2020. március 30., hétfő, Zalán napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:55 Eljött a fehérorosz labdarúgó-bajnokság ideje22:41 A Közel-Keleten is terjed a Covid-1922:29 Emberi csontokat találtak egy szentendrei ingatlan udvarán22:03 Az antifa csokit, a Fidesz mottót lopott - Heti progresszió, XXI. rész (16+)21:29 Fertőzöttek millióira és akár 200 ezer halottra lehet számítani az Egyesült Államokban 20:57 A katasztrófavédelem kész csatlakozni a RescEU-programhoz20:33 Moszkvában meghaladta az ezret a fertőzöttek száma - kötelező házi karantént rendeltek el20:10 A járványgörbe lefele ível Lombardiában19:47 Spanyolországban több mint nyolcszázzal nőtt a halottak száma egy nap alatt - leállítják a nem létfontosságú ágazatokat19:39 Átlépte a tízezret az igazolt fertőzöttek száma Belgiumban19:07 Egy vármegyés lány a jövő generációjának kineveléséről18:48 "Mészáros Géza repülőhadnagy úr, jó repülést az ég felé!" - a harmadik emlékséta18:30 Minél rosszabb a piac, annál jobb lehetőségek vannak a profitra - a koronavírus haszonélvezői17:45 "Asszed, zászló vagy, oszt izé vagy?" - kátrányos helyzetű polgártársunk és a buszsofőr esete17:20 Párizs 2024: felül kell vizsgálni az olimpiai terveket
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Holokamu :: :: Hozzászólások

Hivatalosan is ráeresztik a titkosszolgálatot az AfD-re

Reklám

Alkotmányvédelmi megfigyelés alá vették a német szövetségi parlament (Bundestag) legnagyobb ellenzéki pártja, az Alternatíva Németországnak (AfD) egyik platformját, a Szárny (Der Flügel) elnevezésű tömörülést - jelentették be csütörtökön Berlinben a szövetség alkotmányvédelmi hivatal (BfV) vezetői.
Zoom
Haldenwang és Seehofer - a hazafiakat üldözik, a bevándorlóbűnözőket bátorítják (fotó: BMI)
Thomas Haldenwang, a BfV elnöke a nemzetbiztonsági szolgálat tájékoztatóján azt hazudta, hogy "a szélsőjobboldaliság és a szélsőjobboldali terror" a demokráciát fenyegető legnagyobb veszély Németországban, az AfD ügyében 2019 elején elkezdett előzetes elemzések pedig kimutatták, hogy a Szárny elnevezésű platform szélsőjobboldali.
Frissítés: kiderült, miért szélsőségesek: nem tetszik nekik a holoemlékmű
Haldenwang hozzátette, hogy a nagyjából hétezer embert összefogó platform két vezetője, Björn Höcke, az AfD türingiai tartományi parlamenti (Landtag-) frakcióvezetője és Andreas Kalbitz, a brandenburgi Landtag AfD-frakciójának vezetője is "kétségkívül szélsőjobboldali beállítottságú politikus".
A platform működését "bizonyítottan szélsőséges törekvések" jellemzik, ezért alkotmányvédelmi megfigyelés alá veszik - mondta Thomas Haldenwang, aki a tájékoztatón a többi között felidézte, hogy
Björn Höcke szégyenletes emlékműnek nevezte a második világháborúban legyilkolt európai zsidók előtt tisztelgő berlini emlékművet.
Aláhúzta: a BfV döntése "üzenet a demokrácia ellenségeinek" arról, hogy határozott ellenlépésekkel kell számolniuk. (Tehát, hogy mindenki értse: a demokrácia ellensége az, akinek saját véleménye van egy emlékműről, és a demokrata az, aki ezért őt betiltja/tönkreteszi - a szerk.)
Joachim Seeger, a szolgálat szélsőjobboldali szerveződésekkel foglalkozó osztályának vezetője kiemelte, hogy a Szárny "szélsőséges törekvései" Németország "szabadságon alapuló, demokratikus berendezkedése" ellen irányulnak.
Thomas Haldenwang és Joachim Seeger egyaránt hangsúlyozta, hogy a Szárny meghatározó befolyást gyakorol az AfD politikájára. Felidézték a többi között a pért egyik társelnöke, Alexander Gauland azon nyilatkozatait, amelyek szerint a Szárny nem jobbra tolja az AfD-t, hanem a párt közepét képviseli.
A BfV döntése azt jelenti, hogy titkosszolgálati eszközökkel, például telefonok lehallgatásával és beépített emberekkel követhetik nyomon az AfD platformjának további tevékenységét. A Bundestagban képviselettel rendelkező pártok körében ilyen még nem fordult elő.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready