Bezár!
2021. április 22., csütörtök, Csilla, Noémi napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad18:51 Kivizsgálták Navalnijt, és felszólították, hogy fejezze be az éhségsztrájkot18:23 Palesztin kormányfő: az izraeli kormány minden létező eszközt felhasznál, hogy beavatkozzon a választásokba 18:00 Putyin kész Moszkvában fogadni Zelenszkijt17:48 Magánzárkában őrzik a zsidó-néger bosszúhadjárat legújabb áldozatát, de "legalább" félóránként megzavarják17:22 Lapértesülés: Biden az örmény népirtás elismerésére készül16:56 Kiszivárogtak az államtitkár szavai: "a magyar egészségügy nem élné túl a negyedik hullámot"16:42 Szijjártó a hegyeshalmi határnál egyeztetett16:17 Elkezdődött a Citadella megújítása
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Hága kivizsgálja Izrael háborús bűncselekményeit - Netanjáhu: "ez az antiszemitizmus esszenciája"

A hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság ma bejelentette, hogy azonnali vizsgálatot indít a Gázai övezetben, Ciszjordániában és a bekebelezett Kelet-Jeruzsálem területén Izrael, a Hamász és más palesztin szervezetek által elkövetett háborús és egyéb bűncselekmények kivizsgálására. A vizsgálatot a 2014 júniusától máig terjedő időszakra vonatkozólag végzik el. Magyarán, a vizsgálati időszak magában foglalja a Gázai övezet ellen 2014 júliusában indított Szilárd sziklafok (צוק איתן – Cuk éjtán) fedőnevő izraeli hadműveletet is. Binjámin Netanjáhu máris reagált a bejelentésre: „ez már maga az antiszemitizmus esszenciája” - írja a Má’áriv című újság.
Zoom
A Nemzetközi Büntetőbíróság Hágában
Fatou Bensouda, a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze Hágában ma bejelentette, hogy azonnali vizsgálat indul az izraeli fegyveres erők, illetve a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom és más palesztin szervezetek által a Gázai övezetben, Ciszjordániában és a bekebelezett Kelet-Jeruzsálemben elkövetett háborús és emberiesség elleni bűncselekmények felderítésére. A kivizsgálandó időszak 2014 júniusával kezdődik, azaz a Gázai övezet ellen 2014 júliusában indított Szilárd sziklafok fedőnevű izraeli hadműveletet is magában foglalja.
A rámalláhi központú Palesztin Nemzeti Hatóság természetesen üdvözölte a Nemzetközi Büntetőbíróság régóta várt bejelentését, s egyben kifejezte azon reményét, hogy a vizsgálat eredményeként a bíróság lefolytatja a tisztességes eljárást, és igazságos döntést hoz.
Nem úgy a háborús bűnös, zsidótelepítő Binjámin Netanjáhu, a Gázai övezet elleni népirtó hadjáratokat megindító miniszterelnök. „Izrael Államot ma este támadás érte. A hágai Nemzetközi Büntetőbíróság olyan döntést hozott, amely az antiszemitizmus esszenciája és egyben a képmutatás esszenciája. A bíróság ugyanis úgy döntött, hogy a földkerekség legkegyetlenebb terroristái ellen harcoló hős és erkölcsös katonáink a háborús bűnösök. Úgy döntött, hogy ha házat építünk örök fővárosunkban, Jeruzsálemben, az háborús bűn”, mondta Netanjáhu, majd az elmaradhatatlan nácikártyát is előrántva hozzáfűzte: „A nácik által a zsidó nép ellen elkövetett borzalmak megismétlődésének megakadályozása céljából létrejött Nemzetközi Büntetőbíróság (amelyet egyébként nem ezért állítottak fel – H. J.) most a zsidó nép állama ellen fordul.”
Zoom
Netanjáhu máris előrántotta a nácikártyát
Megszólalt az ügyben a Kövér Lászlót Izraelből kitiltó Ruvi Rivlin izraeli államelnök is, aki az Izrael ellen indított vizsgálatot mindenekelőtt botrányosnak nevezte. Rivlin ezután szemforgató módon, nem a tényekről beszélve kijelentette: „Nem fogadjuk el a jogaink érvényesítését (a zsidótelepítést a megszállt területeken – H. J.) és a polgáraink védelmére vonatkozó kötelességünk teljesítését ellenző állításokat. Izrael erős, zsidó és demokratikus állam, amely képes megvédeni magát, s szükség esetén önmagát is kivizsgálni. Büszkék vagyunk katonáinkra, fiainkra és lányainkra, a véreinkre, akik nemzedékről nemzedékre megerősített védőfalként állnak őrt országuk vártáján a vesztünkre törőkkel szemben. Őrt állunk a vártán, hogy ne essen bántódásuk a bíróság mostani határozata következtében”, jelentette ki Ruvi Rivlin izraeli államelnök.
Zoom
Ruvi Rivlin államelnök: „büszkék vagyunk a katonáinkra”
Szijjártó Péter magyar külügy- és külgazdasági miniszter a Gábi Áskenázi izraeli külügyminiszterrel megejtett egyeztetése után már február elején bejelentette, hogy a magyar kormány ellenzi a Nemzetközi Büntetőbíróság Izraellel kapcsolatos álláspontját. Szijjártó azt is kijelentette, hogy Izraelnek joga van az önvédelemhez (a megszállt területeken – H. J.), s csak a kölcsönös tiszteleten alapuló tárgyalások vezetnek el a békéhez. (Csakhogy a zsidótelepítés következményeként a feleknek már nem lesz miről tárgyalni – H. J.)
H. J. – Kuruc.infoFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready