2020. október 31., szombat, Farkas napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:50 Hétfőtől a rendőrök is büntethetik a boltosokat17:41 Rálőttek egy ortodox papra a franciaországi Lyonban17:10 A Feldjägerkorps és más államok katonai rendészete16:53 A fekete péntekek nem számítanak az Amazonnak Franciaországban16:21 Nagy az érdeklődés a Felvidéken: akinek negatív a tesztje, arra a jövő héten már nem vonatkozik a kijárási tilalom16:07 Budaházy György: Tanács Orbán Viktornak15:48 Golán-fennsíki drúzok kimenekítették vallási elöljárójuk holttestét egy izraeli kórházból15:13 Elhunyt Sir Sean Connery14:54 Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt köröz a rendőrség valami YouTube-cigányt14:23 Örményország Oroszországhoz fordult segítségért Hegyi-Karabah ügyében13:48 Néhány napja még Olaszországban korzózott a nizzai fejlevagdosó13:34 Kari Geri is lájkolhatja a barcelonai tüntetéseket12:49 Emelkedett az égei-tengeri földrengés halálos áldozatainak száma12:30 Újabb niggerbűnöző halála miatt égnek az amerikai zászlók, ezúttal Vancouverben11:50 Közel négyezer új fertőzött és 52 halott a legújabb hazai koronamérleg
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A svédek is megijedtek az oroszoktól, és fegyverkezésbe kezdtek

Reklám

Svédország 40 százalékkal növeli katonai kiadásait a következő öt évben, és 60 ezerről 90 ezerre bővíti hadereje létszámát, mivel egyre feszültebb a viszonya Oroszországgal - jelentette be csütörtökön a kormány.
Svédország - amely ugyan nem tagja a NATO-nak, de szoros kapcsolatban áll a katonai tömbbel - a hidegháború vége után takarékosságból visszafogta katonai kiadásait.
"Olyan helyzet alakult ki, hogy Oroszország kész katonai erőt bevetni politikai céljai eléréséhez. Ennek alapján új geopolitikai biztonsági helyzettel kell foglalkoznunk" - nyilatkozta Peter Hultqvist svéd védelmi miniszter a sajtónak.
Miután Oroszország egyre aktívabb a Balti-tengeren, Svédország hadereje gyors újrafegyverzésébe kezdett, egyebek közt Patriot rakétákat vásárolt az Egyesült Államoktól. Tervei között szerepel tüzérségének korszerűsítése, egy új tengeralattjáró hozzáadása a meglévő négyhez, könnyűpáncélos flottájának modernizálása.
Szeptemberben Stockholm panaszt tett Moszkvánál, amiért két orosz hadihajó engedély nélkül behatolt svéd felségvizekre. Ami a svéd légteret illeti, abba is rendre berepülnek orosz harci gépek, amikről szintén panaszkodik Stockholm Moszkvánál.
Svédország 2010-ben megszüntette az általános hadkötelezettséget, de 2017-ben újra bevezette, bár csupán korlátozottan.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready