2019. december 9., hétfő, Natália, Üdvöske napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:19 Téves leütés: Rambo kései még mindig eladók21:48 Heti progresszió (V. rész)21:14 Terrorcselekményként vizsgálja az FBI a pensacolai lövöldözést20:30 Ez ellen még a marxizmus sem véd: Jeremy Corbyn lett 2019 legantiszemitább személyisége19:49 Két orosz egy csecsen: nem felnőttfilm, inkább egy friss németországi kémregény címe lehetne19:03 A sortüzet levezénylők utódpártjának polgármestere okíthatott a salgótartjáni '56-os megemlékezésen18:25 Egy másik férfi autójában találta meg eltűnt feleségét egy féltékeny férj Pécsett18:06 Dr. Ilkei Csaba: Újságírók, szerkesztők, sajtómunkások és az állambiztonság III. (2)17:39 Tűzoltót ölt az eltérő kultúra Augsburgban16:58 Moszkva szerint évről évre romlik Oroszország és a NATO viszonya16:39 Aalst polgármestere maga kérte az "antiszemita karnevál" törlését az UNESCO világörökségi listájáról16:00 Mérgező fustfelhő Canberrában15:32 Csapadékosabb idő várható a jövő héten14:57 Letartóztatás, kirúgás, kitiltás: háborús bűnösöket nem hurcolnak meg úgy, mint egy Manchester City-szurkolót14:27 Kültéri mozgásérzékelős LED lámpa akció! (x)
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Videók :: :: Hozzászólások

Merkelisztáni kipakomédia: odaszóltak nekik Izraelből, erre most mindenkivel viseltetnék a behódolásjelzőt

Reklám

Szombaton mi is megírtuk, hogy az antiszemitizmus erősödése miatt nem javasolja a Németországban élő zsidóknak a kipa nyilvános viselését a német szövetségi kormány antiszemitizmus elleni kormánybiztosa.
Zoom
Heiko Maas külügyminiszter mutatja a jó példát (fotó: Janine Schmitz/photothek.net)
Felix Klein korábban azon az állásponton volt, hogy Németországban bárki bárhol viselhet nyilvánosan kipát, mert emiatt semmilyen bántódás nem érheti, szombaton viszont úgy vélte, hogy sajnos már nem ez a helyzet, egyre kevésbé kelt felháborodást az antiszemita nézetek hangoztatása.
Egy közelgő Izrael-ellenes demonstráció miatt viszont a német kormány változtatott az álláspontján: most arra szólítják fel az embereket, hogy "a szolidaritás jegyében" igenis viseljenek kipát...
Zoom
Felix Klein hamar jobb belátásra tért (fotó: német belügyminisztérium)
Az izraeli elnök, Reuven Rivlin vasárnap megdöbbenésének adott hangot Klein javaslata miatt, mert szerinte azzal megadják magukat az antiszemitizmusnak.
“Tudomásul vesszük és értékeljük a német kormány morális pozícióját és az ott élő zsidó közösség melletti elköteleződését, de a velük kapcsolatos félelmek, és az antiszemitizmussal szembeni kapituláció ismét azt támasztja alá, hogy a zsidók nincsenek biztonságban Németországban”, hangzott a főnökség megrovása, változtatni kellett hát.
Hétfőn meg is szólalt Angela Merkel szóvivője: Steffen Seibert azt mondta egy sajtótájékoztatón, hogy az országnak látnia kell, hogy a szabad vallásgyakorlás mindenki számára elérhető, és bárki biztonságosan mehet bárhova az országban akkor is, ha kipát visel.
Klein a Funkénak nyilatkozva ezt követően azt mondta: “Felszólítok minden berlini és német állampolgárt, hogy a következő szombaton viseljen kipát, ha a berlini Al-Kudsz nap alkalmából ismét tolerálhatatlan támadások történnének a zsidók és Izrael ellen.” (Az Al-Kudsz egy évente a ramadán utolsó péntekén tartott cionista- és Izrael-ellenes demonstráció.)
Szintén hétfőn a Bild, Németország vezető napilapja egy kivágható kipát jelentetett meg, hogy ezzel is tiltakozzanak az évtizedek óta napról napra növekvő antiszemitizmus ellen...
Zoom
Egy 80 éves népdalénekes is úgy döntött, így csinál hülyét magából öreg napjaira
A Bild arra szólította fel az olvasóit, hogy mutassanak szolidaritást a zsidó szomszédaikkal azzal, hogy elkészítik a saját kipájukat, és Dávid-csillagot viselnek. Közöltek is egy gyomorforgató képgalériát arról, ahogyan vezető politikusok és közéleti szereplők az újságból kivágott kipában alázkodnak.
Zoom
Volker Bouffier, Hessen német tartomány miniszterelnöke (fotó: Sven Moschitz)
Angela Merkel egy CNN-nek adott interjúban azt mondta, Németországnak szembe kell néznie a "sötét erőkkel", amelyek egyre nagyobb támogatásra találnak náluk és a világ más tájain. A kancellár szerint a németeknek "a múltjuk miatt fokozott éberséget kell tanúsítaniuk".
Zoom
Uwe Becker, Frankfurt polgármestere (fotó: Sven Moschitz)
Használati utasítást is mellékeltek a honlapjukon - reméljük, jövő héten már a sárgacsillag-készítés lesz napirenden:
(Kuruc.info - Telegraph - CNN - MTI - hvg nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready