Bezár!
2021. március 3., szerda, Kornélia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:48 Kádba akarta fojtani nyolcéves gyermekét egy eszét vesztett, alkoholista nőszemély16:20 Mi Hazánk: nem elég a megkésett fideszes kilépés, népszavazást kell tartani EU-tagságunkról16:02 Szigorúbb határforgalom-ellenőrzést vezettek be a szlovákok15:38 Tel-Avivban már koncerteket szerveznek a beoltottaknak15:17 A Szputnyik-vásárlás megrázkódtatta a szlovák kormánykoalíciót14:47 Müller: a 40-es éveikben járókat is egyre inkább érinti a betegség súlyos formája14:30 Villamosba tolatott egy kamion Kőbányán14:18 Erdélyben/Romániában is sokkal több fiatal szorul kórházi kezelésre, mint korábban 13:50 Kilencmilliós bírságot róttak ki a Szamost bányavízzel szennyező román cégre13:46 Erős földrengés rázta meg Görögország középső részét13:29 Bejelentették: kilépnek a Fidesz EP-képviselői a Néppárt frakciójából13:02 Egy kis bulvár: Schobert azt mondta pártfogoltjának, meg kellene tanulnia dolgozni - zokogógörcsöt kapott a 230 kilós cigány12:47 Orbán kollégiumi szobatársa szerint az ún. rendszerváltás idején Kövér csapkodta az asztalt, hogy ő márpedig szocialista12:32 Amerikai légitámaszpontra mért rakétacsapást egy iraki milícia, többen megsebesültek12:02 Hollandiában pokolgépes támadás ért egy tesztközpontot
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Koronavírus :: :: Hozzászólások

"Dögöljön meg a kormány!" - üzenik a csak azért is kinyitó olasz éttermesek Contééknek

Reklám

Dögöljön meg a kormány! Ezt a jókívánságot nem mi mondjuk, hanem az olasz éttermesek a Libero nevű olasz napilap 2021. január 15-ei címoldalán, akik „Io apro” vagyis „Én kinyitok” felkiáltással szerveztek mozgalmat, és aznap, azaz tegnap 6 órára tervezték a nyitást Olaszország-szerte.
Zoom
Október 28-án Rómában így tiltakoztak a vendéglátósok (fotó: Antonio Masiello / Getty Images)
A mozgalomhoz mintegy ötvenezer vendéglátós, étterem- és bártulajdonos csatlakozott.
Zoom
A Libero nevű olasz napilap 2021. január 15-ei címoldala
Ez azt jelenti, hogy a korlátozásokat és a jelenleg érvényben lévő szabályozást figyelmen kívül hagyva ma kinyitnak az olasz éttermek, és nemcsak elvitelre szolgáltatnak, hanem az érintett vendéglőkbe és kávézókba be is lehet ülni – természetesen a megfelelő óvintézkedések betartásával: a megszokotthoz képest a távolság kétszer akkora az asztalok között.
Az olasz vendéglősöknek mostanra fogyott el a türelmük,
ugyanis a három hónapja tartó bezárások miatt jelentős bevételtől estek el, már nem tudják eltartani családjukat, lehetetlen helyzetbe kerültek, ezért úgy döntöttek, mozgalmat szerveznek, és lesz, ami lesz, mától jöhet a nyitás.
 
 
Ellenállási mozgalmukat figyelemfelhívásnak is szánják, és egybeesik a fogyasztók vágyával, akik már egyre nehezebben nélkülözik kedvenc reggeli kávéjukat, déli tésztájukat, de legfőképpen azt a néhány jó szót és szociális adok-kapokot, ami ezzel jár. Hiába az előző hullám tragikus tapasztalata,
a világ egyik legszociálisabb és legösszejáróbb népe nem bírja tovább, hogy legfőbb élvezeteiről lemondjon.
Ezek ugyanis nemcsak az életük, de személyiségük részei is. Dolce vita italiana.
Én kinyitok és csatlakozom a mozgalomhoz – mondja Maurizio Porta, a torinói Blues Cafe tulajdonosa egy videóban –, mert a kormány támogatása sajnos nem elég, ennünk pedig kell. Nem lopok, csak dolgozni szeretnék, ahogy a képviselőház előtt a politikusok köré zsúfolódó újságírók is teszik. A vírus nem attól terjed, hogy most kinyitunk, hiszen három hónapja zárva vagyunk, és továbbra is jelen van. A szabályokat természetesen betartjuk, viszont enni szeretnénk a családommal, és a költségeinket is fizetni kell, például a pénztárgépét, aminek használatára az állam kötelez, és amit sajnos nem dolgozva nem tudok fizetni.
A mozgalom résztvevői a lakosság pozitív hozzáállását remélik. Természetesen nem minden bár- és étteremtulajdonos csatlakozott az „Io apro”-hoz, az akció inverzére építő „Io non apro”, vagyis „Én nem nyitok ki" mozgalom tagjai azt mondják, ők inkább betartják a törvényeket. Attól tartanak, ha a vírus tovább terjed, vagy újabb gócok alakulnak ki a nyitás miatt, akkor a szektor végképp lehúzhatja a rolót.
Az újranyitási mozgalmat Matteo Salvini korábbi miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter, a Liga vezetője is támogatja.
Az újranyitók természetesen tisztában vannak azzal, hogy a büntetést reszkírozzák: az egyik vendéglős szerint ez 280 euró, de ennek dacára a nyitás és a tiltakozás mellett kardoskodnak. Azok az éttermek, amelyek részt vesznek ebben, honlapjukon az #Io apro hashtaggel jelzik bátorságukat. A legtöbben Emilia Romagna, Marche, Lombardia és Toscana régióban csatlakoztak.
Az Index egyik olaszországi informátora elmondta, úgy tudja, az eset miatt erősebb rendőri ellenőrzés várható, ugyanakkor a hatóságok nem hagyják a szabályok áthágását.
(Index nyomán)
Itthon sem mindenki lezárásmániás kampányt folytat a politkusi fizetéséből
A Mi Hazánk  aláírásokat gyűjt a lezárások ellen.
Link a Facebook-bejegyzéshez.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready