Bezár!
2019. augusztus 19., hétfő, Huba napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:12 Ilyen egy XXI. századi EU-tagállam: 2000 román iskolában az udvaron van a WC14:02 Mi Hazánk-családi nap augusztus 20-án13:48 Elhagyta Gibraltárt az iráni olajszállító - Amerika nagyon nem örült neki13:16 Orbán Merkelnek örvendezett Sopronban13:01 A családvédők a kormánytól várnák a kólás buzipropaganda megállítását12:52 Ötre emelkedett a tomboló román alkoholista áldozatainak száma12:14 Rendszeresen égő cigarettával kínozta, ütötte és falhoz verte, de értsék meg: nagyon szerette a gyereket!11:47 A vártnál is melegebb lesz ma11:18 Jól jött volna egy kis ruhatárfrissítés, de a rasszisták miatt már ezt sem lehet10:39 Ötvenéves palackpostát talált egy alaszkai férfi09:57 Sajtóeligazítás Amerikában: az orosz mese nem jött be, le kell cserélni a rasszizmuslemezre09:08 Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok08:19 Árpinak nem volt pénze tetkóra07:50 Még évekig eltarthat a sziámi ikrek rehabilitációja07:27 Trumpot tényleg érdekli Grönland megvásárlása
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Merkel homokos minisztere szerint ők nem betegek, ezért betiltják a gyógyításukra irányuló kezeléseket

Reklám

"Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani" – jelentette ki a német szövetségi kormány egészségügyi minisztere kedden Berlinben.
Zoom
A szemüveges a miniszter - jó kezekbe adta az egészségügyet a "kereszténydemokrata" hazaáruló
Jens Spahn – aki önéletrajza szerint nyíltan ferde hajlamú, és nemrégiben "elvette" újságíró "barátját" – tájékoztatóján elmondta, hogy a tárca által felkért szakértők megállapításai szerint a konverziós terápiák betiltása "orvosilag indokolt és jogilag lehetséges". Ezért megkezdik az egyeztetést az igazságügyi minisztériummal, hogy lehetőleg még az idén elkészítsenek egy törvényjavaslatot az ilyen terápiák tiltásáról.
Zoom
A tárca áprilisban állított fel egy bizottságot a kérdés tanulmányozására. A munkát a "nem heteroszexuális önazonosságú", illetve a "magukat nem nőként vagy férfiként meghatározó emberek" társadalmi elfogadottságáért dolgozó közalapítvány (Bundesstiftung Magnus Hirschfeld - BMH) irányította. A 46 tudósból és politikusból álló testület az esetleges tiltás orvos- és jogtudományi, társadalompolitikai és vallási-világnézeti szempontjait vizsgálta.
A tárca közleménye szerint a bizottság meghallgatott olyan személyeket, akik átestek konverziós terápián. Az ő "szenvedéstörténeteik" is "nagyon hangsúlyosan" mutatják, hogy cselekedni kell – tudatták. A bizottság két előzetes jelentést állított össze. Az egyikben az orvosi, egészségügyi vonatkozású megállapításokat foglalták össze, azt állítva, hogy a homoszexualitás nem betegség, és ezért nem is kell kezelni.
Aláhúzták azt is, hogy a szexuális orientáció külső hatásra bekövetkező változása "felettébb valószínűtlen, az erre irányuló kezelések viszont egyértelműen negatív hatásúak". A másik jelentésben az ügy alkotmányjogi vetületét tekintették át. A többi között kiemelték, hogy a büntetőjogban is rögzíteni kell a konverziós terápia alkalmazásának tiltását.
Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint a bizottság végső, összefoglaló jelentését várhatóan augusztus végén hozzák nyilvánosságra.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready