2019. május 22., szerda, Júlia, Rita, Ugocsa napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:22 Ez nem zavarja Macront: vadak százai özönlötték el a repülőteret, azt kiabálva, hogy Franciaország nem a franciáké21:54 Macron a nacionalistáktól félti a saját elvtársai által tönkretett EU-tákolmányt21:25 A cigányterror és -bűnözés ellen tüntettek Törökszentmiklóson21:10 A lengyel kormányfő "izzó vassal égetné ki" a pedofíliát20:55 Az EU betiltja az egyszer használatos műanyagokat20:42 May: elmaradhat a Brexit, ő már az újabb népszavazást sem ellenzi19:17 Huawei-alapító: Amerika alábecsül minket18:56 Az Európai Bíróság szerint jogsértő a magyar földtörvény18:31 Eközben Vona Gábor...18:18 Megint Wass Albert miatt vegzálják az erdélyi magyarokat az oláh megszállók18:03 Az FPÖ részéről csak a külügyminiszter maradt az osztrák kormányban17:46 Zelenszkij kiírta az előrehozott választást17:00 Hat éve lett öngyilkos Dominique Venner16:23 "A roma nép ellen vonulnak ma fel gyilkosság szellemével a náci ideológiát valló gonosz emberek"16:15 "Freedom for Hungary, Freedom for Europe!" - Nemzeti radikálisok tüntettek Brüsszelben
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Lángoló kóserhúsraktár, 88 és horogkereszt fémjelezte a széderestet Moszkvában

Reklám

Még pénteken, nem sokkal a zsidó pászkaünnep széderesti lakomája előtt ismeretlenek fölgyújtották a legnagyobb oroszországi talmudiskola kóserhúsraktárát, míg az tanintézet ajtajára horogkeresztet és a 88-as számot festették. A Moszkva egyik keleti külvárosában működő Torát Hájjim (Az Élet Tórája) nevű talmudiskolát már a múltban is érték antiszemita támadások – írja a Má’áriv című újság.
Zoom
Fotók: Hirsch Kutovszkij
Olga Esaulova, a moszkvai főrabbi szóvivője az Interfax orosz hírügynökségnek elmondta: valaki a teljes tanintézetet akarta fölgyújtani, ám csak az élelmiszerraktárban pusztított a tűz. A tüzet ugyanis az élelmiszerraktár kiégése után eloltották, s a helyszínen tartózkodó, mintegy hatvan tanuló, a tanáraik, rabbik és a meghívott vendégek közül senki nem sérült meg.
Zoom
Jáír Regev izraeli ügyvéd a Má’áriv hírét mintegy kiegészítve a Twitter-fiókján készségesen elmagyarázta (mert neki szabad…) a talmudiskola ajtajára festett 88-as szám jelentését:
A 88-as szám a latin ábécé 8. betűjének megduplázása (HH) az Európában törvényileg tiltott Heil Hitler köszöntés rövidítése. Amiképpen a 28-as szám (BH) a Blood and Honour (Vér és Becsület) nevű, törvényen kívül helyezett neonáci szervezet nevét jelöli (eredetileg németül a Blut und Ehre – Vér és Becsület – a Hitlerjugend jelmondata volt – H. J.).
Zoom
Zoom
H. J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready