Donald Trump volt amerikai elnök szombaton azt közölte a Truth Social nevű közösségi médiaoldalon, hogy tudomására jutott, hogy jövő hét kedden letartóztatják.
Zoom
A pornós, az exelnök és a zsidó ügyvéd - Hollywood lassan életre kel az Egyesült Államokban (Illusztráció: Kelli R. Grant/Yahoo News; JC Olivera/Getty Images, AP, Mary Altaffer/AP)
Trump azt írta, hogy a manhattani ügyészségről származó, "illegálisan kiszivárgott információk" arra utalnak, hogy "az utcahosszal vezető republikánus jelöltet és az Egyesült Államok korábbi elnökét a jövő hét keddjén letartóztatják". Trump azt nem közölte, milyen vádak alapján intézkednének ellene, csak arra utalt, hogy "semmiféle bűncselekményt nem tudnak rábizonyítani", és "korrupt és erősen átpolitizált" hivatalnak nevezte a manhattani kerületi ügyészséget. A volt elnök egyúttal felszólította támogatóit, hogy tiltakozzanak.
Az érintett ügyészség szóvivője egyelőre nem reagált az újságírói megkeresésekre.
Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész az év elején bizonyítékokat kezdett bemutatni annak a vádesküdtszéknek, amely annak kapcsán vizsgálódik, hogy Michael Cohen, Trump korábbi ügyvédje 130 ezer dollárt fizetett Stormy Daniels pornószínésznőnek a 2016-os elnökválasztási kampány idején. Daniels azt állította, hogy évekkel korábban viszonya volt Donald Trumppal, és a pénzt azért kapta, hogy hallgasson az ügyről.
Zoom
Donald Trump és Stormy Daniels 2006-ban (kép: myspace.com/stormydaniels)
A zsidó ügyvéd 2018-ban elismerte, hogy a Stormy Danielsnek és egy másik nőnek címzett pénzátutalásokkal megsértette a szövetségi kampányfinanszírozási szabályokat. Azt állította, hogy Trump utasította őt a kifizetésekre.
Donald Trump tavaly novemberben jelentette be, hogy 2024-ben újra indul az Egyesült Államok elnöki tisztségéért. Egy februári közvélem-énykutatás adatai szerint egyelőre ő a legnépszerűbb a lehetséges republikánus párti elnökjelöltek között a párt szavazói körében.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: