Egyre forróbb téma az Allianz Arena szivárványos kivilágítása körüli hercehurca, mert miután az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elutasította München polgármesterének, Dieter Reiternek az erre vonatkozó kérését, egyre több szervezet és német város jelentette be, hogy szerdán szivárvány színben fog pompázni.
Zoom
A szerdai Süddeutsche Zeitung (fotó: Huber Tamás / Index)
A legfrissebb hírek szerint a münchenin kívül az összes stadion megkapja este a szivárványos kivilágítást (azok ugyanis nem Eb-társházigazdák), az Allianzban több mint 10 000 zászló várja a szurkolókat, Münchenben pedig szinte minden szivárványba borult.
Tömegközlekedési eszközök és különböző újságok címlapjai is felvették a hét színt.
Zoom
Metrómegálló Münchenben
Eközben az UEFA is elkezdte magyarázni a bizonyítványát azzal, hogy átfestette a logóját, valamint egy közleményt is kitett Twitterre:
Az UEFA ma büszkén viseli a szivárvány színeit. Ezzel mindent alapelvünket szimbolizáljuk: igazság, társadalmi egyenlőség, totális tolerancia származásra való tekintet nélkül. Néhányan politikainak értelmezték az UEFA döntését, ezzel szemben pont a müncheniek kérése volt politikai célú, hiszen ezzel a magyar kormánynak akartak üzenni a Németország–Magyarország mérkőzés alatt. Számunkra a szivárvány nem politikai szimbólum: a hitünket fejezzük ki a sokszínű és elfogadó társadalomban.
Zoom
(Index nyomán)