Bezár!
2020. augusztus 10., hétfő, Lőrinc, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:09 Lengyel ügyészségi vizsgálat is indult a buszbaleset ügyében17:48 Petrov Anatolij nevét vette fel a pécsi uszoda17:27 Belorusz elnökválasztás: a 10 százalékos Szvjatlana már a hatalom békés átadásáról tárgyalna 17:23 Lemond a libanoni kormány16:54 Kiváló fiaitól veszi el az állampolgárságot a hálátlan Belgium16:33 Már a németországi szocdemek is a jobbszéltől várják a megváltást16:05 Vonat elé hajtott egy autó Szügyben - egy gyereket is kimentettek a járműből 16:01 Az öt pont teljesítéséről írt hosszú levelet Orbán Kövérnek15:21 Kínai vadászgépek kóstolgatták a tajvani légteret az amerikai miniszter látogatása alatt14:58 Puskás-musicalt mutatnak be augusztus 20-án az Erkel Színházban14:32 Mielőtt meghalt, az őrökre támadt egy dühöngő cigány a sátoraljaújhelyi börtönben - így kell mártírt csinálni belőle13:56 Természetesen egy zsidó készíti el a világ legdrágább védőmaszkját 13:19 Országszerte folytatódik a vérszívóirtás12:51 Lemondott a libanoni igazságügyi miniszter is12:14 Forgalomcsillapítási mintaprojektnek keresztelték el a legújabb autósszívatást Geriék
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Videók :: :: Hozzászólások

Zsidó tüntetés New Yorkban: Izrael vonuljon ki a megszállt palesztin területekről!

Reklám

Az izraeli kormány korábbi bejelentése értelmében július elején Izrael megkezdi a megszállt Ciszjordánia jelentős területeinek bekebelezését. A „Palesztin Harag Napja” néven július 1-jén világszerte tüntetések zajlottak a zsidó állam tervezett lépése ellen. New York-ban a Neturéj Kártá nevű ortodox zsidó vallási közösség több tucat tagja palesztin zászlókkal és cionizmusellenes transzparensekkel csatlakozott a bekebelezés elleni központi tiltakozáshoz – írja Voice of Jews twitteres hírportál és a Jiszráél Há-Jom című izraeli újság.
Zoom
Ciszjordánia egyes részeinek izraeli annektálása ellen tüntető zsidók Brooklynban (fotó: Voice of Jews)
A megszállt Ciszjordánia egyes részeinek tervezett izraeli bekebelezése ellen július 1-jén világszerte tüntetések, tiltakozó menetek voltak. A „Palesztin Harag Napja” elnevezésű tiltakozás keretében a legnagyobb megmozdulásokra Libanonban, Jordániában és természetesen a Gázai övezetben, illetve az annektálásra kiszemelt, megszállt Ciszjordániában került sor. Az Amerikai Egyesült Államokban a legnépesebb tiltakozások Los Angelesben, Chicagóban, San Franciscóban és a New Yorkban voltak.
Zoom
A Neturéj Kártá palesztin zászlókkal és anticionista transzparensekkel (fotó: Voice of Jews)
Amerikában a központi tüntetés New Yorkban volt, ahol a tiltakozó menet a Bay Ridge-től kiindulva a főleg mexikóiak és Puerto-Rico-iak negyedének számító Sunset Park-beli 5. Avenue (fasor) irányába vonult. A tüntetők spanyolul a többi között ezt skandálták: „Lucha! Lucha Palestina!” (Harcolj! Harcolj Palesztina!” A tiltakozók nagyméretű molinóra rajzolva a híres brazil karikaturista, Carlos Latuff 2017-es alkotását is magasba emelték: a Jeruzsálemet nagylelkűen Izraelnek ajándékozó Trump elnököt egy palesztin asszony a térdére fektetve, lehúzott papucsával jól elfenekeli, miközben azt kiáltja: Jeruzsálem Palesztina fővárosa!
Zoom
Carlos Latuff 2017-es karikatúráját is magasba emelték a tiltakozók New Yorkban
New York Brooklyn nevű városrészében a tüntetőkhöz több tucat ortodox zsidó is csatlakozott. A megmozduláson beszédet mondott Jiszróél Dovid Weiss rabbi, a Neturéj Kártá (arameus nyelven: A Város Őrzői – נטורי קרתא) nevű anticionista, a palesztinok szabadságküzdelmét támogató ortodox zsidó közösség szószólója. A fekete, illetve a palesztin fejkendő (kefijá) ismert mintáját megjelenítő arcmaszkban megjelent ortodox zsidók palesztin zászlókat lengettek, valamint az „Izrael Állam nem képviseli a világ zsidóságát” és a „A hiteles rabbik mindig ellenezték a cionizmust és Izrael Államát” szövegű transzparenseket emeltek magasba.
Zoom
Az ortodox zsidók palesztin sállal és arcmaszkkal is felszerelkeztek Brooklynban (fotó: Voice of Jews)
A Város Őrzői nevű ortodox zsidó közösség transzparensein még a következő feliratokat is lehetett olvasni: „A Tóra megköveteli, hogy egész Palesztinának vissza kell adni a palesztin szuverenitást”, „Jeruzsálem Palesztina fővárosa” és „A judaizmus elutasítja a cionizmust és Izrael Államát”. Jiszróél Dovid Weiss rabbi a tüntetésen mondott beszédében követelte, hogy Izrael vonuljon ki a megszállt palesztin területekről, s hagyjon föl a Gázai övezet és a megszállt Ciszjordánia palesztin lakosságának elnyomásával, s ne hajtsa végre Ciszjordánia egyes részeinek tervezett annektálását.
H. J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready