Bezár!
2021. március 7., vasárnap, Tamás, Ubul napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:32 Tetten ért sonkatolvaj gyilkolta meg brutálisan az idős házaspárt Kislángon: egyik áldozatát szinte feldarabolta16:23 Kissé melegszik az idő a jövő héten15:37 Két hétre vesztegzár alá helyezik Temesvárt15:19 Közös hadgyakorlatokba kezdenek az orosz és a fehérorosz különleges egységek14:58 A klímarettegők "szemmel tartják" a politikusokat Svájcban14:35 Manfred Weber is menstruációs problémákkal küzd14:17 Csökken, de még mindig magas az ál-kereszténydemokrata pártszövetség támogatottsága Németországban13:52 M1: jól haladnak az oltással13:28 Egy újabb "kőkemény szociális problémát" talált az LMP: megszüntetnék a "menstruációs szegénységet"13:19 Olimpiai selejtező: Cvijic szerint egy gól dönthet a magyar-szerb meccsen12:22 Az LMBTQ és a pénz12:16 A magyarországi egyházak többsége online tart szentmisét és istentiszteleteket11:47 A texasi fagy nem tett jót az austini elektromos tömegközlekedésnek11:13 Nem kapkodnak Montenegróban a vakcinákért10:55 Országszerte tiszta a levegő
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Már nemcsak "roma-", hanem "LMBTQ-stratégiája" is van az Európai Bizottságnak

Reklám

Az Európai Bizottság az "LMBTQ- csoportok jogegyenlőségére" vonatkozó stratégiát mutatott be csütörtökön. A stratégia célja a szóban forgó társadalmi réteghez tartozók "diszkriminációjának felszámolása és emberi jogaik védelme", adja hírül az MTI.
Zoom
Ezzel a fényképpel adják hírül a fejleményt az EB honlapján...
Vera Jourová demokráciáért és átláthatóságért felelős uniós biztos a tervezetet bemutató beszédében kiemelte: az EU-ban a "szexuális kisebbségekhez" tartozók több mint fele még mindig nem meri nyíltan vállalni szexuális irányultságát, továbbá 43 százalékuk "társadalmilag megbélyegezett, ami gyűlöletbeszédben és fizikai atrocitásokban nyilvánul meg leginkább".
Hangsúlyozta, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések negatív hatással vannak ezekre az emberekre, "mivel nincs lehetőségük, hogy elszakadjanak gyakran ellenséges környezetüktől."
Kitért arra is, hogy az úgynevezett "szivárványcsaládok", ahol a gyerekeket azonos nemű "szülők" nevelik, egyre nehezebb adminisztratív akadályokba ütköznek az EU-ban. Elismerte, hogy a családpolitika nemzeti hatáskörbe tartozik, "épp ezért szükséges a szülői viszonyok kölcsönös elismeréséről szóló, határokon átnyúló jogszabály előterjesztése."
Jourová nem ért egyet azzal, hogy néhány tagállam kormánya "LMBTQ-csoportok jogérvényesülését" ideológiának tekinti. "Nincs szó ideológiáról, csak szeretetről és egy 21. századi Európáról" - húzta alá.
Helena Dalli egyenlőségért felelős biztos felszólította a nemzeti kormányokat, hogy fogadjanak el "LMBTQ-stratégiákat",
figyelembe véve az ezen csoportokhoz tartozó személyek sajátos egyenlőségi igényeit.
A bizottság által csütörtökön elfogadott stratégia négy fő pillérre - a diszkrimináció felszámolására, az LMBTQ-csoportokhoz tartozó személyek biztonságának garantálására, a "befogadó társadalmak kiépítésére" és a szexuális kisebbségekhez tartozók egyenlőségével kapcsolatos figyelemfelhívásra - épül, és célzott jogi és pénzügyi intézkedéseket irányoz elő.
Javasolja továbbá az uniós bűncselekmények listájának kiterjesztését a gyűlölet-bűncselekményekre, ideértve a "homofób gyűlöletbeszédet" is.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready