Saar-vidék szövetségi tartományban levő Sulzbach kisváros egyik iskolájának udvarára még január 22-én engedély nélkül berontott a rendőrség és az iskolaigazgató által „romániai születésűnek” nevezett négy férfi, akik válogatás nélkül ütötték-verték az órák közti szünetet az udvaron töltő gyermekeket. A döbbenetes eseményről először és elsőként csak tegnap beszámoló Saarbrücker Zeitungnak az iskola igazgatója, Herta Anna Schley elmondta, hogy a négy „romániai születésű” férfi a második szünetben hatolt be az iskolaudvarra, majd elkezdtek csépelni mindenkit, akit csak értek.
Az ámokfutók cselekedete következtében egyik diák olyan súlyosan megsérült, hogy kórházba kellett szállítani. A többi gyermek csak azért nem szenvedett komolyabb sérüléseket, mert a tanárok röviddel a támadás kezdete után a testi épségüket nem kímélve, bátran közbeavatkoztak, és megfékezték a füstös banditákat. Az iskolaigazgató a lapnak elmondta, hogy a rendőrség elég gyorsan a helyszínre érkezett, azonnal fölmérte a helyzetet, ám az elkövetőket nem tartóztatta le, csak közölte velük, hogy ezentúl nem léphetnek a tanintézet területére…
Zoom
A megtámadott iskola fennen hirdeti: „rasszizmusmentes és kurázsival megáldott”
A Saarbrücker Zeitung kérdésére a rendőrség szóvivője közölte, hogy a négy „romániai születésű” férfi bosszút állni rontott be az iskola udvarára, és verte agyba-főbe az ott tartózkodó diákokat, miután egy 15 éves „román lány” (sic!) hazatelefonált, s közölte a családjával, hogy egy fiú (nyilván német – H. J.) nagyon kicsúfolta, megbántotta őt. Ezután következett az a forgatókönyv, amelyet Magyarországon is nagyon jól ismerünk: a vért kívánó csúfolódás megtorlása végett a „megbántott” 15 éves ribanc 55 éves apja, 19 éves unokabátyja, illetve egy 17 éves és 30 éves további rokona behatolt az iskolaudvarra, s elkezdték ütni-verni a diákokat. Az iskola területéről történt kitiltáson kívül a rendőrség büntető följelentést is tett a négy „romániai születésű” férfi ellen birtokháborítás és testi sértés bűncselekményének elkövetése miatt.
A németek pedig ne csodálkozzanak azon, ami velük történik. A Gottfried Vopelius, XVII. századi híres lipcsei vallásos énekszerzőről és tanárról elnevezett sulzbachi parkban működő, különleges tanítási módszeréről ismert iskolában – ahol a füstösök csépelték a diákokat – kitörő örömmel, „willkommenes” transzparensekkel fogadták az elmúlt években hozzájuk is érkező sáskákat. Időnként pedig szintén transzparenseken hirdetik a tanárok, diákok egyaránt, hogy a Gottfried Vopelius parki iskola „rasszizmusmentes”, „kurázsival” megáldott tanintézet. Willkommen!
Hering J. – Kuruc.info