Bezár!
2021. január 18., hétfő, Piroska napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:13 A koronavírus vihette el a börtönben a "legendás amerikai zenei producert"22:50 Conte parlamenti többség nélkül is ragaszkodna a hatalomhoz22:29 A német külügyér kiváltságossá tenné a beoltottakat21:56 Kiégünk a kvótáktól - Heti progresszió (LXIII. rész)21:35 Ausztriában két héttel meghosszabbítják a teljes zárlatot21:19 Az amerikai bukás tanulságai és következményei20:44 "Most kimegyek és hazamegyek" - mondta Navalnij a moszkvai repülőtéren, de tévedett20:14 Tucatnyi kommandós kellett szóváltó Rafaelék befogásához19:09 Hazatér a "németek világbajnok futballistája"18:25 Toroczkai: 2021-ben a közösségi médiát kell megostromolni - irány a Hundub, a "magyar Facebook"!17:54 Már 72 teniszező van szobafogságban Melbourne-ben17:01 Az oltás második dózisa után erősebben jelentkeztek a mellékhatások a zsidóknál16:52 Melegszik a levegő a jövő héten - ónos esőre is készülni kell16:21 Vállalják a büntetést: a tiltás ellenére kinyit hétfőn a lengyel vendéglátósok egy része15:54 Palaui teherhajó süllyedt el a Fekete-tenger török partjainál
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Videók :: :: Hozzászólások

Zsidó tüntetés New Yorkban: Izrael vonuljon ki a megszállt palesztin területekről!

Reklám

Az izraeli kormány korábbi bejelentése értelmében július elején Izrael megkezdi a megszállt Ciszjordánia jelentős területeinek bekebelezését. A „Palesztin Harag Napja” néven július 1-jén világszerte tüntetések zajlottak a zsidó állam tervezett lépése ellen. New York-ban a Neturéj Kártá nevű ortodox zsidó vallási közösség több tucat tagja palesztin zászlókkal és cionizmusellenes transzparensekkel csatlakozott a bekebelezés elleni központi tiltakozáshoz – írja Voice of Jews twitteres hírportál és a Jiszráél Há-Jom című izraeli újság.
Zoom
Ciszjordánia egyes részeinek izraeli annektálása ellen tüntető zsidók Brooklynban (fotó: Voice of Jews)
A megszállt Ciszjordánia egyes részeinek tervezett izraeli bekebelezése ellen július 1-jén világszerte tüntetések, tiltakozó menetek voltak. A „Palesztin Harag Napja” elnevezésű tiltakozás keretében a legnagyobb megmozdulásokra Libanonban, Jordániában és természetesen a Gázai övezetben, illetve az annektálásra kiszemelt, megszállt Ciszjordániában került sor. Az Amerikai Egyesült Államokban a legnépesebb tiltakozások Los Angelesben, Chicagóban, San Franciscóban és a New Yorkban voltak.
Zoom
A Neturéj Kártá palesztin zászlókkal és anticionista transzparensekkel (fotó: Voice of Jews)
Amerikában a központi tüntetés New Yorkban volt, ahol a tiltakozó menet a Bay Ridge-től kiindulva a főleg mexikóiak és Puerto-Rico-iak negyedének számító Sunset Park-beli 5. Avenue (fasor) irányába vonult. A tüntetők spanyolul a többi között ezt skandálták: „Lucha! Lucha Palestina!” (Harcolj! Harcolj Palesztina!” A tiltakozók nagyméretű molinóra rajzolva a híres brazil karikaturista, Carlos Latuff 2017-es alkotását is magasba emelték: a Jeruzsálemet nagylelkűen Izraelnek ajándékozó Trump elnököt egy palesztin asszony a térdére fektetve, lehúzott papucsával jól elfenekeli, miközben azt kiáltja: Jeruzsálem Palesztina fővárosa!
Zoom
Carlos Latuff 2017-es karikatúráját is magasba emelték a tiltakozók New Yorkban
New York Brooklyn nevű városrészében a tüntetőkhöz több tucat ortodox zsidó is csatlakozott. A megmozduláson beszédet mondott Jiszróél Dovid Weiss rabbi, a Neturéj Kártá (arameus nyelven: A Város Őrzői – נטורי קרתא) nevű anticionista, a palesztinok szabadságküzdelmét támogató ortodox zsidó közösség szószólója. A fekete, illetve a palesztin fejkendő (kefijá) ismert mintáját megjelenítő arcmaszkban megjelent ortodox zsidók palesztin zászlókat lengettek, valamint az „Izrael Állam nem képviseli a világ zsidóságát” és a „A hiteles rabbik mindig ellenezték a cionizmust és Izrael Államát” szövegű transzparenseket emeltek magasba.
Zoom
Az ortodox zsidók palesztin sállal és arcmaszkkal is felszerelkeztek Brooklynban (fotó: Voice of Jews)
A Város Őrzői nevű ortodox zsidó közösség transzparensein még a következő feliratokat is lehetett olvasni: „A Tóra megköveteli, hogy egész Palesztinának vissza kell adni a palesztin szuverenitást”, „Jeruzsálem Palesztina fővárosa” és „A judaizmus elutasítja a cionizmust és Izrael Államát”. Jiszróél Dovid Weiss rabbi a tüntetésen mondott beszédében követelte, hogy Izrael vonuljon ki a megszállt palesztin területekről, s hagyjon föl a Gázai övezet és a megszállt Ciszjordánia palesztin lakosságának elnyomásával, s ne hajtsa végre Ciszjordánia egyes részeinek tervezett annektálását.
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready