Bezár!
2021. április 11., vasárnap, Leó, Szaniszló napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:44 Kapósabbak lettek a korszerűsítendő ingatlanok12:18 Bebörtönzött tüntetők kezdtek éhségsztrájkba Algériában11:59 Hajóbalesetben vesztette életét egy férfi a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon11:36 "Az értelmes emberek fölismerik, érdekük, hogy be legyenek oltva, ha valaki nem képes erre, azt kényszeríteni kell"11:07 Gazdag fehér környéken vett luxusházat a BLM korábban szegény, immár kevésbé vállaltan marxista alapítója10:39 Kávézórobbantással gyilkolásztak a dzsihadisták Szomáliában10:16 Már minden 55 év fölötti francia (?) kérheti a vakcinát09:59 Huszonegy bányász rekedt a mélységben Kínában09:42 Fehérorosz külügyminiszter: népellenes bűncselekmény szankciókat sürgetni09:23 206 beteg halt meg, 6296-tal nőtt a fertőzöttek száma09:08 Üzemzavar volt Irán egyik urándúsítójában08:47 300 milliós értékben foglaltak le gyanús gyógyszerkészítményeket Újbudán08:22 Több ezer ökológiai lázadó tüntetett Belgrádban08:03 The New York Times: nem stimmelnek a hivatalos orosz koronaszámok07:41 Dzsibuti hivatalban lévő elnöke újabb izgalmas választást nyert meg
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Akkor is lincselő fehérekkel ijesztget a New York Times, amikor négerek gyilkolnak ázsiaiakat

Reklám

Az ázsiai-amerikaiak elleni, elmúlt időszakban nagy sajtónyilvánosságot kapott támadások többségében az elkövető maga is kisebbségi volt – írja a Spectator nyomán a Neokohn.
„Ha egyedül a progresszív médiából és politikusoktól tájékozódik az ember, azt hihetné, hogy a Ku Klux Klan megszállta a kaliforniai öblöt és New Yorkot, hogy ázsiai-amerikaiak elleni támadásokat kövessen el” – írja Zaid Jilani.
Zoom
Antoine Watsont rasszista indulatok vezérelték a 84 éves thai férfi ellen elkövetett támadás soránn, minden fehérnek illik szégyellnie magát miatta... (kép: CBS)
A demokrata törvényhozók Donald Trump Kína-ellenes retorikáját vádolták, de a New York Times még messzebb ment, egyenesen a 19. századi, fehérek által bevándorlók ellen elkövetett lincseléseket idézte.
A cikk ügyel rá, hogy ne írja meg, milyen hátterűek voltak az elmúlt év során történt támadások elkövetői.
New Yorkban például több száz ember tüntetett „a fehér nacionalizmus elleni összefogást” sürgetve. Az egyik, rendezvényt népszerűsítő alkotáson „igazságot” követeltek Vicha Ratanapakdee számára. A thaiföldi származású Ratanapakdeet január végén támadták meg San Franciscóban, később belehalt sérüléseibe.
A probléma a szerző szerint az, hogy semmi jele annak, hogy Antoine Watson, Ratanapakdee fiatal gyilkosa „fehér nacionalista” lett volna. Ugyanis Watson „afroamerikai”. A szerző szerint továbbá az utóbbi időszak nagy sajtónyilvánosságot kapó, ázsiaiak elleni támadásainak elkövetői szinte mind maguk is kisebbségiek voltak.
 
 
„Semmi okunk azt gondolni, hogy ezeket a támadásokat nagyrészt a korábbi elnök, vagy a fehér felsőbbrendűség eszméje inspirálta” – véli Jilani.
A szerző szerint nehéz feltárni, hogy mely támadásokat motivált a fajgyűlölet. Yahya Muslim például egy néger férfi, aki sorozatosan ázsiaiakat támadott meg. A hírek szerint hajléktalan és elmebeteg, és az ügyészség egyelőre nem is vádolja gyűlölet-bűncselekményekkel.
Jilani szerint az elmúlt években egyébként is nőtt az erőszakos támadások száma, és lehetséges, hogy az ázsiai-amerikaiak egyszerűen ezen nagyobb bűnözési hullám áldozatai közé tartoznak.
Viszont nyilván vannak támadások, amelyeknek rasszista az indítéka. Egy seattle-i eset során például Samuel Green meglökte ázsiai áldozatát, Kathryn Yeagert, és azt mondta, hogy „helyükre kell tenni az ázsiaiakat”. A probléma a történettel, hogy Green nem fehér nacionalista, hanem maga is fekete.
A szerző szerint nehéz feltárni a támadó motivációit, de létezik a „kapzsi vállalkozó” sztereotípia az ázsiaiakkal kapcsolatban. Lehet, hogy ez vezetett az erőszakos támadáshoz.
Még a polgárjogi mozgalom veteránjai sem immunisak az előítéletekkel szemben. Andrew Young korábbi ENSZ-nagykövet, aki 2006-ban a Walmartot képviselte, azon vádakra reagált egy interjújában, miszerint a Walmart kiüti a családi vállalkozásokat. Young a kisvállalkozásokra rontott interjújában, és később ki is rúgták ezért. Így fogalmazott: „Ezek az emberek felárat kérnek, rossz kenyeret, húst és zöldséget adnak el nekünk. Aztán nyugdíjba mennek Floridába. Szerintem eléggé lehúzták már közösségeinket. Először a zsidók csinálták ezt, aztán a koreaiak, most pedig az arabok. Nagyon kevés feketének van ilyen boltja.”
A szerző szerint nem szabad figyelmen kívül hagyni az ilyen előítéleteket, és nem szabad érte csak a fehéreket vádolni.
„Az előítélet az emberi természet része, és senki sem immunis rá” – írja.
Helyette a szerző Martin Luther King szavait ajánlja az olvasó figyelmébe, aki meggyilkolása előtt tíz nappal beszélt a fekete antiszemitizmusról. Mint mondta, néhány fekete találkozott zsidó lakástulajdonosokkal, akik rosszul bántak velük. De a válasz nem az előítélet:
„A mi felelősségünk, hogy egyértelművé tegyük a fekete közösség számára, hogy néhány embert nem szabad összekeverni mindenkivel. Nem cserélhetünk egyfajta zsarnokságot másra. Ha a feketék az igazságért harcolnak, és aztán antiszemiták lesznek, az nem csak értelmetlen, de erkölcstelen is.”
És ha eddig nem lett volna egyértelmű, a Spectator is napjaink nyugati módjára ko(h)nzervatív, Izrael-rajongó brit lap, ezért is szemlézte a slomóista portál.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready