Bezár!
2020. október 21., szerda, Orsolya, Zsolt napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Nem csak fegyvert, katonát is külde(né)nek a törökök a testvéri azerieknek22:23 Bidenék korrupciós ügyét sajnos már tényleg nem lehet az oroszokra fogni22:13 Iohannis a járvány ellenére ragaszkodik a választás megtartásához21:48 A németek újabban nem beterelik, hanem kimentik az élősködőket a vagonokból21:24 Oroszország nem készül karantén bevezetésére21:05 Iskolaőr vetett véget egy verekedésnek (vagy verésnek) Polgáron20:47 A DK-s polgármester üzente meg Kari Gerinek, hogy a XVIII. kerületiek nem kérnek a biciklisávjaiból20:30 A pápát a legkevésbé sem zavarja az egyház tanítása: a buzik bejegyzett élettársi kapcsolata mellett kampányol egy zsidó filmjében20:10 Megfertőződött a német egészségügyi miniszter - meghűléses tüneteket mutat19:51 Merre tovább, nemzeti radikalizmus? - Novák Előd a Hadjárat podcastban19:44 Van egy kis káosz Lagosban19:25 Tündérország vagy Meseország? (x)19:24 Bolsonarónak nem kell a kínai oltás19:03 A francia terrorelhárítási ügyész hét ember ellen javasol vádemelést a tanárgyilkosság ügyében18:46 Lavrov az örmény és az azeri külügyminiszterrel konzultált Moszkvában
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Győzött az osztrák gyávaság: felismerhetetlenné alakítják Hitler szülőházát

Reklám

Az osztrák kormány győzelmével ért véget a hatóságok és a Hitler ausztriai szülőházát birtokló család közötti jogi vita. Ez pedig azt jelenti, hogy a Braunau am Innben lévő házat úgy átalakítják, hogy arra rá sem lehet majd ismerni. A cél, hogy az épület ne legyen a "neonácik zarándokhelye".
Zoom
Ettől a látványtól rettegnek a hazaárulók
A jogi csata két évig tartott, s most a bécsi legfelső bíróság a kormánynak adott igazat: tisztességesnek ítélte azt az összeget, amit az épületet kisajátító hatóságok ajánlottak fel a tulajdonosnak.
Hitler 1889-ben született az osztrák–német határ közelében lévő Braunau am Innben lévő ház egyik bérelt szobájában. A hatalomátvétel után pártja megvásárolta az épületet, s egyfajta kultikus emlékhelyet csinált belőle. A második világháború után a ház visszakerült az eredeti tulajdonos kezébe, s a helyiségekben könyvtár, iskola, illetve fogyatékosokat segítő központ működött.
Zoom
Az eredeti díszítőelemekkel sokkal jobb volt
Amikor a bécsi kormány úgy döntött 2016-ban, hogy kisajátítja az éppen üresen álló házat, 810 ezer eurót – mai árfolyamon 910 ezer eurót – ajánlott fel a tulajdonosnak, Geraldine Pommernek. Azonban később egy bíróság további összegeket – összesen több mint egymillió eurót – ítélt meg Pommernek, különféle kártérítések formájában. A legfelső bíróság most ezeket az összegeket minősítette jogtalannak jogerős döntéssel.
A DW német hírportál szerint az épületet lebontják, vagy teljes mértékben átalakítják. Hamarosan ki is írják a tervpályázatot, s Wolfgang Peschorn belügyminiszter elmondta, Bécs megakadályozza, hogy "bármiféle nemzetiszocialista tevékenység folyjon a környéken".
(hvg nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready