Bezár!
2020. július 14., kedd, Örs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:47 Zárt térben továbbra is maszkot kell viselni Olaszországban19:18 Úzvölgyi temetőügy: jogerős ítélet kötelezi Bákó megye prefektusát a temetőre vonatkozó iratok kiadására18:39 Közúti "négerérzékenyítés" - a velünk élő fasizmus18:13 Mi Hazánk-siker: felére csökkentették a Transparency elnökének titkosított szerződését18:03 Öngyilkos lett (?) Cserdi polgármestere17:56 Emberölés miatt emeltek vádat három "fiatal" ellen Borsodban17:50 Friss jobbikos képviselő akaszthatta meg egy pillanatra a Jákob-párt kóseresedési folyamatát17:20 Új érméket bocsátott ki az MNB a vészhelyzetben helytállók tiszteletére16:57 Szeptemberben szervezik meg a 8. Vásárhelyi Forgatagot - talán15:57 Újra ölt egy feltételesen szabadon engedett gyilkos15:44 Franciaországban augusztus 1-től kötelező a maszkviselés a zárt helyeken15:22 Romániában továbbra is napi 600 új esetet meghaladó ütemben terjed a fertőzés15:00 Mi Hazánk: a cigányok már rég megvalósították Gyurcsányék ingyen vízre és áramra vonatkozó ötletét14:48 Oroszország eltörli a kéthetes karanténkötelezettséget a tesztelt beutazók esetében14:21 Az olasz belügyminisztérium karanténhajókon és kaszárnyákban helyezi el a migránsokat
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A haladó szellem egyik vörös angyala jutalmazná a gyerekmentességet - a jövő zálogai ugyanis környezetkárosítóak

Reklám

A gyerek a leginkább klímakárosító – ezt írta nemrég megjelent Gyerektelen helyett gyerekmentes című könyvében Verena Brunschweiger, korábbi SPD-s politikus.
Zoom
Verena Brunschweiger a gyerekmentességet jutalmazná
A 38 éves progresszív önmegvalósító a "gyerekmentes élet boldogságáról" írt könyvet, miután szegényemnek elege lett abból, hogy „még a 21. században is megrökönyödést vált ki az, ha egy nő lemond a szülésről”.
A lelkileg megnyomorodott nő szerint a gyerekvállalás mellőzése egy lázadás a jelenkori szociális környezet ellen, az szerinte ugyanis „arra van kihegyezve, hogy gyereket vállaljon egy nő”. Szerinte még mindig szorosan összefügg a női és az anyai szerep.
Zoom
A könyv borítoja is igazán haladó szellemű
Mindazonáltal ő különbséget tesz a gyerekmentes és a gyermektelen kifejezések között, szerinte utóbbi azokra vonatkozik, akik ugyan szeretnének gyereket, de nem szülhetnek szervi vagy egyéb okok miatt.
Brunschweiger szerint ökológiai szempontból is a helyes döntés, ha gyerek nélkül maradunk. Mint azt egy interjúban megjegyezi, „egy gyerek 50 tonna szén-dioxidot termel évente, ez pedig a lehető legrosszabb, ami a természettel történhet.”
Zoom
(Kép: Bild - PS)
A Bildnek arról beszélt, hogy mennyi szén-dioxid-kibocsátás takarítható meg, ha egy gyerek nem is születik meg. Verena Brunschweiger javaslata szerint azoknak a nőknek, akik tudatosan nem vállalnak gyereket a környezet érdekében, 50 évesen 50 ezer euró jutalmat kellene kapniuk.
A németországi írónő – aki szerint a gyerekvállalás amúgy is egoizmus – férjével együtt úgy döntött, nem lesz gyerekük. A 38 éves nő ráadásul egy német kisváros gimnáziumi tanára.
(Mandiner - Kronen - Híradó - Bild nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready