Bezár!
2020. augusztus 14., péntek, Marcell napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:04 Kettős gyilkossággal gyanúsítanak egy magyar és egy szlovák állampolgárt13:55 A romániai tengeri kikötőkben 26 ezer tonna ammónium-nitrátot tárolnak, a miniszterelnök szerint nincs veszély13:32 Von der Leyen szankciókat akar a fehérorosz vezetés ellen13:16 Emelkedett a bejrúti robbanás halálos áldozatainak száma, sok embert továbbra sem találnak12:42 Pintér válasza a Mi Hazánknak: a zsinagógának jár a rendőri védelem, a Hazatérés Templomának nem12:31 Wakanda hazugsága (18+)12:15 Abbász: Izrael és az Egyesült Arab Emírségek békemegállapodása a palesztin nép és Jeruzsálem elárulása11:35 Barátja továbbviszi Gergényi szellemiségét: Árpád-sávos zászlót kobozott el a cigánybűnözés ellen tüntetőktől Pintér rendőrsége10:54 Az Egyesült Arab Emírségek békemegállapodást kötött Izraellel - azt hazudják, ez menti meg Palesztinát10:37 Még Szerbia sem bízik meg teljesen az orosz oltásban10:12 Gondnokság alatt álló lányt vett rá prostitúcióra, majd fosztott ki egy miskolci kiscsalád09:47 Az Egyesült Királyság visszaállítja a karanténkötelezettséget több országgal szemben09:28 Leszállíthatják a BKK járatairól a maszk nélkül utazókat09:07 Kim Dzsong Un lecserélte miniszterelnökét08:21 Babis: meg kell ismételni a fehérorosz elnökválasztást
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Orbán Viktor továbbra is koszorúzhat a jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontban

Reklám

Izraelben 2017-ben, majd 2019-ben közéleti személyek petíciót nyújtottak az Izraeli Legfelsőbb Bírósághoz (ILB) kérvén azt, hogy akadályozza meg a „háborús bűnök elkövetésében érintett, az emberi jogokat a nagyvilág bármely országában durván megsértő, fajvédő vagy antiszemita politikát támogató” külföldi politikai politikusok látogatását a Jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontban. Az ILB 2020. július 19-én azonban úgy határozott, hogy a látogatásokkal kapcsolatos politikáról csak az izraeli kormánynak és a parlamentnek van joga dönteni – írja az izraeli news.co.il, a portal.takdin.co.il hírportál és a Háárec című újság honlapja.
Zoom
Orbán Viktor koszorúz a Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontban 2018 nyarán (fotó: Hádász Párus)
Izraelben 66 köztiszteletben álló politikai és társadalmi személy már 2017-ben, majd 2019-ben együttes kérvényt nyújtott be az Izraeli Legfelsőbb Bírósághoz kérvén azt, hogy döntésével akadályozza meg az Izraelbe hivatalos látogatásra érkező, „háborús bűnök elkövetésében érintett, az emberi jogokat a nagyvilág bármely országában durván megsértő, fajvédő vagy antiszemita politikát támogató” idegen politikai vezetők hivatalos látogatását a Jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontban.
Az Izraeli Legfelsőbb Bíróságnak benyújtott petíció név szerint is fölsorolja azokat a külföldi vezető politikusokat, akiknek látogatását aggályosnak tartják a Jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontban. A feketelista név szerint is említi Matteo Salvini korábbi olasz belügyminisztert, Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, Jair Bolsonaro brazil elnököt és Rodrigo Duterte fülöp-szigeteki elnököt. Név szerint nem említve, de a petíció aláírói követelték még Mianmar (Burma), Dél-Szudán, Kenya és Srí Lanka (az egykori Ceylon) politikai vezetőinek kitiltását a Jád Vásém Holokauszt Emlékmúzeumból, mert ottani látogatásukkal „beszennyezik a Jád Vásém nevét, s megsértik az izraeli közéletet, a holokausztot túlélőket és a diaszpórában élő zsidó közösségeket.”
Zoom
Orbán Viktor és Binjámin Netanjáhu Jeruzsálemben, 2018 júliusában (fotó: Marc Israel Sellem)
Az MTI annak idején arról sem számolt be, hogy Beni Ganz, jelenlegi „csereminiszterelnök” a legutóbbi izraeli választási kampány során, 2019. november 5-én, Binjámin Netanjáhut bírálva kijelentette: „Ügyelnünk kell arra, hogy ne legitimáljuk a rasszista kormányokat, rendszereket.(…) A mi népünk erkölcsös, országunk erkölcsös, s ezért ilyetén kell viselkednünk idehaza is egymással szemben, valamint a külkapcsolataink terén is.”
Beni Ganz fentebb idézett szavait Izraelben és külföldön egyaránt megértették, ám a hírt közlő Háárec című izraeli napilap a félreértések elkerülése végett magyarázatként leírja:
Szavaival Ganz bírálta Binjámin Netanjáhu politikai vonalvezetését, mert a miniszterelnök Izraelben és külföldön találkozott szélsőséges, sőt rasszista nézeteikről ismert politikai vezetőkkel, köztük Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével, Jair Bolsonaro brazil elnökkel és Rodrigo Duterte fülöp-szigeteki elnökkel.
Zoom
Orbán Viktor fogadja Binjámin Netanjáhut Budapesten, 2017-ben
A külföldi vezető politikusok izraeli látogatását lebonyolító Izraeli Külügyminisztérium korábban azt válaszolta a petíciót aláíróknak: „Ezek a látogatások (mármint a Jád Vásémben – H. J.) komoly pedagógiai értékkel bírnak, s a megtiltásuk árthatna Izrael külkapcsolatainak”.
Fellélegezhetünk, mert az Izraeli Legfelsőbb Bíróság Ná’ám Solberg, Joszéf Elron és és Alex Stein alkotta bírói tanácsa 2020. július 19-én elutasította a Jád Vásémben történő, „a megalázó látogatások” megakadályozását kérő petíciót. A bírósági határozat leszögezi: az izraeli kormány és parlament jogosult arra, hogy döntsön a Jád Vásémben tett látogatásokkal kapcsolatos politikáról.
H. J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready