2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Zombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:49 Venezuela nagykövetséget nyitott Észak-Koreában22:32 Ledózerolták egy vendégeire támadó albán éttermét22:10 Egy olasz ügyésznek "köszönhetően" partizándalokat énekelve vonultak le a hajóról a néger megszállók22:04 Boris Johnson Berlinben: vannak alternatív lehetőségek a tartalékmegoldás helyett21:45 Az Északi Áramlat 2-ről tárgyalt Maas és Lavrov Moszkvában21:08 Putyin megerősítette: fegyverkísérlet során történt a halálos baleset20:48 Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja a migráns gyerekek korlátlan ideig történő fogva tartását20:01 A hivatalos adat szerint meghaladta a 25%-ot a migrációs hátterű lakosság aránya a németeknél - de a valóság rosszabb19:43 A Mazsihisz megköszönte a kormánynak, hogy fizette a belterjes játszadozásukat, és egyúttal jelezték: most már a zsidó sportközpont következik19:28 A jemeni húszik megint lelőttek egy amerikai kémrepülőt 18:52 Vádat emeltek a 45%-os Simonka ellen - pedig szegény fideszes csak elszenvedője az egésznek18:15 Így ünnepelt a Mi Hazánk augusztus 20-án18:14 Egyeztetést kezd a kormányalakításról a baloldali Demokrata Párt az Öt Csillag Mozgalommal17:49 Mexikóban egy bíró engedélyezte kokain "rekreációs célú" fogyasztását17:21 Trump: valakinek szembe kellett szállnia Kínával
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Videók :: :: Hozzászólások

Salvini szerint "Ukrajna-párti neonácik" akarták megölni - méghozzá egy 245 kilós katari levegő-levegő (!) rakétával

Reklám

Egykor valóban a katari hadsereg tulajdonában volt az olasz rendőrség által két nappal ezelőtt "neonáci szimpatizánsoknál" talált rakéta - erősítette meg kedden a Perzsa(Arab)-öböl menti ország külügyi szóvivője a Twitteren. Az Ukrajna-párti csoport Matteo Salvinit akarta megölni, mondta kedden az olasz belügyminiszter.
Zoom
Fotó: Global Look Press/ Insidefoto
"Baráti országnak" adta el Katar
A francia gyártmányú, Matra Super 530F típusú levegő-levegő rakétát Katar 1994-ben adta el egy negyven rakétát magában foglaló fegyverszállítmány keretében egy "baráti országnak" (a nevét a nyomozásnak ebben a szakaszában nem akarta még felfedni) – közölte a szóvivő.
"Katar jelenleg nagyon szorosan együttműködik az (ügyben) érintett felekkel, így Olaszországgal, hogy kiderítsék a tényeket, és (Dohát) rendkívüli módon aggasztja, hogyan kerülhetett egy huszonöt évvel ezelőtt eladott rakéta harmadik - nem kormányzati - fél kezébe" - olvasható a bejegyzésben.
"A neonácik meg akartak ölni"
Matteo Salvini olasz belügyminiszter kedden egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy "Ukrajna-párti neonácik" meg akarták ölni. Ő jelezte a hatóságoknak, hogy megfenyegették.
Ez egyike volt a számos halálos fenyegetésnek, amit naponta kap – fogalmazott.
"A titkosszolgálatok beszéltek egy ukrán csoportról, akik ellenem készültek merényletre" – mondta Salvini, hozzátéve, hogy örül annak, hogy pár őrült ember fegyverarzenáljának a leleplezésére szolgált az eset.
A merénylet tervéről egy volt KGB-ügynök számolt be. Az olasz rendőrség és az ügyészség azt közölte, hogy egyelőre nincs bizonyíték arról, hogy valóban merényletet terveztek.
"Neonáci fegyverarzenál"
Az olasz rendőrség hétfőn nagy fegyvertárat talált "neonáci szimpatizánsoknál" Torinóban, köztük egy francia gyártmányú, Matra Super 530F típusú levegő-levegő rakétát. A 245 kilogramm súlyú, 3,45 méter hosszú rakéta - az AFP által idézett egyik katonai szakértő szerint - 25 kilométeres hatótávolságú.
Az elkobzott fegyverek között 26 puska, 20 szurony, 306 fegyveralkatrész, köztük több hangtompító és puskatávcső, valamint több mint 800 különböző kaliberű lőszer is volt. Az olasz rendőrség egyik elit alakulata észak-olaszországi házkutatások során találta meg az arzenált, miután nyomozást indítottak olyan olasz személyek ellen, akik önkéntesként Kelet-Ukrajnában harcoltak. Három embert letartóztattak, köztük egy vámtisztviselőt, aki korábban megpróbált bejutni a parlamentbe egy szélsőjobboldali párt színeiben - közölte az EuroNews.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready