2021. június 19., szombat, Gyárfás, Mikó, Hajnalka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:18 Húszan sérültek meg egy Mezőörsnél történt balesetben, halott is van21:53 "Francia"országi szólásszabadság: így keverik le a volt tábornokot, amikor válaszol arra a kérdésre, hogy kik irányítják a médiát21:23 Szovjet csapatkivonások Közép- és Kelet-Európában21:01 Sűrűbben járnak éjszakánként a forgalmasabb szakaszokon a BKK-járatok20:35 A szokásos cigány "együttérzés"...20:00 A szép jövő: egy kínai cégnél "okoskamerákkal" kényszerítik mosolygásra az alkalmazottakat19:38 A Fehér Ház tanácsadója azt bizonygatja, mennyire megérte Bidennek találkozni Putyinnal19:06 Horvátországba szabadon léphetnek be a zöld jelzésű országokból érkezők18:42 Egész vékonydongájú legény lett Molnár Ricsi: a magánzárkától és a médiacirkusztól is szenved szegény17:58 Kaczynski: Oroszország területéről érkező kibertámadás ért vezető lengyel politikusokat17:24 Akkora a rend, hogy simán lehet sodrófával sétálgatni Tapolca belvárosában, haragosra várva17:02 Parancsnok: megszűnt a zsúfoltság a büntetés-végrehajtási intézetekben, és vandálbiztos táblagép is van már16:23 Merkel minisztere nem érti: "érzékenyítésen" esnek át a német katonák, mégis megünneplik a Führer születésnapját15:55 Cigi- és pénzkérés, szóváltás, majd életveszélyes sérülés - a szokásos Zuglóban is15:32 Korrupció miatt vettek őrizetbe egy rendőri gazdasági vezetőt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Orbán Viktor továbbra is koszorúzhat a jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontban

Reklám

Izraelben 2017-ben, majd 2019-ben közéleti személyek petíciót nyújtottak az Izraeli Legfelsőbb Bírósághoz (ILB) kérvén azt, hogy akadályozza meg a „háborús bűnök elkövetésében érintett, az emberi jogokat a nagyvilág bármely országában durván megsértő, fajvédő vagy antiszemita politikát támogató” külföldi politikai politikusok látogatását a Jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontban. Az ILB 2020. július 19-én azonban úgy határozott, hogy a látogatásokkal kapcsolatos politikáról csak az izraeli kormánynak és a parlamentnek van joga dönteni – írja az izraeli news.co.il, a portal.takdin.co.il hírportál és a Háárec című újság honlapja.
Zoom
Orbán Viktor koszorúz a Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontban 2018 nyarán (fotó: Hádász Párus)
Izraelben 66 köztiszteletben álló politikai és társadalmi személy már 2017-ben, majd 2019-ben együttes kérvényt nyújtott be az Izraeli Legfelsőbb Bírósághoz kérvén azt, hogy döntésével akadályozza meg az Izraelbe hivatalos látogatásra érkező, „háborús bűnök elkövetésében érintett, az emberi jogokat a nagyvilág bármely országában durván megsértő, fajvédő vagy antiszemita politikát támogató” idegen politikai vezetők hivatalos látogatását a Jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontban.
Az Izraeli Legfelsőbb Bíróságnak benyújtott petíció név szerint is fölsorolja azokat a külföldi vezető politikusokat, akiknek látogatását aggályosnak tartják a Jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontban. A feketelista név szerint is említi Matteo Salvini korábbi olasz belügyminisztert, Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, Jair Bolsonaro brazil elnököt és Rodrigo Duterte fülöp-szigeteki elnököt. Név szerint nem említve, de a petíció aláírói követelték még Mianmar (Burma), Dél-Szudán, Kenya és Srí Lanka (az egykori Ceylon) politikai vezetőinek kitiltását a Jád Vásém Holokauszt Emlékmúzeumból, mert ottani látogatásukkal „beszennyezik a Jád Vásém nevét, s megsértik az izraeli közéletet, a holokausztot túlélőket és a diaszpórában élő zsidó közösségeket.”
Zoom
Orbán Viktor és Binjámin Netanjáhu Jeruzsálemben, 2018 júliusában (fotó: Marc Israel Sellem)
Az MTI annak idején arról sem számolt be, hogy Beni Ganz, jelenlegi „csereminiszterelnök” a legutóbbi izraeli választási kampány során, 2019. november 5-én, Binjámin Netanjáhut bírálva kijelentette: „Ügyelnünk kell arra, hogy ne legitimáljuk a rasszista kormányokat, rendszereket.(…) A mi népünk erkölcsös, országunk erkölcsös, s ezért ilyetén kell viselkednünk idehaza is egymással szemben, valamint a külkapcsolataink terén is.”
Beni Ganz fentebb idézett szavait Izraelben és külföldön egyaránt megértették, ám a hírt közlő Háárec című izraeli napilap a félreértések elkerülése végett magyarázatként leírja:
Szavaival Ganz bírálta Binjámin Netanjáhu politikai vonalvezetését, mert a miniszterelnök Izraelben és külföldön találkozott szélsőséges, sőt rasszista nézeteikről ismert politikai vezetőkkel, köztük Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével, Jair Bolsonaro brazil elnökkel és Rodrigo Duterte fülöp-szigeteki elnökkel.
Zoom
Orbán Viktor fogadja Binjámin Netanjáhut Budapesten, 2017-ben
A külföldi vezető politikusok izraeli látogatását lebonyolító Izraeli Külügyminisztérium korábban azt válaszolta a petíciót aláíróknak: „Ezek a látogatások (mármint a Jád Vásémben – H. J.) komoly pedagógiai értékkel bírnak, s a megtiltásuk árthatna Izrael külkapcsolatainak”.
Fellélegezhetünk, mert az Izraeli Legfelsőbb Bíróság Ná’ám Solberg, Joszéf Elron és és Alex Stein alkotta bírói tanácsa 2020. július 19-én elutasította a Jád Vásémben történő, „a megalázó látogatások” megakadályozását kérő petíciót. A bírósági határozat leszögezi: az izraeli kormány és parlament jogosult arra, hogy döntsön a Jád Vásémben tett látogatásokkal kapcsolatos politikáról.
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready