Minimum a francia forradalom óta tudjuk, hogy a destruktív személyiségek „jutalma” gyakran merül ki abban, hogy a pillanatnyi euforikus hatalom után saját egykori „bajtársaik” szúrják hátba, vagy éppen végzik ki őket, akár szó szerint. Persze ez a tézis sem minden esetben igaz, Gyurcsány Ferenc például rendkívül ügyel arra – és ezt minden irónia nélkül, követendő magatartásnak tartom –, hogy a „saját falkájának” tagjait biztonságban tudja. Ennek egyik legemlékezetesebb pillanata pedig kétségkívül az volt, amikor az egyedül szexbotrányba keveredett Gréczy Zsolt esetét követően Gyurcsány nyíltan közölte, hogy nem engedik el a kezét, és visszahozzák a közéletbe. Így is lett. No, de ezután az apró kitérő után nézzünk inkább egy olyan német példát, ahol egy magas szintre jutott zöldpárti politikust nemes egyszerűséggel, akarata ellenére lecseréltek egy fekete bevándorlóra, akinek persze szakmai tudása sincs.
A németországi Zöld Párt (hivatalosan Szövetség ’90/Zöldek) az ottani belpolitika egyik legdestruktívabb elemének számít, ami azért rendkívül nagy szó, ismerve a szebb napokat látott ország helyzetét, pártjait. Nos, ez a Zöld Párt leváltotta türingiai igazságügy-miniszterét, Dirk Adams-et, igazából mindenféle kézzelfogható ok nélkül, ami arra enged következtetni, a valódi indok az, hogy romboló mivolta ellenére Adams mégiscsak egy fehér férfi (az egyik indok profán módon pontosan az volt, hogy Adams „sápadt és döntésképtelen”).
Zoom
A "sápadt férfi", miután kikaparta a gesztenyét, szépen "átadja" a helyét az "újnémetnek" (fotók: Getty Images)
Adams 2020 márciusa óta – tehát nem olyan régen – töltötte be ezt a pozíciót (hivatalos megnevezése türingiai migrációs, igazságügyi és fogyasztóvédelmi miniszter, magának a minisztériumnak is ez a neve), amit egyáltalán nem akart magától elhagyni. Ez olyannyira így van, hogy nyíltan közölte, „a jelenlegi helyzetben miniszteri felelőssége tudatában nem tud eleget tenni ennek a kérésnek”. Persze az élet a liberalizmusban sem kívánságműsor, így annak ellenére, hogy állítása szerint az alá tartozó minisztériumban „komoly munka folyik”, Türingia miniszterelnöke lapátra tette.
De ki jött a helyére? Az „afronémet” (én nem vagyok hajlandó használni ezt a kifejezést, csupán azért írtam le, hogy a kedves olvasó szembesüljön vele, hogy már ilyen is létezik) Doreen Denstädt, aki tökéletesen megtestesíti azt a hulladék nívót, ahol Németország jelenleg tart. Fekete nő, aki nem ért ahhoz, ahova rakták. Hivatalnokként dolgozott a Belügyminisztérium rendőrségi osztályán, az Adamstől örökölt pozíciója azonban teljesen új terület lesz számára, ami alapjáraton még nem is lenne probléma, de általában az ember nem miniszterként szokta kezdeni, ha új munkakörbe kóstol bele, persze csak akkor, ha nem fekete nő.
Ellenben odáig már nem jutottak el a Zöldek, hogy ez az eljárás nyíltan rasszista és nemi alapon diszkrimináló, hiszen Adamset azért távolították el, mert fehér és férfi. Ez önmagában persze nem azt jelenti, hogy az ex-minisztert különösebben sajnálnánk, hiszen vezető politikusként sokat tett azért, hogy a politikai helyzet ide jusson. Egyébiránt a Zöldek (már) nem holmi marginális, szélsőliberális erőnek számítanak. 118 helyet birtokolnak a Bundestag 736 helyéből, ami elképesztően magas szám, övék a harmadik legnagyobb frakció, miután 2021-ben bezsebelték a szavazatok 14,8%-át. Az agyhalottak a tartományok több mint a felében kormányerőként működnek, Türingiában például az SPD-vel és a szélsőbaloldali Die Linkevel közösen, úgyhogy sejthetjük, milyen élet lehet arrafelé.
A fekete Denstädt bizonyára remek szolgája lesz az alakuló woke-államnak, a Dirk Adams-hez hasonló kártékony társutasok pedig mehetnek a levesbe. Ezt is érdemlik, csak azt sajnáljuk, hogy ilyen világot alkottak, melyben jelenleg élünk.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info