Az Oroszországban tenyésztett és az Oroszországban élő kiállítókhoz tartozó macskákat is szankcionálja a Nemzetközi Macskaszövetség, a FIFe, írja a Telex.
Zoom
Fotó: Alexei Druzhinin / Sputnyik / AFP
A döntés pontosan úgy szól, hogy:
  • Oroszországban tenyésztett macska nem importálható és nem jegyezhető be semmilyen FIFe-törzskönyvbe Oroszországon kívül, függetlenül attól, hogy melyik szervezet állította ki a törzskönyvet.
  • Az Oroszországban élő kiállítókhoz tartozó macskák nem nevezhetők be semmilyen Oroszországon kívüli FIFe-kiállításra, függetlenül attól, hogy ezek a kiállítók melyik szervezetben rendelkeznek tagsággal.
A tiltás 2022. május 31-ig van érvényben, akkor felülvizsgálja a FIFe Végrehajtói Bizottsága, hogy szükséges-e meghosszabbítani azt.
A szervezet emellett pénzzel támogatja az ukrán macskatenyésztőket.
A tótok átnevezték ukránra az orosz jégkrémet
Régóta ismert és kedvelt márka volt az Orosz fagylalt elnevezésű termék az ún. Szlovákiában, azonban a gyártója tiltakozásul az orosz agresszióra átnevezte évtizedes termékét – tudjuk meg az Új Szó cikkéből.
Zoom
Forrás: Bidfood
Igen, megváltoztatjuk a nevet. Az orosz fagylaltból ukrán fagylalt lesz. Első lépésként az »Orosz« fölé matricát helyeznek el "Támogatjuk Ukrajnát" felirattal. Áprilisban a termékek új csomagolásban kerülnek a piacra – mondta Alena Steffelová, a termék gyártója, a Bidfood cég szóvivője, aki azt is közölte, hogy ez Csehországra és Szlovákiára is vonatkozik.