2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:03 Kivizsgálják a repülőtéren órákat veszteglő légijárat ügyét18:43 A fasiszta brigantik már a DK-ba is befurakodtak: 2,6% nem akarta Ferit elnöknek18:34 A hivatalban lévő államfő nyerte az elnökválasztást Afganisztánban17:53 Iskolai mészárlásra készülő kercsi tizenéveseket vettek őrizetbe17:32 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt16:46 A kubai orvoslás jelensége - a gazdagság és egészségipar eddig ismert összefüggéseinek cáfolata16:25 Fogolycserét hajtott végre Irán és Németország15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba13:28 Hűtött migránsok a bolgár-román határon - nem okozott nekik gondot a hatezer eurós menetjegy
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Holokamu :: :: Hozzászólások

Nem vicc: Auschwitz "felszabadítása" után 75 évvel még mindig 200 ezer "túlélő" van - és ez csak az izraeli létszám

Reklám

Tizenkét nappal a január 27-ei nemzetközi holokauszt emléknap előtt, amely az auschwitzi "haláltábor" "felszabadításának" 75. évfordulója, Izrael statisztikai adatokat közölt a "holokauszt-túlélőkről". Összesen 192 ezer embert ismernek el hivatalosan túlélőnek – írja a The Times of Israel nyomán a Neokohn.

A "túlélők" támogatását biztosító izraeli pénzügyminisztérium adatai szerint 59 ezer ember él jelenleg Izraelben, aki megjárta a "haláltáborokat" (mégis milyen haláltábor az, amit csak úgy "meg lehet járni"? - a szerk.), gettókat, vagy bujkálnia kellett az üldöztetések elől.
A tavalyi emléknap óta 7 százalékkal csökkent a létszámuk, 14 800-an elhunytak.
A "túlélők" kétharmada, 64 százaléka Európában született, közülük 36 százalék volt szovjet utódállamban, 18 százalék Romániában és 6 százalék Lengyelországban – írja a lap, az Izraelben élő magyarországi "túlélők" számát nem említve.
A közlemény kitér az arab vagy muszlim országokból elüldözött zsidókra is a második világháború idején. Az elismert túlélők 18 százaléka Algériából és Marokkóból származik, akiket "üldöztek a náci kollaboráns francia Vichy-kormány uralma alatt". További 11 százalékuk pedig Irakból menekült 1941-ben. Ez ugyanis mind-mind holokauszt... - derül ki a cikkből.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready