2020. október 1., csütörtök, Malvin napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 "Megvédjük az édesanyákat az LMBTQP-szörnyektől!" - Toroczkai tüntetésre hív22:21 Vádat emeltek a portugál bevándorlási hatóság három munkatársa ellen, amiért halálra vertek egy ukrán férfit22:05 Vészhelyzet lép érvénybe Felvidéken21:50 Mindössze négy év fogházat kapott Molnár Ricsi - haza is engedték, mert amúgy is csak néhány hónapot kellene letöltenie21:36 EP-alelnök: "ki kell éheztetni pénzügyileg" Lengyel- és Magyarországot21:22 A Klubrádió és a 168 Óra nem lesz többé fegyver Slomó kezében az antiszemitizmus elleni harchoz20:55 A népmese napjára időzítve...20:42 Azerbajdzsán izraeli harci eszközökkel támadja az örményeket20:24 Az amerikai média egyöntetűen negatívan ítélte meg Trump és Biden első elnökjelölti vitáját20:12 Daganat vitte el a homokost, aki a világon elsőként gyógyult meg a HIV-fertőzésből19:52 Edzett, fehér, heteroszexuális férfiak üzentek a négygyermekes magyar családanyákat fenyegető férgeknek19:31 Bíróság elé állították az Audi igazgatótanácsának volt elnökét18:44 Tényleg nincs megállás? Már felolvasást is tartanak gyerekeknek a buzeráns királyfikról18:22 Drogos hulladékok a Nyugati téren: a faroklengetés rendben van, de a videózás sérti a jogaikat18:06 Az oláh szenátus vörös többsége ismét megszavazta a Trianon-törvényt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Mindenki megnyugodhat: Biden alelnöke ugyan színes, de a családja zsidó, és támogatja Izrael telepespolitikáját is

Reklám

A The Times of Israel egy sor olyan dolgot összegyűjtött, ami jól leírja, hogy milyen kapcsolat áll fent Kamala Harris és a zsidóság, valamint Izrael között, ismerteti a Neokohn.
Zoom
Fotó: Matt Rourke/AP
Joe Biden demokrata elnökjelölt kedden megnevezte potenciális alelnökét Kamala Harris személyében, pontot téve a több hónapos várakozás és találgatás végére. Az 55 éves kaliforniai szenátor, korábbi demokrata elnökjelölt életének minden bizonnyal egyik legfontosabb pillanata volt ez, számos szempontból. Ugyanis Harris ugyan tavaly kiesett a demokrata elnökjelöltek versenyéből pont Bidennel szemben, azonban elemzők szinte egyértelműen azt jósolják, hogy Biden — ha nyer is idén novemberben –, többek közt kora (és főleg szellemi leépültsége - a szerk.) miatt bizonyosan nem fog tudni újra indulni 2024-ben, sőt, lehet, hogy az első terminusát sem fogja tudni kitölteni. Biden ezt maga ismerte be amikor magát „átmeneti” elnökként aposztrofálta a Trump-éra és egy ismételt demokrata párti kormányzat közt, ezzel komoly esélyt teremtve Harrisnek, aki az első fekete női alelnökjelölt.
Harris édesanyja Indiából, apja Jamaicából vándorolt az Egyesült Államokba, ugyanakkor élete - micsoda meglepetés - számos szálon kötődik a zsidósághoz.
Férje, Douglas Emhoff zsidó, akivel San Franciscóban ismerkedett meg, majd 2014-ben házasodtak össze. Esküvőjükön, a zsidó hagyományokat felelevenítve pohártörés is történt. Harrisnek ez az első házassága ugyan, de férje, Emhoff korábbi házasságából két zsidó gyermeket is hozott a kapcsolatba. Emhoff ügyvédként — feleségéhez hasonlóan — Washingtonban dolgozik.
Zoom
Fotó: Tony Avelar/AP
Harris 2017-ben, az AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) kongresszusán örömmel emlékezett vissza gyermekkorának egyik meghatározó, ikonikus tárgyára, a Káren Kájemet LeIszráel (Zsidó Nemzeti Alap) adománygyűjtő perselyére, mely a befolyt összeget arra fordítja, hogy abból fákat ültessen Izraelben. „Később, mikor először jártam Izraelben, láttam akkori adományaink gyümölcsét, egy olyan országot, mely zölddé varázsolta a sivatagot” – mondta Harris.
2016-os szenátorrá választása óta Harris kétszer is felszólalt az AIPAC ülésén, és inkább az AIPAC-et, mint az azzal szemben álló radikálisan baloldali zsidó lobbiszervezetet, a J-streetet támogatja.
Kamala Harris a közel-keleti konfliktus kérdésében a kétállami megoldás híve. Azonban azon az állásponton van, hogy a végső megoldás a felek döntése nyomán, semmint egy külső, harmadik fél akaratából kell megszülessen. „Hiszek abban, hogy a megoldás a felek kezében van, melyről maguknak kell megállapodniuk” – mondta Harris 2017-ben.
Szintén Harris "érdemeként" említhető, hogy 2017-ben támogatott egy olyan szenátusi indítványt, mely elítélte Obama egykori elnököt amiatt, hogy az amerikai biztonsági tanács el akarta marasztalni Izrael telepes politikáját.
A most megválasztott alelnökjelölt — bár támogatta az iráni atomalkut — ellenzi a BDS mozgalmat, és 2019-ben egy olyan fényképet tett közzé, melyen AIPAC aktivistákkal pózol, visszautasítva azokat a vádakat, melyek szerint ellenezné a szervezet tevékenységét.
Kamala Harris egykori elnökjelöltségét számos demokrata párti zsidó képviselő támogatta, köztük az akkor leköszönő Barbara Boxer és Dianne Feinstein is, akiknek biztatása többek közt azért is volt fontos, mert a párton belüli legbefolyásosabb körhöz tartoznak, és ezzel segítették Harris előrelépését Loretta Sanchez ellen.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready