2019. december 7., szombat, Ambrus napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:08 Tíz autót rongált meg egy trélerről leesett rámpa az M0-son19:52 Ezer tüntető nagyon nem örült a "megszálló" Putyinnak Minszkben19:30 Hosszú Katinka ezúttal is legyőzhetetlennek bizonyult19:16 Sáskacsempész szírt tartóztattak le18:46 Megbosszulták a szóváltásba keveredést a hirtelen megjelenő rokonok18:20 Országszerte ködre figyelmeztet az OMSZ18:03 Kirúgták az NKE-ről a Botka-fúró "kisgazda" zsidót, mert szexistagyanúsan szólt be a Rácz Zsófia-féléknek17:46 Macron barátját is utolérték a korrupcióellenes vizsgálóbírók17:19 Nem engedi a legfelsőbb bíróság Trumpnak, hogy visszahozza szövetségi szinten a halálbüntetést17:04 Újra egyre többen félnek a sötétedés után az utcára menni, a cigányfertőzött vidékeken a legóvatosabbak16:33 Negyven év után kerültek elő a legnagyobb NDK-s műtárgylopás során meglovasított képek16:18 Disznó-majom kimérákat kotyvasztottak kínai tudósok, de nem éltek sokáig15:59 Megkerült az eltűnt 13 éves kislány - nem szólt a szüleinek arról, hogy két éjszakát a barátainál tölt15:46 Von der Leyen 170 millió euró uniós támogatásról állapodott meg Etiópiával, de az elnökük közölte, hogy ennél több kell15:21 A globális felmelegedés és a óceánok szennyezése miatt egyre kevésbé kapnak levegőt a cápák
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A haladó szellem egyik vörös angyala jutalmazná a gyerekmentességet - a jövő zálogai ugyanis környezetkárosítóak

Reklám

A gyerek a leginkább klímakárosító – ezt írta nemrég megjelent Gyerektelen helyett gyerekmentes című könyvében Verena Brunschweiger, korábbi SPD-s politikus.
Zoom
Verena Brunschweiger a gyerekmentességet jutalmazná
A 38 éves progresszív önmegvalósító a "gyerekmentes élet boldogságáról" írt könyvet, miután szegényemnek elege lett abból, hogy „még a 21. században is megrökönyödést vált ki az, ha egy nő lemond a szülésről”.
A lelkileg megnyomorodott nő szerint a gyerekvállalás mellőzése egy lázadás a jelenkori szociális környezet ellen, az szerinte ugyanis „arra van kihegyezve, hogy gyereket vállaljon egy nő”. Szerinte még mindig szorosan összefügg a női és az anyai szerep.
Zoom
A könyv borítoja is igazán haladó szellemű
Mindazonáltal ő különbséget tesz a gyerekmentes és a gyermektelen kifejezések között, szerinte utóbbi azokra vonatkozik, akik ugyan szeretnének gyereket, de nem szülhetnek szervi vagy egyéb okok miatt.
Brunschweiger szerint ökológiai szempontból is a helyes döntés, ha gyerek nélkül maradunk. Mint azt egy interjúban megjegyezi, „egy gyerek 50 tonna szén-dioxidot termel évente, ez pedig a lehető legrosszabb, ami a természettel történhet.”
Zoom
(Kép: Bild - PS)
A Bildnek arról beszélt, hogy mennyi szén-dioxid-kibocsátás takarítható meg, ha egy gyerek nem is születik meg. Verena Brunschweiger javaslata szerint azoknak a nőknek, akik tudatosan nem vállalnak gyereket a környezet érdekében, 50 évesen 50 ezer euró jutalmat kellene kapniuk.
A németországi írónő – aki szerint a gyerekvállalás amúgy is egoizmus – férjével együtt úgy döntött, nem lesz gyerekük. A 38 éves nő ráadásul egy német kisváros gimnáziumi tanára.
(Mandiner - Kronen - Híradó - Bild nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready