2020. szeptember 22., kedd, Móric napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:23 Maszkot hordani nem hajlandó utasok miatt késnek a vonatok17:56 Kilencéves kislányt és 73 éves asszonyt is megerőszakolt két "férfi" Franciaországban17:32 Halálra ítéltek két embert Pakisztánban tömeges tragédiát okozó gyújtogatásért17:06 Négy idős ózdi asszonynál próbálkoztak az unokázók, egyszer sem jártak sikerrel16:34 Szarvasbőgés a barcsi erdészetben16:26 Szijjártó szerint egyetértés volt Strassburgban arról, hogy rendezni kell a nyelvhasználat és az anyanyelvi oktatás kérdését Kárpátalján16:03 Megkérdőjelezték a faji sokszínűség egyik elméletét15:21 Már a gyümölcslével nyakon öntött zsidós poénokat is levadássza az érinthetetlenek legújabb számítógépes projektje14:54 Tucatnyi tűzoltót kötött le egy korlátok közé szorult észlény a Boráros téren14:31 Müller Cecília: különösen javasolt odafigyelni a D-vitamin-bevitelre14:16 Hitler kedvenc szobrászának egy elveszett művét találták meg Berlinben - egy cigányt ábrázol13:54 Finn demokrácia: a rasszistákat nem illeti meg a véleménynyilvánítás szabadsága13:34 Aláírták a szerződést az észak-erdélyi autópálya újabb 31 kilométeres szakaszának tervezésére és építésére13:07 Potenciális terrorista került átadási letartóztatásba Budapesten12:58 Minden vádlottat bűnösnek találtak a sószórási kartell ügyében
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Holokamu :: :: Hozzászólások

Nem vicc: Auschwitz "felszabadítása" után 75 évvel még mindig 200 ezer "túlélő" van - és ez csak az izraeli létszám

Reklám

Tizenkét nappal a január 27-ei nemzetközi holokauszt emléknap előtt, amely az auschwitzi "haláltábor" "felszabadításának" 75. évfordulója, Izrael statisztikai adatokat közölt a "holokauszt-túlélőkről". Összesen 192 ezer embert ismernek el hivatalosan túlélőnek – írja a The Times of Israel nyomán a Neokohn.

A "túlélők" támogatását biztosító izraeli pénzügyminisztérium adatai szerint 59 ezer ember él jelenleg Izraelben, aki megjárta a "haláltáborokat" (mégis milyen haláltábor az, amit csak úgy "meg lehet járni"? - a szerk.), gettókat, vagy bujkálnia kellett az üldöztetések elől.
A tavalyi emléknap óta 7 százalékkal csökkent a létszámuk, 14 800-an elhunytak.
A "túlélők" kétharmada, 64 százaléka Európában született, közülük 36 százalék volt szovjet utódállamban, 18 százalék Romániában és 6 százalék Lengyelországban – írja a lap, az Izraelben élő magyarországi "túlélők" számát nem említve.
A közlemény kitér az arab vagy muszlim országokból elüldözött zsidókra is a második világháború idején. Az elismert túlélők 18 százaléka Algériából és Marokkóból származik, akiket "üldöztek a náci kollaboráns francia Vichy-kormány uralma alatt". További 11 százalékuk pedig Irakból menekült 1941-ben. Ez ugyanis mind-mind holokauszt... - derül ki a cikkből.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready