Bezár!
2021. január 18., hétfő, Piroska napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:13 A koronavírus vihette el a börtönben a "legendás amerikai zenei producert"22:50 Conte parlamenti többség nélkül is ragaszkodna a hatalomhoz22:29 A német külügyér kiváltságossá tenné a beoltottakat21:56 Kiégünk a kvótáktól - Heti progresszió (LXIII. rész)21:35 Ausztriában két héttel meghosszabbítják a teljes zárlatot21:19 Az amerikai bukás tanulságai és következményei20:44 "Most kimegyek és hazamegyek" - mondta Navalnij a moszkvai repülőtéren, de tévedett20:14 Tucatnyi kommandós kellett szóváltó Rafaelék befogásához19:09 Hazatér a "németek világbajnok futballistája"18:25 Toroczkai: 2021-ben a közösségi médiát kell megostromolni - irány a Hundub, a "magyar Facebook"!17:54 Már 72 teniszező van szobafogságban Melbourne-ben17:01 Az oltás második dózisa után erősebben jelentkeztek a mellékhatások a zsidóknál16:52 Melegszik a levegő a jövő héten - ónos esőre is készülni kell16:21 Vállalják a büntetést: a tiltás ellenére kinyit hétfőn a lengyel vendéglátósok egy része15:54 Palaui teherhajó süllyedt el a Fekete-tenger török partjainál
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Már a liberálisok egyes szószólói szerint is túltolták a véleményterrort

Reklám

A baloldali nézeteiről ismert világhírű amerikai nyelvész, Noam Chomsky, a Harry Potter-könyvek írója, J. K. Rowling és további százötven ismert és elismert közszereplő, illetve akadémikus tiltakozik nyílt levélben a szólásszabadság korlátozása ellen. A Harper’s Magazine című havilap által publikált dokumentum szerint a neves gondolkodók ugyan "üdvözítőnek tartják a közelmúltban a faji és társadalmi igazságossággal kapcsolatban felmerült diskurzus kérdésfeltevéseit", de "a szükséges megállapítások gyengítik a nyílt vita lehetőségét és a véleménykülönbségek iránti toleranciát az ideológiai konformitás érdekében".
Zoom
– Az illiberalizmus erői világszerte egyre erősebbé válnak, s találnak szövetségesre Donald Trumpban, aki valódi fenyegetést jelent a demokrácia számára. De az ellenállás nem engedheti meg magának, hogy belesüppedjen a saját dogmájába vagy kényszerítésébe – amelyet a jobboldali demagógok máris kihasználnak – fogalmaznak az aláírók, akik fontosnak tartják, hogy felszólaljanak a minden oldalról kialakult intoleráns klímával szemben. Mint írták, elutasítják a nyilvános megszégyenítés új divatját, és az ezek alapjául szolgáló elvakult morális bizonyosságokat is.
– Az információk és a gondolatok szabad áramlása jelenti a szabad társadalom éltető közegét, most pedig éppen ez van veszélyben – fogalmaz a levél, akinek aláírói között Margaret Atwood kanadai feminista író és az egykori sakkvilágbajnok, Garri Kaszparov is fellelhető. Nyomatékosítják: muszáj megőrizni a jóhiszemű vita és egyet nem értés képességét anélkül, hogy munkahelyek és karrierek kerülnének veszélybe emiatt.
Az aláírók közül egyébként az utóbbi időben többen is a támadások középpontjába kerültek vállalt véleményeik miatt. A Harry Potter-könyvek szerzőjét például néhány hete "transzfóbiával" vádolták meg (mert már olyan is van) egy a Twitter-mikroblogon közzétett cikk miatt. Az írás egy a koronavírus-járvány utáni egyenlőbb világ létrehozása mellett tört lándzsát "azon emberek számára, akik menstruálnak". J. K. Rowling ezt nem hagyta szó nélkül: az éveken át a "sokszínűség" egyik szószólójának számító írónő ugyanis a bejegyzéshez fűzött kommentárjában megjegyezte: egyszerűbb lenne egyszerűen csak nőként hivatkozni "ezekre az emberekre".
A BBC brit közszolgálati csatorna hírportálja megjegyzi: az aláírók között jócskán találunk olyanokat, akinek egy-egy művét betiltották néhány országban. Ilyen például Salman Rushdie brit regényíró, aki az 1988-ban publikált Sátáni versek című könyve után annyi halálos fenyegetést kapott, hogy rejtőzködni kényszerült.
A kedden publikált levél széles társadalmi vitát váltott ki: sok híresség támogatásáról biztosította az aláírókat, volt azonban olyan is, aki utólag megbánta, hogy a nevét adta az összefogáshoz.
Zoom
Jennifer Finney Boylan "transznemű aktivista" (ő a fenti képen látható törékeny szépség) néhány órával a publikálást követően kért elnézést híveitől, mondván: "nem tudta, kik írták még alá a levelet"...
(Magyar Nemzet nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready