Illegális bevándorlókat szállító hajó borult fel Florida partjainál, ketten meghaltak, öten eltűntek. A parti őrség tájékoztatása szerint a baleset Florida Keys partjainál, a szárazföldtől 14 mérföldre (23 kilométerre) érte a járművet, amelynek utasai közül nyolc embert mentettek ki a vízből.
A hatóság közlése szerint egy "kezdetleges hajóról" volt szó, ami törvénytelen úton volt 15 migráns utassal. A bevándorlók közül egy embert egy kirándulóhajó, a Royal Carribean társasághoz tartozó Mariner of the Seas vett fel a fedélzetére.
A parti őrség folytatja a kutatást további túlélők után - közölte a területi parti őrség parancsnoka. Brendan McPherson, ellentengernagy megjegyezte: ez az eset is felhívja figyelmet arra, milyen kockázatos az, amikor a migránsok a tengeren keresztül akarnak bejutni illegális módon az Egyesült Államokba.
Az Egyesült Államokban az elmúlt 9 hónapban rekordszintre emelkedett az illegális határátlépők száma. A bevándorlók túlnyomó többsége Mexikó felől kísérel meg bejutni az országba. A határőrizeti hatóság (CBP) adatai szerint tavaly október és az idén június között 1 millió 746 ezer illegális határátlépést regisztráltak, ami már most meghaladja a 2020. október - 2021. október közötti pénzügyi évben feljegyzett 1 millió 734 ezer illegális határátlépési kísérletet az Egyesült Államok mexikói határszakaszán.
(MTI)