
Zsákutcába vezetnek azok a kísérletek, amelyek arra irányulnak, hogy elvitassák a Krím félsziget hovatartozását – hangoztatta az orosz elnök.
„A Krím a mienk. Hogy miért a mienk? Nem azért, mert jöttük és elragadtuk. A Krímben az emberek elmentek a népszavazásra, és arra szavaztak, hogy függetlenné akarnak válni, következő lépésként pedig az Oroszországi Föderáció részévé” – mondta Putyin, hozzátéve, hogy szerinte „ez az igazi demokrácia”. „Az ezen a területen élő emberek akaratnyilvánításából indulunk ki” – ismételte meg az elnök az ismert moszkvai álláspontot, rámutatva, hogy a Szerbiáról leválasztott Koszovóban nem rendeztek hasonló referendumot.
Mint mondta, nem látja jeleit annak, hogy a közeljövőben a Nyugat feloldaná az Oroszország ellen bevezetett szankciókat.
Csak válaszként vetnének be atomfegyvert
Oroszország abban az esetben kész nukleáris fegyvert bevetni, ha a potenciális agresszor elsőként mér rá csapást – az orosz elnök.
Zoom
Kép: Getty/Metro
„Amikor meggyőződünk arról, hogy támadás történt Oroszország területe ellen, csak azután indítunk válaszcsapást. Természetesen ez egy világkatasztrófa lenne. De megismétlem: mi nem lehetünk ennek a kezdeményezői, mert nálunk (a tervek között) nincs preventív csapás” – fogalmazott az elnök.
„Igen, ebben a helyzetben mintegy várunk arra, hogy (nukleáris) fegyvert alkalmazzanak ellenünk. Mi magunk semmit sem teszünk. De az agresszornak akkor is tudnia kell, hogy megtorlás elkerülhetetlen, és hogy meg fog semmisülni. És mi agresszió áldozata vagyunk. Mi mint mártírok a mennybe kerülünk, ők pedig egyszerűen megdöglenek. Még bűnbánatra sem lesz idejük” – tette hozzá.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready