A napokban elfoglalt bahmuti T-34-es emlékmű mellől jelentkezett be Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezére. Azt mondta: lehet, hogy a Wagnernek ez az utolsó harca, de ezután Oroszország legjobb katonái kerülnek helyettük majd a frontra, akik még egyáltalán nem is vettek részt a harcokban.
Prigozsin először arról beszél, hogy a tank, amely mellett áll, egykor Ukrajna "fasizmus alóli felszabadításában" vett részt, arra utalva, hogy szerinte ők is ezt teszik. Azt mondja, a New York Times azt kérte, hogy kommentálja egy orosz tábornok megjegyzését, aki szerint a Wagner utolsó harca Bahmutnál lesz. Prigozsin erre azt mondja: a spártai 300-ak és a három vitéz sem élt örökké. Lehet, hogy a Wagner is hasonló sorsra jut, és csak az emberek emlékezetében élnek majd tovább.
Aztán hozzáteszi: ha elfoglalják Bahmutot, megnyílik egy új műveleti terület, a világ pedig nem látta még Oroszország legjobb katonáit harcolni, még számos olyan egység van, melyet nem küldtek a frontra.
Modern fegyverekkel, felderítő eszközökkel vannak felszerelve, jól képzettek, csak arra várnak, hogy eljöjjön az ő idejük.
Ezután arról beszél, hogy szemben a demokráciával, az orosz lakosság fele inkább az igazságosságot támogatja. Szerinte, ha mindenki, aki támogatja az igazságosságot, csatlakozik a Wagnerhez, 70 millióan lesznek.
Végül Volodimir Zelenszkijnek is üzent: azt kérte, hogy mentse ki az öregeket és a gyerekeket Bahmutból, és küldjön ellene még több reguláris katonát.
(Portfólió nyomán)