A Twitter-felhasználók többsége Elon Musk távozásával értene inkább egyet - derül ki a hétfőn lezárult közösségi szavazáson. A szavazást maga Musk indította vasárnap, miután a vezérigazgatóság más rivális közösségi platformok népszerűsítését és említését tiltó korlátozó intézkedés bevezetését lengette meg hétvégén.
Zoom
Fotó: Vox
A mintegy 17,5 millió válaszadó több mint fele - 57,5 százaléka - Musk távozása mellett tette le a voksát, míg a maradék 42,5 százalék a techmilliárdos maradása mellett foglalt állást. Musk azt mondta vasárnap, hogy tiszteletben fogja tartani a szavazás végeredményét, de a távozásával kapcsolatosan eddig semmilyen információt sem osztott meg.
Nem sokkal a szavazás megkezdése után Musk így válaszolt az egyik felhasználó kérdésére, hogy van-e már új jelölt a vezérigazgatói posztra: "senki sem akarja ezt a munkát, ami a Twitter életben tartásával jár, és nincs kijelölt utód."
Korábban írtuk: Musk megszavaztatja a Twitter-felhasználókat arról, hogy ő maradjon-e a platform vezetője
Szavazást indított a Twitter-felhasználók között Elon Musk vasárnap arról, hogy maradjon vagy távozzon a platform vezérigazgatói posztjáról, miután saját állítása szerint hibát követettek el, amikor megtiltották a konkurens közösségi oldalak említését az oldalon.
Azt mondta, hogy a szavazás eredményét tiszteletben tartva fog eljárni.
A bevezetésre váró új irányelvet, miszerint nem lehet más közösségi platformok linkjeit megosztani a bejegyzésekben, heves tiltakozással fogadták a felhasználók, köztük a Muskot támogató csoportok is.
Egy későbbi bejegyzésben a milliárdos techguru pontosította a szabályozást. Eszerint a tiltás csak azokra a fiókokra vonatkozik, amelyeknek egyedüli célja rivális közösségi platformok népszerűsítése. A Twitter-felhasználók éles kritikával illeték az új szabályozást, mert Musk korábban már megígérte, hogy csak a felhasználókkal történt előzetes konzultáció után fog nagyobb szabályváltoztatásokat végrehajtani.
"Senki sem akarja ezt a munkát, ami a Twitter életben tartásával jár, és nincs kijelölt utód" - írta a milliárdos üzletember az egyik felhasználó bejegyzésére, hogy van-e már új jelölt a vezérigazgatói posztra.
A szavazás hétfőn délben ér véget. Eddig csaknem 12 millióan adták le szavazatukat.
Musk arról nem írt, hogy mikor távozna a cég éléről, ha a lemondására voksolók lennének többen.
(MTI)