Majmok szabadultak el péntek este Pennsylvania vidéki részén, miután a hatóságok szerint a főemlősök az őket szállító jármű balesete után megszöktek – írja az NBC News, melyet a HVG szemlézett. Andrea Pelachick, a pennsylvaniai állami rendőrség tisztviselője megerősítette, hogy Montour megyében vadásznak a megszökött majmokra, de azt nem tudta megmondani, hányan vannak szabadon.
„Az érintett jármű száz majmot szállított, és amikor a baleset történt, egy maroknyi majom kiszabadult” – mondta. Sérültekről nem érkezett jelentés. Montour megyében péntek este egy számjegyű hőmérsékletet mértek, miközben a hatóságok a majmok után kutattak. A hatóságok utasítást kaptak, hogy biztosítsák a területet a járványügyi és megelőzési hivatal, valamint a Pennsylvania Egészségügyi Minisztérium számára – közölte Pelachick.
Arra a kérdésre, hogy az eltűnt majmoknak voltak-e egészségügyi problémáik, a rendőr azt mondta, hogy ez nem egyértelmű. A majmokról ismert, hogy betegségeket terjesztenek, köztük a majomhimlőt és a herpesz B-vírust, amelyről tavaly jelentették, hogy megfertőzte az első embert.