2020. május 29., péntek, Magdolna, Léna napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:42 Látogatható az egykori szovjet atombunker Dunavarsányban22:12 "Mesterséges esővel" előznék meg az erdőtüzeket Indonéziában21:50 Minneapolisban újra eljött a lehetőség egy jó kis fosztogatásra21:41 Franciaország az Európán belüli határok június 15-i megnyitását szorgalmazza21:20 30 migránst végzett ki egy líbiai embercsempész családja20:45 Németországban bekérették az orosz nagykövetet a Bundestag elleni 2015-ös hackertámadás ügyében20:28 A cigánybűnözés ellen vonult a Mi Hazánk és több szurkolói csoport, a rendőrök tüntetőket vegzáltak19:24 Cserkésztüzek lobognak hazánk szétszakításának 100. évfordulóján18:42 Az alkoholproblémák 29 gén számlájára írhatók18:24 Megint bemocskolták az úzvölgyi temetőt a magyargyűlölő, történelemhamisító oláhok18:16 Horvátország teljesen megnyitja határait több uniós ország előtt17:57 Újabb adalék az úzvölgyi katonasírok történetéhez17:27 Iskolaőrséget hoz létre a kormány, 12 év felett büntethetők lesznek a tanárokra támadó cigánybűnözők17:14 Több ezer embert bocsát el a Boeing, és újraindítja a 737 MAX gyártását16:39 Öten meghaltak egy balesetben a 710-es főúton Balatonkenesénél
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Matteók vitája volt tegnap Olaszországban

Reklám

Választási kampányhangulatot árasztott az olasz politika két központi szereplőjének, Matteo Salvininek és Matteo Renzinek a tévévitája, amelyet a RAI1 közszolgálati tévécsatorna sugárzott kedden késő este.
Matteo Salvini, a jobboldali Liga vezetője a műsor elején kijelentette, hogy az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali Demokrata Párt (PD) szeptember 5-én megalakult kormánya azért jött létre, mert a két párt meg akarta akadályozni, hogy választást tartsanak.
Salvini úgy vélte, a kormány nem lesz hosszú életű, mivel a valamivel több mint egy hónap alatt az M5S és a PD többet támadta egymást, mint az M5S és a Liga egy év kormányzás alatt. „A római kormánnyal nem Európának, nem Merkelnek és Macronnak, hanem az olaszoknak kell elégedettnek lenniük” – jelentette ki Salvini a francia elnökre és a német kancellárra utalva.
Az M5S-PD kormány értelmi szerzőjének tartott Matteo Renzi, a PD egykori főtitkára, volt kormányfő válaszában kifejtette: amikor Matteo Salvini az augusztusi szabadság kellős közepén bejelentette, hogy nem akarja folytatni az M5S-szel közös kormányzást, elfelejtette, hogy a törvényhozást „nem lehet a strandról leváltani”.
Az olasz politika két fenegyerekének tartott – 46 éves – Matteo Salvini és a 44 éves Matteo Renzi a Porta a Porta című, ismert politikai talkshow-ban hívta ki egymást párbajra. Mindketten sötétkék öltönyt, majdnem ugyanolyan színű nyakkendőt viseltek, és magázódtak.
A több mint egyórás műsorban kétperces felszólalásokkal váltották egymást, részben újságírók kérdéseire válaszolva. A pezsgő, személyeskedő támadásoktól sem mentes vita elemzők szerint azt a benyomást keltette, hogy Salvini a jobbközép, Renzi pedig a balközép vezetőjének állítva be magát már parlamenti és tartományi választásaira készül.
A felmérésekben majdnem 33 százalékos népszerűségnek örvendő Ligát vezető Matteo Salvini kormányellenes demonstrációt hirdetett október 19-re Rómában, Matteo Renzi pedig ugyanekkor Firenzében mutatja be Italia Viva, vagyis Olaszország Él nevű új pártját, amely jelenleg nem éri el az 5 százalékos támogatottságot.
Elemzők szerint a tévés párbaj döntetlennel zárult, és kiderült, hogy Salvini és Renzi célja közös, mindketten a miniszterelnök Giuseppe Contét akarják leváltani.
Televíziós politikai vita a Rai-on utoljára a 2006-os parlamenti választásokkor volt, Romano Prodi és Silvio Berlusconi között. Matteo Salvini és Matteo Renzi egy kereskedelmi csatornán 2009-ben már vitázott egymással.
Matteo Salvini a mostani vita végén kijelentette, Giuseppe Contéval akar a tévében párbajozni. Conte visszaüzente, hogy készen áll erre.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready