2020. május 29., péntek, Magdolna, Léna napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:42 Látogatható az egykori szovjet atombunker Dunavarsányban22:12 "Mesterséges esővel" előznék meg az erdőtüzeket Indonéziában21:50 Minneapolisban újra eljött a lehetőség egy jó kis fosztogatásra21:41 Franciaország az Európán belüli határok június 15-i megnyitását szorgalmazza21:20 30 migránst végzett ki egy líbiai embercsempész családja20:45 Németországban bekérették az orosz nagykövetet a Bundestag elleni 2015-ös hackertámadás ügyében20:28 A cigánybűnözés ellen vonult a Mi Hazánk és több szurkolói csoport, a rendőrök tüntetőket vegzáltak19:24 Cserkésztüzek lobognak hazánk szétszakításának 100. évfordulóján18:42 Az alkoholproblémák 29 gén számlájára írhatók18:24 Megint bemocskolták az úzvölgyi temetőt a magyargyűlölő, történelemhamisító oláhok18:16 Horvátország teljesen megnyitja határait több uniós ország előtt17:57 Újabb adalék az úzvölgyi katonasírok történetéhez17:27 Iskolaőrséget hoz létre a kormány, 12 év felett büntethetők lesznek a tanárokra támadó cigánybűnözők17:14 Több ezer embert bocsát el a Boeing, és újraindítja a 737 MAX gyártását16:39 Öten meghaltak egy balesetben a 710-es főúton Balatonkenesénél
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Merkel homokos minisztere szerint ők nem betegek, ezért betiltják a gyógyításukra irányuló kezeléseket

Reklám

"Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani" – jelentette ki a német szövetségi kormány egészségügyi minisztere kedden Berlinben.
Zoom
A szemüveges a miniszter - jó kezekbe adta az egészségügyet a "kereszténydemokrata" hazaáruló
Jens Spahn – aki önéletrajza szerint nyíltan ferde hajlamú, és nemrégiben "elvette" újságíró "barátját" – tájékoztatóján elmondta, hogy a tárca által felkért szakértők megállapításai szerint a konverziós terápiák betiltása "orvosilag indokolt és jogilag lehetséges". Ezért megkezdik az egyeztetést az igazságügyi minisztériummal, hogy lehetőleg még az idén elkészítsenek egy törvényjavaslatot az ilyen terápiák tiltásáról.
Zoom
A tárca áprilisban állított fel egy bizottságot a kérdés tanulmányozására. A munkát a "nem heteroszexuális önazonosságú", illetve a "magukat nem nőként vagy férfiként meghatározó emberek" társadalmi elfogadottságáért dolgozó közalapítvány (Bundesstiftung Magnus Hirschfeld - BMH) irányította. A 46 tudósból és politikusból álló testület az esetleges tiltás orvos- és jogtudományi, társadalompolitikai és vallási-világnézeti szempontjait vizsgálta.
A tárca közleménye szerint a bizottság meghallgatott olyan személyeket, akik átestek konverziós terápián. Az ő "szenvedéstörténeteik" is "nagyon hangsúlyosan" mutatják, hogy cselekedni kell – tudatták. A bizottság két előzetes jelentést állított össze. Az egyikben az orvosi, egészségügyi vonatkozású megállapításokat foglalták össze, azt állítva, hogy a homoszexualitás nem betegség, és ezért nem is kell kezelni.
Aláhúzták azt is, hogy a szexuális orientáció külső hatásra bekövetkező változása "felettébb valószínűtlen, az erre irányuló kezelések viszont egyértelműen negatív hatásúak". A másik jelentésben az ügy alkotmányjogi vetületét tekintették át. A többi között kiemelték, hogy a büntetőjogban is rögzíteni kell a konverziós terápia alkalmazásának tiltását.
Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint a bizottság végső, összefoglaló jelentését várhatóan augusztus végén hozzák nyilvánosságra.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready